Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3811
1

Про розвиток дитячо-юнацького футболу Київської області

Валерій Золотухін про діяльність «Дитячо-юнацької футбольної ліги Київської області»

Про розвиток дитячо-юнацького футболу Київської області

З моменту проведення Установчої конференції минуло близько трьох місяців. Про проведену роботу та про найближчі плани «Дитячо-юнацької футбольної ліги Київської області» розповідає її Голова Валерій Золотухін.

«Хотілося б розпочати з того, що наша Організація має спортивну направленість та насамперед створена задля активної пропаганди здорового способу життя. Нас, як і всіх небайдужих українців, непокоїть стан здоров’я наших дітей, їх спосіб життя без руху, без спорту, їх страшні уподобання (алкоголь, наркотики), загальна незайнятість. В такій ситуації неможливо не турбуватися про майбутнє наших дітей, про наше майбутнє.

Ми дуже вдячні, що нашу стурбованість розділяють державні службовці, серед яких одноголосно обраний на Конференції Почесний Президент Організації Віктор Михайлович Вакараш. Ця людина насправді небайдужа до питань пов’язаних з дитячо-юнацьким футболом в Київській області. Ми дуже сподіваємося на підтримку діяльності нашої Організації як з його боку, так з боку інших можновладців.

В свою чергу ми зобов’язуємося здійснювати нашу діяльність на принципах порядності, чесності, демократичності.

Впевнені, що плідна співпраця піде на корись загальній справі розвитку дитячо-юнацького футболу, збільшення та укріплення авторитету Київської області на території України та за її межами.

Організація розпочала роботу з перших днів існування.
Кожного тижня проводяться засідання Виконкому, на яких, серед іншого, затверджені положення про комітети Організації, розроблено та затверджено Регламент змагань Організації на 2009-2010 роки, доручено керівництву Організації укласти угоди про співпрацю з Управлінням по фізичній культурі та спорту Київської облдержадміністрації та Київською обласною федерацією футболу. Необхідно зазначити, що на сьогоднішній день угоду з Управлінням підписано, робота по укладанню угоди з Федерацією триває.

Крім того треба зауважити, що при співпраці з Управлінням та його начальником Іваном Панасович Куроченком питання розвитку дитячо-юнацького футболу було включено до системи обласного моніторингу управлінської діяльності в підрозділі «фізична культура та спорт» окремим пунктом, з визначенням таких критеріїв: 1) кількість дітей у відсотковому відношенні, що систематично займаються футболом на території району чи міста обласного значення до загальної кількості дітей певного віку, що мешкають в районі; 2) кількість коштів, що залучаються місцевими органами влади з різних джерел на утримання однієї дитини-футболіста.

Впевнений, з часом це зобов’яже керівників районних та місцевих рад та адміністрацій повернутись обличчям до проблем дитячого футболу на місцях.

Наша Організація виступила з ініціативою щодо внесення змін в систему нарахування тарифних балів при оцінці діяльності освітянських ДЮСШ. Вказане призведе до обґрунтованого стимулювання та заохочення діяльності керівників освітянських ДЮСШ в плані розвитку дитячо-юнацького футболу та його системної підтримки.

Названа пропозиція на сьогодні узгоджується з керівниками зацікавлених структур, але ми сподіваємося, що для позитивного вирішення зазначеної проблеми є всі підстави.

Збереження здоров’я юних футболістів, професійне кваліфіковане медичне обстеженням є одним з головних завдань Організації.

Нами проведено зустріч з Головним лікарем Обласного спортивного диспансеру Волчанською Валентиною Василівною. Обговорено можливість безкоштовного проходження медичного контролю в диспансері всіма дітьми та підлітками Організації. За результатами зустрічі укладено угоду про співпрацю.

Хочу зазначити, що ми проводимо активну роботу щодо залучення до співпраці страхової компанії. В результаті за наш рахунок будуть застраховані діти, які будуть приймати участь у змаганнях Організації.

Плідну роботу було проведено стосовно налагодження та розвитку міжнародних зв’язків Організації з організаціями ближнього зарубіжжя та європейських країн.

Налагоджено контакти з представниками дитячих футбольних організації Росії, Австрії, Угорщини, Італії. Це надасть можливість здійснювати обмін командами для участі в міжнародних турнірах, проводити міжнародні турніри на території Київської області, брати участь в закордонних турнірах.

Крім того Організація бере активну участь у розробці «Програми розвитку дитячо-юнацького футболу на 2009-2012роки».

Головною метою такої роботи є вирішення питань щодо належного фінансування районних та місцевих (міст обласного значення) програм розвитку дитячо-юнацького футболу.

Прийняття таких програм на місцевому рівні надасть можливість передбачити в місцевих бюджетах відповідні кошти для вирішення нагальних проблем дитячого футболу, а керівникам дитячих футбольних організацій, клубів, шкіл надасть вагому допомогу в їх діяльності.

Ми сподіваємося також на відповідні ініціативи небайдужих керівників в сфері дитячого футболу на місцях щодо запровадження такої системи фінансового забезпечення, та готові безпосередньо підтримати вказані ініціативи в плані їх розробки та реалізації.

Ні для кого не секрет, що постійна проблема – брак коштів, систематичний пошук фінансування для виконання всіх передбачених заходів.

В зв’язку з чим нами проводиться безперервна робота по залученню потенційних спонсорів, інвесторів та інших джерел фінансування.

Впевнений, що ця робота принесе плоди та надасть можливість реалізувати заплановане Організацією, зокрема, здійснити заходи передбачені Регламентом змагань, фінансувати суддівство Чемпіонату та Першості, застрахувати гравців, забезпечити місця проведення змагань відповідним облаштуванням, популяризувати дитячий футбол на території Київської області.

Наприкінці, шановні читачі, хочу звернути увагу, що наша юна Організація взяла на себе виконання серйознішої та відповідальної, кропіткої та складної роботи, здійснення якої не можливе без огріхів та невеликих промахів на першому етапі.

В зв’язку з чим, ми готові прислухатися до конструктивних порад та зауважень з вашого боку, які будуть направлені на реалізацію нашої загальної мети – розвиток дитячо-юнацького футболу Київської області та загальне оздоровлення нації.

Контакт: duflko@ukr.net  8(044) 286 15 21

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nikefut
Про принципы " порядності, чесності, демократичності" - брехня.....