Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 марта 2018, 11:05
5916
30

Родичі: «ФФУ за 4 роки не зробила нічого для заборони символіки Л/ДНР»

Одне із фанатських угруповань «Динамо» розкритикувало діяльність Федерації футболу України

| Обновлено 20 марта 2018, 11:05
5916
30
Родичі: «ФФУ за 4 роки не зробила нічого для заборони символіки Л/ДНР»
Facebook РОДИЧІ
Фанатське угруповання «Динамо» під назвою «Родичі» оприлюднило у Facebook звернення до президента Федерації футболу України Андрія Павелка.
 
«Колектив уболівальників футбольного клубу «Динамо» Київ «Родичі» відверто занепокоєний ситуацією, що складається під час проведення спортивних змагань під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (далі – «УЄФА») протягом останнього часу. На трибунах стадіонів регулярно з’являється символіка, яка є неприйнятною для цивілізованого суспільства. Тим більше, що як УЄФА так і ФФУ щоразу декларують повагу та чинного законодавства, правил та норм УЄФА, а також «європейських цінностей», ігнорування фактів появи пропаганди тероризму та недискримінації викликають огиду. Мова йде, звичайно, ж про символіку терористичних організацій, так званих «ДНР» та «ЛНР», що на сьогодні захопили частину території України та відкрито продовжують свою злочинну діяльність.
 
На жаль, змушені констатувати, що ФФУ за чотири роки з початку окупації Криму та військової агресії РФ в Україні, з початку не зробила жодних дій з метою заборони використання символіки, що відверто пропагує тероризм та дискримінацію на футбольних матчах. Як Вам відомо, діяльність зазначених терористичних організацій відбувається з кричущими порушеннями прав людини, вчинення злочинів проти життя та здоров’я, гідності та власності мирного населення. Починаючи з 2014 року в результаті їх дій загинуло понад 10 000 осіб, а понад 25000 отримали поранення чи іншим шляхом постраждали від їх дій. Діяльність цих організацій постійно засуджується як вищим керівництвом України, так і міжнародною спільнотою (в тому числі ООН та ОБСЄ), а тому безмовно повинна бути засуджена й ФФУ, УЄФА та ФІФА.
 
Більше того, зазначені організації здійснюють не лише злочини, що підпадають під ознаки тероризму, а є насильство та дискримінацію щодо українського народу, мирного населення захоплених територій, представників законної влади України, міжнародних спостерігачів, журналістів та членів громадських організацій, мирних громадян інших країн. Так, є публічні дані про те, що в «ДНР» та «ЛНР» неодноразово відбувались прояви антисемітизму, релігійної нетерпимості до всіх віросповідань та церков, відмінних від УПЦ Московського патріархату, агресії та дискримінації україномовного населення та просто людей, які мають думку, відмінну від поглядів терористичних організацій.
 
Необхідність заборони такої символіки підтверджується й тим фактом, що на даний момент прапори так званих «ДНР» та «ЛНР» використовуються в тому числі для пропаганди тероризму, насилля та повалення демократичних та цивілізованих норм, цінностей суспільства, а також, що важливо, їх демонстрація здійснюється і з метою провокування масових заворушень на стадіонах. За таких умов подібні дії провокують інших відвідувачів стадіону на вчинення відповідних дій, що може призвести до заворушень та безладів на самих стадіонах та їх межами. Публічна демонстрація такої символіки ображає честь і гідність кожної порядної людини, порушує чинне українське та європейське законодавство, а також правила та норми УЄФА. Останні матчі, зокрема, такі як «Рома» - «Шахтар» чи «Стяуа» - «Лаціо» змушують вимагати відповідної реакції від футбольної влади, оскільки бездіяльність ФФУ та УЄФА в цій частині ставить питання про їх компетенцію та послідовність у діях. Якщо ж ситуація і надалі залишиться без реакції, ми залишаємо за собою право реагувати згідно власних поглядів та принципів.
 
Зважаючи на вищезазначене, вимагаємо від Федерації футболу України: невідкладно звернутись до ФІФА, УЄФА з вимогами внести символіку так званих «ДНР» та «ЛНР» до «Переліку дискримінаційних символів та символіки в європейському футболі» та заборонити їх використання на футбольних матчах. Сподіваємось на Ваше розуміння та співпрацю, – сказано у заяві «Родичів».
Источник Facebook
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков
Футбол | 29 марта 2024, 12:22 0
Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков

Клуб обвинила сперва английская Премьер-лига, а затем и английская Футбольная лига…

Комментарии 30
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dima Any
Правильне звернення ! Це на спортивному сайті бо має відношення до спорту
jekаfunny
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Patriot  UA
ФФУ - футбольне фуфло України
agdiz
Да потому что на футбол нужно ходить смотреть ФУТБОЛ! А не таскать флаги ДНР, ОУН УПА, портреты Путина, Бандеры и т.д. Давно пора этих имбецилов, считающих себя фанатами, учить себя вести.
agdiz
На полотнах художников и свастику можно легко найти - тоже тогда нельзя запрещать? Чушь городите полнейшую, давно пора разделять спорт и то, что к спорту не имеет никакого отношения. Хотят ультрас выражать свои политвзгляды? Пусть делают это вне стадиона любым незапрещенным способом, а стадион - для футбола, и только для футбола.
yasher
А под каким флагом никогда не кричат гнилых лозунгов? Примеры есть?
Поручик Ржевский
Дорогой WildStylez,
откройте, пожалуйста, в интернете репродукцию картины нашего замечательного земляка И. Репина "Запорожцы пишут письмо турецкому султану". Присмотритесь, пожалуйста, какие флаги были в то время у запорожцев. Они свёрнуты, но цвета очень хорошо видны. Вряд-ли какая-либо здравомыслящая организация в мире замахнётся на запрет того, что отображено в культурном наследии мирового уровня.
r09p
Вони не заборонять. А будь їх воля вони би цю ганчірку узаконили на офіційному рівні. Я серйозно. Найшли до кого звертатись. Смішно і сумно.
doktor09
Ну никак Суркисы не уймутся, не мытьём-так катаньем обосрать ФФУ! Флаги вывешивают в Италии, Испании-но виновато ФФУ!? Ну что за уроды...
alexzvezdocet
І це все на спортивному сайті....
WildStylez
Красно-черный флаг был тоже запрещенной символикой в УЕФА и что? Сколько раз наши команды за это наказывали игрой без зрителей?