Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2463
0

Фаворит втрачає гандикап

Огляд матчів 10-го туру другої ліги у групі А

Фаворит втрачає гандикап
ПФЛ

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - ВЕРЕС - 3:0 (1:0).
25 вересня. 16.30. Одеса. Стадіон НТБ «Чорноморець». 200 глядачів.
Судді: І.Жосан, І.Пасхал (обидва — Херсон), Д.Корабльов (Керч).
Делегат ФФУ: С.Михайлов (Бердянськ).
Одеса: Ганєв (Кліщук, 87), Бабенцов, Гуцол, Колода (Прохода, 46), Іванов (Кулішенко, 63), Березовський, Салівон, Сербул (Галаган, 39), Слинкін, Александров (Шульц, 78), Гавриленко.
Тренер: Владислав Зубков.
Рівне: Суходолов, Городнюк (Калласте, 82), Воротеляк, Жук, Фірсов, Хлібович (Нагорнюк, 85), Новосад, Оксенюк (Назарчук, 70), Гаврилюк (Бубнович, 89), Гайдук, Любар. Тренер: Микола Яцюк.
Голи: Слинкін (43, 54), Кулішенко (85).
Попередження: Салівон (20), Александров (29), Слинкін (43), Гавриленко (77) — Жук (41), Любар (44).

Перший тайм проходив за переваги гостей. Так, після удару Любара захисник господарів поля виніс м'яч з лінії воріт. М'яч після удару Гайдука із-за меж карного насилу перевів на кутовий Гайдук. Лише ближче до кінця першого тайму в гравців «Чорноморця-2» почало щось виходити в атаці. Активним був лівий півзахисник Слинкін. Спочатку м'яч після його удару влучив у стійку. А в кінці тайму тридцять третій номер «Чорноморця-2» після передачі Гавриленка вгатив м'яч у дальній нижній кут. Після перерви господарі поля здобули перевагу. Дві реальні нагоди забити не реалізував Іванов. У одному випадку надійно зіграв воротар «Вереса», в іншому м'яч потрапив у стійку. Після цього Суходолов парирував удар Гавриленка. Забити другий м'яч вдалося Слинкіну. За кілька хвилин лівий півзахисник міг оформити хет-трик у матчі, але не зміг переграти воротаря гостей. Підсумковий рахунок у матчі встановив Кулішенко, який після прострілу з правого флангу Березовського в один дотик переправив м'яч у ворота «Вереса».

БАСТІОН — ЄДНІСТЬ — 3:0 (0:0).
25 вересня. 16.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 800 глядачів.
Судді: Р.Бохняк (Севастополь), Є.Петраков (Київ), А.Нізола (Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: І.Калита (Чернівці).
Іллічівськ: Чечельницький (Колядюк, 90+1), Павлов, Шеремет, Рудий (Лілик, 86), Пащенко, Кувшинов (Лужанський, 25), Нечипорук (Чахотін, 80), Гавенко (Гайдаржи, 77), Поляхов (Тараров, 64), Ком'ягін, Белмохтар (Барба, 70).
Тренер: Олександр Краснянський
Плиски: Шевченко (Плюснов, 88), Заварін, Влаєв, Лемішевський, Синьогуб, Яворський, Ковальчук (Рудавець, 79 ), Приходько (Комар, 61), Шарій (Марущук, 67), В.Колесников, Коваленко (М.Колесников, 75).
Тренер: Вадим Лазоренко.
Голи: Белмохтар (53,69), Тараров (66).
Попередження: Белмохтар (41) — Приходько (52), М.Колесников (81).

Матч почався досить мляво. Хвилин п'ятнадцять кожна з команд намагалася перейти центр поля безуспішно, і ось під кінець першої чверті матчу Нечипоруку вдався прохід правим флангом, який завершився ударом з гострого кута під поперечину. Шевченко насилу перевів м'яч на кутовий. Опісля біля воріт гостей почали виникати один за одним небезпечні моменти. Під кінець першого тайму був реальний шанс відкрити рахунок й у гостей, але Чечельницький упорався з ударом Коваленка.

Після перерви гравцям «Бастіону» вдалося нарешті реалізувати свою перевагу. На початку другого тайму господарі поля отримали право на штрафний. Нечипорук спрямував м'яч у штрафний майданчик, де Белмохтар переправив «плямистого» по дузі в «дев'ятку». У середині другого тайму на поле вийшов Тараров, який вже першим дотиком обвів двох захисників, а другим пробив у дальній кут. Одразу після пропущеного другого гола гості мали можливість розмочити рахунок. Але Ковальчук не зумів скористатися неузгодженими діями між воротарем і захисником «Бастіону». За хвилину після цього моменту Шевченко змушений був виймати втретє м'яч з сітки своїх воріт — Белмохтар реалізував вихід сам на сам.

МФК МИКОЛАЇВ — РОСЬ — 2:1 (2:1).
25 вересня. 16.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 3100 глядачів.
Судді: П.Касанов (Вінниця), Д.Попельницький (Кіровоград), А.Семенов (Дніпропетровськ).
Делегат ФФУ: О. Коваль (Одеса).
Миколаїв: Карпов, Бербат (Чаус, 80), Гончаренко, Войцеховський, Куцяба (Яворський, 63), Іванов (Білоус, 55), Родевич (Скороход, 68), Лук'янов (Богач, 64), Бездольний, Гостєв, Маткевич.
Начальник команди: Руслан Забранський.
Біла Церква: Левченко (Поштаренко, 46), Шеншин, Турчин, Гапон (Спотар, 85), Дармороз, Дмитренко, Єлькін (Беридзе, 65; Цурупін, 90+1), Запорожець (Момотенко, 78), Крилюк, Ямборко (Чередниченко, 57), Пульків.
Тренер: Євген Фещенко.
Голи: Родевич (2,9) — Запорожець (25).
Попередження: Дармороз (24), Беридзе (86).

Глядачі перший гол побачили вже на другій хвилині. Родевич увірвався в штрафний майданчик і влучно пробив у дальній кут воріт. Минула лише одна хвилина, і господарі знову створили нагоду забити. М'яч після удару Бездольного від рук голкіпера влучив у поперечину... і вилетів за межі поля. Миколаївська команда на цьому не заспокоїлася, і незабаром Родевич відзначився вдруге. Після рикошету м'яча від захисника Олексій з близької відстані розстріляв ворота «Росі». Словом, гра йшла в одні ворота, і вболівальники на трибунах ворожили, скільки ще голів заб'є МФК «Миколаїв». Але вийшло зовсім не так. Після передачі з глибини поля Запорожець (до речі, вихованець миколаївський СДЮШОР «Торпедо») вийшов на ударну позицію і в боротьбі із захисником завдав точного удару в «рамку».

Гра вирівнялася, і обидві сторони поперемінно стали обмінюватися атаками. На 35-й хвилині Гостєв кинув аут у штрафний майданчик, де Гончаренко головою пробив упритул зі стійкою. А під кінець тайму Гапон з кутової позначки закрутив м'яч у дальню «дев'ятку», але Карпов знову відправив його за межі поля.

У другому таймі гра проходила з перемінним успіхом, але відзначитися жодній з команд так і не судилося.

СКАЛА - ДИНАМО - 1:0 (0:0).
25 вересня. 16.00. Стрий. Центральний міський стадіон «Сокіл». 1300 глядачів.
Судді: Д.Козорезов, Д.Бондаренко, В.Сухин (усі — Одеса).
Делегат ФФУ: І. Павленко (Вінниця).
Моршин: Шпук, Басараб, Рустамов, Білий, Ю.Мазур, Сухоцький, Сиващенко, Єрмаченко (Лавринок, 68), Гончарук (Антонів, 62), Коропецький, Дністрян (Ширай, 90+3).
Тренер: Іван Бубис.
Хмельницький: Дудник, Шляховий, Безвещук, Осокін, Черемисін, Шимко (Плосконос, 90+3), Мавров (Муравський. 73), Яремчук, Лепетун (Бортник, 67), Малицький (Олесь, 81), Лазар. Тренер: Віктор Муравський.
Гол: Коропецький (62).
Попередження: Ю,Мазур (24), Коропецький (85) — Шляховий (35).

Підопічні Івана Бубиса до цієї гри у чотирьох матчах поспіль здобули чотири яскраві перемоги. Тож, окрилені успіхом, здобули й п'яту поспіль вікторію. Гра розпочалася з атак гостей, які першими створили небезпечний момент біля воріт своїх суперників, однак Білого підвела неточність. На дев'ятій хвилині він же потужно пробивав зі штрафного, проте м'яч пролетів у метрі від лівої стійки воріт. На 14-й хвилині вихованець стрийського футболу, а нині гравець хмельницького «Динамо» Мавров пробив по воротах господарів, і м'яч просвистів у кількох сантиметрах над поперечиною.

По перерві обидві команди активніше діяли на полі. А на 62-й хвилині Коропецький зробив собі та команді приємний подарунок. Річ у тім, що за день перед тим Василь відсвяткував свій 24-й день народження. Отримавши м'яча у штрафній гостей, він майстерно з розвороту пробив по воротах гостей, відкривши рахунок 1:0. До речі, м'яч, забитий іменинником, став, як з'ясується згодом, переможним.

НИВА — ДЕСНА — 0:3 (0:1).
Судді: О.Драчов (Київська обл.), Ю.Синишин (Івано-Франківськ), П.Чижевський (Київ).
Делегат ФФУ: Р.Зань (Львів).
Тернопіль: Мазур, Грінченко, Городецький, Орлов, Кормило, Довбиш, Лафазан, Мдинарадзе (Пришнівський, 46), Остренко (Семків, 78), Ковальов, Панасюк (Тригуба, 60). Тренер: Сергій Шиманський.
Чернігів: Витів, Гетьман, Панчук, Варга, Єлісєєв, Таран, Рева (Проценко, 63), Гулордава, Кожем'яченко (Булкін, 86), Орєхов (Блавацький, 76), Волков (Лашко, 90).
Тренер: Олексій Скала.
Голи: Варга (29), Кожем'яченко (78, пен.), Таран (90+3).
Попередження: Городецький (67) — Єлісєєв (52), Кожем'яченко (70).
Вилучення: Городецький (67, друге попередження).

СУМИ — ЕНЕРГІЯ — 1:0 (0:0).
25 вересня. 17.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». 3500 глядачів.
Судді: П.Чернишов (Кременчук), І.Бондар (Київ), В.Шланчак (Черкаська область).
Делегат ФФУ: Ю. Ісаєв (Запоріжжя).
Суми: Козаченко, Розгон, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Ратушняк, Войтович, Бондарчук (Бусаргін, 90+4), Осадчий, Горбаненко, Горкун.
Тренер: Ігор Жабченко.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятєв, Швей, Гурин (Кирик, 86), Батраченко, Михайлов (Бічевой, 85), Ленський, Білоусов (Філіппов, 68), Черняєв (Турський, 75), Фальковський. Тренер: Сергій Шевцов.
Гол: Горбаненко (90+2).
Попередження: Бондарчук (44), Вечтомов (78), Горкун (90+2), Горбаненко (90+2) - Швей (45), Дитятєв (90+4).

Сергій ЧАЙКА, Вадим СІРИЙ, Михайло ОЛІЙНИК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.