Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 марта 2018, 14:31
2835
1

Фани Карпат зібрали 100 тис. грн для «справи Гудими»

У ФФУ сказали, що це безпрецедентна ситуація в українському футболі

| Обновлено 06 марта 2018, 14:31
2835
1
Фани Карпат зібрали 100 тис. грн для «справи Гудими»
fckarpaty.com.ua
Журналіст поспілкувався із Миколою – організатором акції «Дайте грошів», що має на меті зібрати кошти для колишнього гравця «зелено-білих» Володимира Гудими. Перший крок було зроблено під час матчу між «Карпатами» та «Шахтарем» у неділю ввечері. 
 
- Скільки «грошів» вдалося зібрати на матчі? 
- Значно більше, ніж було оголошено в ефірі програми «Великий футбол». Там говорили про 20 000, а насправді, на око, тисяч сто. Ми ще, правда, не рахували, бо то зайняло дуже багато часу. Які купюри? Він гривні до п’ятисот. Дуже багато як дрібних, так і грубих номіналів. Люди не скупилися, давали щедро. Я особисто не ходив по секторах з коробкою, але і бачив, і мені розказували про те, що дуже багато людей навіть самі підходили і давали гроші. Почали збирати ще задовго до матчу, як тільки виникла ця ідея. Знайомі вникли в ситуацію і зробили перші внески. Тому на гру я вже приніс коробку, в якій було досить багато грошей. 
 
- Для чого вам цим займатися? 
- Бо мені не байдужа доля мого улюбленого клубу. Може воно трохи забирає часу, але я відчуваю радість від того, що допоможу "Карпатам" вирішити проблеми. 
 
- Не всі підтримують цю акцію… 
- Я знаю. Є ті, хто вважає, що то все клуб організував, є такі, хто думає, що Гудима не заслуговує на ті гроші. Як би не було, але якщо не віддати йому гроші, то буде біда. 
 
- Хто вам допомагає? 
- Фактично це дописувачі нашого сайту. Маємо невеличку координаційну групу. Хтось готує коробки, хтось малюнки. Але тепер можна сказати, що нас тисячі. Бо кожен, хто поклав до коробочки бодай гривню стає членом нашої організації. 

 
- Що далі? Які подальші ваші кроки? 
- Скажу так – наша акція дуже швидко набрала обертів. Нею зацікавилися ЗМІ, я вже кілька разів говорив на камеру, пояснював те, що робимо. Не дивно, що наші хлопці отримали звершення від уболівальників з різних клубів, так само і з діаспори. Люди хочуть допомогти і дати грошей для того, щоб з «Карпат» не знімали очки. Тому нам треба відкрити рахунки для валюти і для гривні. У мене таке припущення, що ми дуже швидко назбираємо необхідну суму. 
 
- Ну а з грошима що будете робити? 
- У понеділок я звернувся в ФК «Карпати». Сказав, що ми зібрали трохи грошей, як їх можна передати? У клубі їх не взяли і номер телефону Гудими не дали. Але дали номер до Ігоря Грищенка – це секретар КДК ФФУ. Я зателефонував до нього, ми поговорили. Пан Ігор сказав, що це «безпрецедентна ситуація в українському футболі і йому треба подумати, як бути». На відповідь очікую у вівторок. Якщо можна, то було б добре, якби ми всі разом зібралися і пішли до Гудими додому, принесли б йому мішок грошей, хай рахує. 
 
- Чому картинки такі принизливі? 
- В неділю ввечері на програмах «Великий футбол» і «ПроФутбол» про це було достатньо інформації. Віктор Вацко назвав Гудиму «гадьонишем», а Ігор Циганик розказав про схему Ігоря Гатауліна. Ми ж не дурні люди, розуміємо, як це все відбувалося. Про Гудиму і раніше ходили легенди. Про ігрові автомати і про те, як Дедишин його викуповував всім давно відомо. Та багато історій про нього. Уболівальники неодноразово бачили його п’яним в районі Наукової. Картинки ті просто звертають увагу на ті речі: дівчата, машини, автомати, випивка. 
 
- Ви підтримуєте «Карпати» в тому, що вони не платять Гудимі гроші? 
- Та тут важко підтримувати чи не підтримувати. Можливо, якщо поставити себе на місце Гудими – то виходить одна ситуація. А якщо поставити на місце того, хто дає ці гроші – то інша. До того ж, якщо вірити Циганику, та організація, що винесла рішення на користь Гудими – то цілий підпільний фінансовий синдикат. Не думаю, що він просто так говорив би про такі речі в прямому ефірі. У будь-якому разі я абстрагуюся від того питання. Просто хочу помогти клубу.  
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Определилась первая оппонентка Свитолиной на супертурнире в Мадриде
Теннис | 24 апреля 2024, 15:49 1
Определилась первая оппонентка Свитолиной на супертурнире в Мадриде

Элину ожидает непростое испытание против лучшей испанской теннисистки в рейтинге WTA

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tubik73
Скажу так.....не знаю всех подробночтей,но если клуб должен денег то нужно разчитаться по порядочному....а вот где видели игрока,с кем и в каком состоянии это тока его дело и тратил он на это свои средства,а вот почему такого игрока держали в клубе то это тока вина президента....