Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2851
1

Олімпік – зимовий чемпіон!

Огляд матчів 14-го туру другої ліги у групі Б

Олімпік – зимовий чемпіон!

КРЕМІНЬ - ДНІПРО-2 - 4:0 (0:0).
23 жовтня. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 1500 глядачів.
Судді: Д.Бондаренко, О.Павлинов (обидва — Одеса), О.Целовальник (Донецьк).
Делегат ФФУ: А.Звєрєв (Бровари).
Кременчук: Чумак, Проненко, Дичко, Борш (Бородін, 71), Степанчук (Лещенко, 69), Тининик, Сутула (Чорномор, 46), Тимченко (Зайко, 46), Собко (Отришко, 79), Рудик, Вовченко (Місяйло, 46).
Тренер: Юрій Чумак.
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Катана (Блінов, 72), Волков (Киницький, 79), Панасенко (Перебора, 59), Марадуда (Г.Пасич, 58), Є.Пасич (Угнич, 72), Авдєєнко.
Тренер: Віктор Кузнецов.
Голи: Мухін 48 (у свої ворота), Степанчук (54), Рудик (74), Місяйло (84).
Попередження: Мухін (52).

Грали з «Дніпром-2», а тримали в умі «Дніпро». Саме під таким ракурсом бачилася гра «Кременя» в останньому матчі футбольного року у другій лізі. Що чекає футбольний Кременчук від майбутнього кубкового поєдинку? Передусім, футбольного свята. А також зустрічі з давно забутим великим футболом. «Дніпро» — іменита команда з хорошим добором зірок вітчизняного і дещо зарубіжного футболу, з новим тренером зі світовим ім'ям. Можливо, гості з'являться не в бойовому складі, виявивши поблажливість до команди другої ліги. І тоді ми, можливо, побачимо нашого Дмитра Льопу, а ось Пашку Пашаєва навряд чи. Хлопчаками вони топтали футбольне поле стадіону «Політехнік» у футболках знаменитого дитячого клубу «Атлант» під керівництвом Сергія Мурадяна, а повернулися у своє місто вже гостями з вантажем популярності та нашаруванням слави на юнацьких плечах. Хоча за ситуації, коли у Хуанде Рамоса мало часу для ознайомлення з потенційними можливостями гравців, а турнірне становище зобов'язує не втрачати очки, можливо, «Дніпро» й з'явиться у бойовому складі. Адже сили берегти немає чого.

А поки що на кременчуцькому стадіоні у формі з традиційними кольорами дніпропетровського клубу з'явилися, можливо, майбутні гравці основного складу.

Господарі з перших хвилин закрили гостей на їхній половині поля, і вже в перші хвилин двадцять заробили понад шість штрафних, левову частку яких виконував Степанчук. Він же виконував і усі «стандарти», але жоден з них не доходив до воріт, а навіси в район воротарського майданчика лише одного разу ледве не закінчилися взяттям воріт.

Події розгорталися таким чином, що у тренерського штабу «Кременя» стали виникати сумніви в правильності вибраного складу на гру. Перевагою господарі володіли, але не те, що не втілили її у забиті голи, а навіть створити небезпеку біля воріт «Дніпра-2» в перші сорок п'ять хвилин не могли. І вже в перерві Юрій Чумак зробив одразу три заміни. Проявити себе гравцям, що вийшли на заміну, вдалося практично відразу. Андрій Місяйло сильно прострілив уздовж воріт, а капітан дніпрян Євген Мухін, перериваючи подачу, головою зрізав м'яч у свої ворота. Після цього неприємного для гостей епізоду справи у господарів пішли краще. Сергій Степанчук продовжив штампувати свої голи. Свій сьомий гол у чемпіонаті лівий крайній забив з неробочої правої ноги, по ходу розкрутивши на «п'ятачку» двох суперників. А згодом крайній захисник «Кременя» Сергій Рудик, правильно зайнявши позицію при подачі кутового, підрізав м'яч головою в дальній кут воріт.

Буквально за хвилину після цього епізоду Місяйло забив такий гол, що аж сам від здивування схопився за голову. Підхопивши м'яч, що відскочив від землі, на ногу, Андрій запустив його метрів з тридцяти у верхній кут воріт. Завершився ж поєдинок досить несподіваною подією: Ігор Чорномор узяв в руки мікрофон і привселюдно, ставши навколішки, як і личить істинному джентльмену, попросив руки у своє! коханої дівчини. Ось такі бувають випадки у футболі.

ПОЛТАВА - МЕТАЛУРГ-2 - 4:0 (0:0).
Судді: Д.Козорєзов (Сергіївка Одеської області), С.Шлончак (Черкаси), І.Маковей (Жмеринка, Вінницької області).
Делегат ФФУ: В.Їжко (Київ).
Полтава: Скрипник, Харченко (Поляниця, 86), Новицький, Бичков, Конюшенко, Кундель (Дяченко, 76), Фатій, Ємельянов (Ятленко, 88), Безсалов (Масюк, 84), Кобзєв (Батусов, 59), Марченко (С.Бондаренко, 88).
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Запоріжжя: Шевченко (Басанець, 75), Дзядевич, Ульянов, Кравець (Колмогорцев), Грищук, Зінченко (Кучук, 26), Коньков, Т.Бондаренко (Охріменко, 66), Тимофєєв (Бойченко, 25, Мелконян, 53), Осадчий, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Марченко (52), Ульянов (78, у свої ворота), Батусов (86), Ятленко (90+1).
Попередження: Новицький (74) — Галинський (47), Кравець (56), Грищук (64), Кучук (72).

Схоже, що полтавчани врахували свої помилки в попередніх матчах і зустріч із запорізькою молоддю провели зосередженіше, не давши гостям навіть випробувати ілюзію, що можливий інший результат.

Щоправда, назвати перемогу легкою було б неправильно. Адже рахунок відкрито лише в другій половині, а остаточно запоріжці розсипалися наприкінці гри. Поки ж були сили, гості організовано чинили опір у першому таймі, та й воротар «металургів» правильно займав позицію і виручав.

Другий тайм у плані якості вийшов зовсім іншим. Запоріжці чинили опір, поки були сили, але після першого забитого гола гра у них абсолютно розладналася. Вперед йти не виходило, в обороні відсиджуватися вже сенсу не було. Між лініями стали з'являтися великі розриви, полтавчани ж, заспокоївшись, стали користуватися вільними зонами. А гол вийшов на диво. Марченко, отримавши м'яч метрах у 18 від воріт, не став нічого мудрити, а розвернувся і точно пробив у верхній кут. А незабаром і Батусов вийшов на заміну. Кобзєв з Конюшенком здорово поганяли своїх опонентів, тому свіжий Батусов просто літав флангом, розриваючи суперників. Запоріжці в поодиноких випадках переходили на половину поля «Полтави». Та все ж, аби уберегти себе від нервової кінцівки, господарі подвоїли рахунок. Арбітри записали автогол на рахунок Ульянова, а співавтором виступив Дяченко, який чи то завдав удару, чи то прострілив уздовж воріт, а м'яч, чиркнувши запоріжця, прошмигнув у ближній кут.

Добили ж гостей гравці, що вийшли на заміну. Анатолій Безсмертний випустив усіх польових гравців (дебютував за «Полтаву» Масюк), котрі перебували в запасі. Але відзначилося двоє. Батусов, який комфортно почувається в матчах саме з запоріжцями, забив дуже схожий гол на той, що поклав їм же вдома минулого сезону. Півзахисник змістився з лівого флангу і з правої ноги викрутив у дальній від воротаря кут. А контрольний постріл у доданий час — на рахунку Ятленка. Він намірився бити з-за меж штрафного майданчика з правої. Потім переклав м'яч під ліву і не сильно, але точно, низом спрямував м'яча в сітку, встановивши остаточний рахунок. Хороший подарунок одному з тренерів команди Анатолію Дейнеці, котрий напередодні відсвяткував свій день народження. Та й Андрій Ятленко привітав сам себе точним пострілом, щоправда, з тижневим запізненням.

ОЛІМПІК — ШАХТАР-3 - 3:1 (2:0).
22 жовтня. 14.00. С/К «Олімпік». 400 глядачів.
Судді: Г.Литвинов (Луганськ), О.Кацман (Кіровоград), О.Холодинський (Лозова Харківської області).
Делегат ФФУ: Ю.Ісаєв (Запоріжжя).
Шахтар-3: Крюков, Голиков, Імереков (Русанов, 46), Малишев, Сартина, Вакуленко (Акулінін, 46, Стебловський, 80), Заїка, Караваєв, Ямполь, Нехтій (Кисіль, 60), Кулач. Тренер: Олександр Фундерат.
Голи: Шаврин (3, 27), Тарнов (90+2) - Малишев (75).
Попередження: Ямполь (26), Голиков (29), Караваєв (90).

Донецький «Шахтар-3» завершив свої офіційні виступи в поточному році календарною грою з донецьким «Олимпіком». Треба відзначити, що в суперниках у команди Олександра Фундерата і Сергія Ковальова були лідери друголігової гонки в групі «Б».

Дві досить вагомі помилки гравців оборони в першому таймі призвели до двох забитих м'ячів у ворота Крюкова. Ще в першому таймі глядачі могли побачити більшу кількість м'ячів, проте рахунок так і залишився незмінним — 2:0. Після перерви тренерський штаб «Шахтаря-3» провів дві заміни — на поле вийшли Русанов і Стебловський. Поступово номінальні гості перехопили ініціативу, і на 75-й хвилині Малишев головою замкнув подачу з кута поля. Міг «Шахтар-3» і зрівняти рахунок, проте все завершилося в кінцівці, коли «Олімпік» забив третій гол.

Олександр Фундерат: «Так вийшло, що дві помилки захисту в першому таймі — і ми отримали два м'ячі. Дали, таким чином, суперникові великий запас міцності. Але, як і «Олімпік», створювали моменти. У другій половині вдалося скоротити розрив після гола Малишева, після чого перехопили ініціативу і продовжували йти вперед. У якихось періодах у нас була перевага, оскільки «Олімпік» рахунок влаштовував, і вони грали якраз по рахунку. Моменти були, проте в кінці пропустили третій м'яч, коли практично усі пішли вперед і допустили ще одну помилку в обороні».

ОЛКОМ — СТАЛЬ - 1:3 (1:0).
23 жовтня. 16:00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» ім. О.Олексеєнко. 300 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), А.Москаленко, М.Чос (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: Ю.Скорейко (Чернівці).
Мелітополь: Марканич (Середа, 79), Язвовський, Косяк, Бугайов, Манаков, Тарануха, Арт.Галушкін (Ткачов, 70), Андр.Галушкін (Бородай, 85), Жадан, Мягков, Холодков. Запасний: Пелих.
Дніпродзержинськ: Давидов, Данильченко, Ломко, Патула, Волошин, Передистий, Малиночка (Алієв, 46; Суспицін, 67), Шутов, Васильєв, Гаранян (Апришко, 89), Савченко. Запасні: Полуляхов, Пономар.
Голи: Холодков (39) — Передистий (48), Савченко (70), Гаранян (79).
Попередження: Язвовський (21), Мягков (65), Тарануха (79) — Васильєв (71), Суспицін (72).

Початок поєдинку пройшов у традиційній розвідці — обидва суперники не поспішали форсувати події, розуміючи ціну зустрічі. Здавалося, що на перерву команди підуть за рахунку 0:0, проте за кілька хвилин до закінчення першого тайму, після розіграшу кутового, нападаючий господарів Олександр Холодков зумів головою поцілити у ворота «Сталі».

Пропущений гол не надломив гостей, тож знайшли в собі сили для того, щоб у другій 45-хвилинці спочатку вирівняти становище, а потім і вийти наперед. Уже в дебюті тайму півзахисник «Сталі» Станіслав Передистий пробив з 18 метрів, а воротар «Олкома» Святослав Марканич, що не чекав удару, пропустив м'яч. На 70-й хвилині Григорій Гаранян пройшов правим флангом атаки, потім зробив навісну подачу на ближню штангу, після чого Марканич спробував одвести загрозу, але нападаючий нашої команди Сергій Савченко виявився моторніше за всіх і з кількох метрів головою переправив м'яч у сітку.

Ігрова перевага по ходу другого тайму дозволила нашій команді забити і третій гол. Що цікаво, ворота господарів до цього часу захищав інший воротар, Віталій Середа, що замінив Святослава Марканича. Гаранян, отримавши пас від Савченка на одній лінії із захисником «Олкома», вибіг сам на сам з Середою і спрямував м'яч до правого кута воріт. 3:1 — упевнена перемога «Сталі», яка на 3-у рядку турнірної таблиці завершила літньо-осінню частину першості України з футболу.

ІЛЛІЧІВЄЦЬ-2 - ГІРНИК-СПОРТ- 1:0.
23 жовтня. 12.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів.
Судді: Р.Калита (Миколаїв), П.Касанов (Вінниця), А.Ісаєв (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: І.Карпенко (Кривий Ріг).
Маріуполь: Зінченко, Казноха, Петрович, Оберемок, Цюпа, Омельченко (Музика, 60), Ковальов, Швець, Кривцов (Буравльов, 60), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Гол: Гунченко (24).
Попередження: Ковальов (56), Петрович (87) — Голядинець (55).

ГІРНИК - ШАХТАР - 2:3 (1:2).
23 жовтня. 14.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти Жовтнева. 400 глядачів.
Судді: О.Білокур (Донецьк), А.Дудчик (Чернігів), В.Чернишов (Кременчук).
Делегат ФФУ: І.Павленко (Вінниця).
Голи: Минка (9, у власні ворота), Гвоздевич (90)— Сомов (16), Штанченко (20), Піцик (86).
Попередження: Іллюхін (25), Кучоренко (34) — Савін (27), Пономар (44).


Валерій ЗУБЕНКО, Денис КОБУШКО, Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Реакция Довбика на пропущенный гол Жироны на 90+9-й минуте
Футбол | 11 мая 2024, 07:01 0
ФОТО. Реакция Довбика на пропущенный гол Жироны на 90+9-й минуте

10 мая жиронцы упустили победу в матче 35-го тура Ла Лиги против «Алавеса» (2:2)

Камбосос опасен для Ломаченко. Но победа Джорджа маловероятна
Бокс | 11 мая 2024, 11:25 13
Камбосос опасен для Ломаченко. Но победа Джорджа маловероятна

Однако Василий – уже далеко не первый номер легкого веса

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nikalaich
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил