Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 марта 2018, 16:42
9618
15

Олександр АЛІЄВ: «Хмельницький? Треба ж з чогось починати»

Колишній гравець «Динамо» розповів про початок тренерської діяльності

| Обновлено 18 марта 2018, 16:42
9618
15
Олександр АЛІЄВ: «Хмельницький? Треба ж з чогось починати»
ye.ua. Александр Алиев

33-річний екс-гравець «Динамо» та збірної України з футболу Олександр Алієв розповів, чому погодився очолити ФК «Хмельницький».

- Як з’явився варіант з ФК «Хмельницький»?
- Та ніяк... Мені зателефонував керівник клубу, запропонував, стало цікаво. Приїхав, подивився (Олександр Алієв був присутній 12 березня під час спарингу команди проти хмельницького «Поділля», в якому його вже нинішній клуб поступився з рахунком 2:0 – прим.авт.) і все. З чогось потрібно ж починати. Я погодився і на даний момент отримую велике задоволення.

- Чи не означає все це, що більше Алієва, як футболіста, ми не побачимо?
- Поки нічого конкретного не можу сказати, подивимося, як тут буде. Залишилось сім ігор зіграти (таку кількість матчів ФК «Хмельницький» проведе у весняній частині чемпіонату України серед аматорів – прим.авт.), а там буде видно. До початку червня в мене буде робота головним тренером. Але я сам для себе тренуюся, не скидаю обертів, буду і до хлопців приєднуватися. Утім, скоріше за все, вже можна сказати – настав час займатися тренерською діяльністю.

- То ви плануєте в аматорському чемпіонаті виходити в складі ФК «Хмельницький»?
- Ні, мабуть, точно не гратиму. Є хлопці, хороші… Тим паче, люди є, а я, так би мовити, вже пограв, тому нехай молодь грає і проявляє себе.

- Чути від людини в 33 роки про те, що потрібно дати можливість пограти молодим, дещо дивно… У вас же такий вік, що ще самі можете грати.
- Звісно, можу, але хочеться на вищому рівні. А враховуючи те, що мене запросили на посаду головного тренера, то не бачу сенсу одночасно бути і тренером, і грати на футбольному полі.

- Чому погодилися очолити ФК «Хмельницький», адже клуб, за футбольними мірками, не має грошей?
- Зрозумійте, в мене зараз не стоїть завдання заробити якісь гроші. Це новий виклик для мене. Якщо брати кар’єру футболіста, то всі клуби вже пройшли збори, а я без команди. До того ж, я раніше в своїх інтерв’ю говорив, що замислююся над тренерською кар’єрою. І ось випала така нагода, то чому б і ні? Поділитися досвідом, який в мене є, маю на увазі, як футболіста, бо тренерського немаю, щось підказати хлопцям… Думаю, вони прислухаються до мене.

- Разом із вами до Хмельницького приїхав ще Дмитро Момотенко (30-річний вихованець київського «Динамо», який в 2007-2008 роках виступав за юніорську та молодіжну збірні України- прим.авт.), він буде помічником?
- Так.

- Чи можна очікувати на те, що під’їдуть і нові футболісти?
- Це аматорський рівень, на якому мені не доводилося багато грати. Діма ж пограв у різних командах. Я йому вже розповів, на які позиції нам потрібні футболісти, і він знає багатьох хлопців, тому і буде збирати тих, хто потрібен мені. Але чи підійде нам той чи інший гравець, звісно, вирішуватиму я. Команда ж перебуває на останньому місці… Хочу, щоб команда вигравала та демонструвала хороший футбол.

- Ви вже провели три тренування. Які враження від рівня тих гравців, які є в ФК «Хмельницький»?
- Рівень хороший. Можливо, для них є щось нове, але вони прогресують і мені це подобається. У відношенні до тренувань претензій до гравців не маю. Десь, можливо, в когось щось і не виходить виконувати, але бажання в них є і це головне.

- А як вам база, яка є чи… майже відсутня в Хмельницькому?
- А яка тут база (сміється – прим.авт.)? Футбольне поле і центральний стадіон. І все.

- Коли їхали сюди, знали, що окрім цього більше нічого немає?
- Так нічого страшного… це ж не професійний футбольний клуб. З чогось тренерську кар’єру потрібно починати. В мене не було мети, що розпочати свій тренерський шлях, прийнявши команду першої чи вищої ліги. Я хочу почати з малого, щось нове для себе пізнати і це, так би мовити, мені новий виклик у житті.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Avs
Алієв успіху в тренерскій роботі.!!!А.Шевченку "повезло" він відразу збірну України отримав.!!!
уух
...во всяком случае уважения заслуживает то, что попробовать решил начав с чего-то маленького, а не сразу начав топить национальную сборную
уух
...во всяком случае уважения заслуживает то, что попробовать решил начав с чего-то маленького, а не сразу начав топить национальную сборную
Вован Уманский
Бля буду Сашок їх виведе у ЛТП ?!
twister0691
Footballboy,grifon дырнамовци лучше смотрите свою игру с Ворсклой,а то Сачко вас нагнет сегодня как днарей позорных)).
Alena Ostapenko
Через месяц будет в Киеве
Footballboy
Давай Сашок, вырастай как тренер. Киев желает тебе удачи и помнит как ты вместе с Артемом драл кротовских шлюх.
usa
Лобановский-Базилевич....20 лет спустя-Алиев-Милевский...Ди-на-мо...!!!- От бі игроки подсрачники получали-Кварцяный курит в сторонке...
Космонавт ДК
Позорище..Мені було б дуже соромно мать такого тренера..
delovsesh
поехал в хмельницкий побухать
Bacardi
Хуже водки лучше нет.