Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 марта 2018, 13:18
1449
0

Ніка САНДОХАДЗЕ: «Моя адаптація в Карпатах проходить добре»

Грузинський новачок львівського клубу звикає до українського футболу

| Обновлено 08 марта 2018, 13:18
1449
0
Ніка САНДОХАДЗЕ: «Моя адаптація в Карпатах проходить добре»
ФК Карпаты. Ника Сандохадзе

Наприкінці січня «Карпати» підписали прем’єрного новачка під час зимової паузи. Ніка Сандохадзе був покликаний закрити позицію в центрі оборони. У дебютному матчі грузинського гренадера в Одесі «Карпати» не пропустили, а в першому таймі поєдинку з «Шахтарем» вихованець тбіліського «Динамо» повністю виключив із гри кращого бомбардира Прем’єр-ліги Факундо Феррейру. Зрештою, аргентинець вперше у цьому році не забив, проте після перерви його партнери тричі примусили Романа Підківку діставати м’яч із сітки. 

– Ніка, ти зіграв у двох матчах УПЛ і вже маєш перше враження про рівень нашого чемпіонату. Що скажеш?
– Вважаю, що у вас дуже хороший чемпіонат. В Україні сильніші команди, ніж в Грузії. Взяти до уваги хоча б «Шахтар», «Динамо» і «Зорю». Це дуже сильні суперники, які у своєму складі мають потужних виконавців. Це дуже високий рівень.

– Ти став першим новачком «Карпат» під час зимової перерви. Разом з командою пройшов збори і мав достатньо часу для того, щоб адаптуватися. Комфортно почуваєшся у новому середовищі?
– Моя адаптація проходить дуже добре. Я маю тут всі умови, разом зі мною у Львові знаходиться моя сім’я. Можу думати виключно про футбол, я абсолютно щасливий.

– Раніше ти грав лише на Батьківщині. Перехід в «Карпати» став для тебе новим викликом?
– Так, я ще не виступав за кордоном. В Україні вищий рівень і я бачу велику різницю, якщо порівнювати футбольні аспекти, до яких я звик. Для мене це краще і цікавіше, коли ти прогресуєш і твої суперники є сильнішими, ніж раніше. Зараз все залежить від мене і я повинен багато працювати.

– Останнім часом у Львові було дуже прохолодно. Як тобі така погода?
– О, це занадто (посміхається). В Грузії максимально холодно це, коли на термометрі –4°C. Тому мені непросто переносити таку температуру, втім це не велика проблема, все нормально.

– Твій зріст становить 197 сантиметрів і цей найвищий показник в «Карпатах». Свого часу грузинська преса писала, що вже у 16-річному віці ти мав 193 сантиметри. Правда?
– Так, абсолютна правда. Мене не раз запитували, чому я обрав футбол, а не баскетбол і ти, напевно, хочеш про це запитати. Все просто – я більше любив футбол і навіть ніколи не задумувався над кар’єрою в баскетболі.

– Грузинський баскетболіст Заза Пачулія здобув у NBA чемпіонський титул і є, мабуть, найпопулярнішим грузинським спортсменом.
– Так, це наша зірка. Насправді мені баскетбол теж подобається, але футбол люблю понад усе. У моїй сім’ї не було професійних спортсменів, проте вдома ми постійно дивилися по телевізору футбол.

– Кажуть, ти розпочинав свою футбольну кар’єру, як форвард.
– Коли мені було 12 років, я грав у центрі півзахисту і на позиції під нападником. Однак через два роки я почав грати в обороні.

– Інстинкт гравця групи атаки у тебе залишається – в минулому сезоні за «Самтредію» ти забив чотири голи.
– Я дуже люблю підключатися до атак. Але я не можу робити це постійно. Добре, якщо така нагода виникає. Мені б хотілося забивати і за «Карпати».

– Твоїм першим тренером був відомий грузинський захисник Зорбег Ебралідзе, який у 70-их забивав «Карпатам» у Вищій союзній лізі у складі тбіліського «Динамо». Який це фахівець?
– Ебралідзе був дуже хорошим тренером для мене і є чудовою людиною. Він став легендою тбіліського «Динамо» і його поважають у Грузії. На жаль, ми зараз не особливо з ним спілкуємося, навіть не знаю, чому так сталося.

– У 2013-му році ти грав на юнацькому Чемпіонаті Європи. Мабуть, тобі найбільше запам’ятався матч проти французів, у складі яких грали Менді, Ляпорт, Рабіо і Марсіаль.
– Це один з найяскравіших моментів мого життя. Наша команда переживала дуже хороші часи. Ми мали нагоду грати проти кращих молодих футболістів Європи. Збірна Франції є однією з найсильніших команд на континенті. Кого можу відзначити? Адріен Рабіо – дуже класний футболіст. Антоні Марсіаль також... Та й Емерік Ляпорт і Бенжамен Менді мені дуже сподобалися і зараз грають за «Манчестер Сіті».

– Ми зараз спілкуємося англійською. Російською ти володієш гірше?
– Розумію і російську, але висловлювати свої думки мені краще англійською. Я вчив її у школі і загалом знаю непогано.

– Українська та грузинська кухні є відомими на весь світ. Яким стравам ти віддаєш перевагу?
– Я ласував борщем – дуже смачно (посміхається). Щодо грузинської кухні, то я люблю хінкалі.

– У Львові є вдосталь спеціалізованих закладів з цією справою.
– Справді? Це корисна інформація, хочу спробувати їх тут.

– В УПЛ та чемпіонаті дублерів виступає майже десяток грузинських легіонерів: Хочолава, Кобахідзе, Гіоргадзе, Надірадзе, Лочошвілі, Махарашвілі...
– Ще Арабідзе, якого я знаю особисто. Ми з ним грали у тбіліському «Локомотиві». Також добре знайомий із ще одним гравцем «Шахтаря» Давидом Хочолавою. Ми грали у юнацькій збірній Грузії та другій команді тбіліського «Динамо». Знаю його відмінно, адже разом виступали у центрі захисту.

– Мабуть, ти розчарувався, коли дізнався, що у неділю Хочолава не приїде до Львова через дискваліфікацію?
– Так, дуже шкода. Був би радий зіграти проти нього.

– Чи доводилося тобі зустрічатися в місті з вболівальниками «Карпат»?
– Поки ні, на вулицях до мене ще не підходили вболівальники. Але після ігор поруч зі стадіоном я спілкувався з фанатами. Вони у «Карпат» дуже класні. Мені приємно, що команда має таку підтримку.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 6
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

Тонали грозит еще одна дисквалификация за ставки
Футбол | 28 марта 2024, 16:42 0
Тонали грозит еще одна дисквалификация за ставки

Теперь хавбека «Ньюкасла» предъявила обвинения футбольная ассоциация Англии

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.