Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 23 марта 2018, 18:33
9972
0

Збірна України: події навколо матчу проти Саудівської Аравії

Українська команда готується до свого першого поєдинку у 2018-му році

| Обновлено 23 марта 2018, 18:33
9972
0
Збірна України: події навколо матчу проти Саудівської Аравії
Александр Глывинский. Александр Зинченко

Марбелья, де збірна України проведе сьогодні міжнародний товариський матч з національною командою Саудівської Аравії, місто добре знане футбольними знавцями. Адже тут за часів Скали, Шустера та Луческу постійно готувався у зимове міжсезоння донецький «Шахтар»; також цю місцевість полюбляв для підготовки Хуанде Рамос, який привозив сюди «Дніпро»; а київське «Динамо» готується у Марбельї постійно – от і цієї зими команда Олександра Хацкевича гостювала саме тут. Так вийшло, що слідами наших клубів прибула сюди й головна команда. З вікон готелю Gran Melia Don Pepe, де зупинилися «синьо-жовті», відкривається чудовий вид на море.

Футбольна Мекка у міжсезоння

У футбольному центрі «Марбелья», де провела вчора своє перше іспанське тренування наша збірна, узимку одна команда змінює іншу. За січень-лютий на полях двох футбольних центрів міста (крім ФЦ «Марбелья», є ще тренувальні поля «Dama de Noche») до сезону готуються близько 100 клубів! Про те, хто тут займався, легко розкажуть клубні футболки з автографами гравців.

Тут - ігрові футболки багатьох німецьких клубів, є італійський «Інтер», португальська «Бенфіка», шотландський «Селтик».

Ціла стіна присвячена національним командам. Географія дуже широка: від Кот-д‘Івуару, Еквадору та Китаю – до Аргентини, Канади та США. Вражає і кількість європейських збірних: Німеччина, Швеція, Данія, Норвегія, Шотландія, Румунія…

А ось і футболки наших «Динамо» й «Шахтаря» - на підтвердження вищесказаного.

Погода у Марбельї різко контрастує з українськими снігами. Сонячне тепло дозволило масажистам розтирати гравців перед тренуванням просто на галявині біля приміщення роздягалень (заради справедливості треба сказати, що роздягальні тут дуже маленькі, у них немає де поставити масажні столи).

Виходу футболістів на тренування передувала поява веселки, яку спричинив полив поля.

З усього видно, організатори хотіли зробити українцям приємне, розмістивши три щити із зображенням нашого національного прапора та емблеми Федерації футболу України.

Муніципальний Стадіон

Якість газону на тренувальних полях – чудова. Так само гарний стан газону і на муніципальному стадіоні Марбельї, де відбудеться сьогоднішній матч. Арена вміщує понад 7 тисяч глядачів. На сьогоднішньому матчі очікують близько 200-300 уболівальників, переважно з числа українців, які мешкають в Іспанії. Такий прогноз організатори роблять з досвіду проведення контрольних матчів українських клубів у зимове міжсезоння. Вхід на матч – безкоштовний, що має посприяти максимальному зібранню всіх бажаючих відвідати гру.

Ця арена – домашня для місцевого ФК «Марбелья», який грає у третій за силою іспанській лізі – «Сегунді Б». До речі, «Марбелья», якою з 2013 року володіє російський бізнесмен Олександр Грінберг (заарештований торік за підозрою у зв’язках з російською мафією, але випущений під заставу у цьому лютому), лідирує у своїй групі і може вперше в історії вийти до «Сегунди». І ще цікава деталь – у «Марбельї» працює свого часу відомий футболіст Геннадій Перепаденко.

Перепаденко – на трьох посадах

Геннадій родом із Запоріжжя, у радянському чемпіонаті грав за рідний «Металург», одеські «Чорноморець» та СКА, московський «Спартак», а закінчував в іспанському «Бадахосі», кольори якого захищав у 1992-1995 роках. Як каже сам Перепаденко, у «Марбельї» він обіймає одразу кілька посад – і менеджер команди, і секретар клубу, і консультант головного тренера. Попри  гарні результати й лідерство у групі, публіка не особливо шанує місцевих футболістів: на ігри збирається не більше 2 тисяч вболівальників. Специфіка міста така – тут більше курорт, а не футбольна Мекка. Хоч, з огляду на число клубів, які тут готуються, можна посперечатися із цим твердженням. Матч збірної України Геннадій Перепаденко не побачить, оскільки «Марбелья» сьогодні вирушає на виїзд: завтра гра з аутсайдером – клубом «Лорка Депортива», треба набирати очки.

Зміна погоди

Зранку у Марбельї була чудова погода – сонячно, легкий вітерець. Однак ближче до обіду вітер посилився, а на вечір обіцяють дощ. Однак дивлячись на блакитне небо над ареною цього й не скажеш. Хмаринки є, але білосніжні. Одна, щоправда, нависає над трибунами як НЛО. Ото з неї, певно, і піде дощ. :)

Сьогодні збірна України провела ранкову розминку на тенісних кортах готелю, після чого тренери провели теоретичне заняття, потім був обід. Саме зараз у гравців – відпочинок перед матчем. До гри готові всі, крім оборонця Микити Бурди, в якого – розтягнення м’яза стегна. Однак вже завтра Микита має приступити до тренувань у загальній групі.

О 18:20 за місцевим часом збірна України виїде зі свого розташування на стадіон. У матчі дозволено проводити до шести замін.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ з Марбельї для Sport.ua

Фото автора

Опрос

Голосов 262
С каким исходом завершится товарищеский матч Саудовская Аравия – Украина?

Победа сборной Саудовской Аравии

28 голосов 10.69 %

Ничья

58 голосов 22.14 %

Победа сборной Украины

176 голосов 67.18 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Скауты Манчестер Сити будут просматривать вратаря сборной Украины
Футбол | 19 марта 2024, 00:40 0
Скауты Манчестер Сити будут просматривать вратаря сборной Украины

В поле зрения скаутов чемпиона Англии попал голкипер юношеской сборной Украины U-19 Давид Фесюк

Реал подал жалобу на арбитра матча с Осасуной
Футбол | 19 марта 2024, 03:20 1
Реал подал жалобу на арбитра матча с Осасуной

Хуан Мартинес Мунуэра не указал в отчете об оскорблениях болельщиков в адрес Винисиуса Жуниора

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.