Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 февраля 2018, 15:21
5696
17

Франческо БАРАНКА: «По Маріуполю розглядаємо 3 підозрілі матчі»

Голова комітету з етики та чесної гри – про стан розслідування договірних матчів за участю «містян»

| Обновлено 27 февраля 2018, 15:21
5696
17
Франческо БАРАНКА: «По Маріуполю розглядаємо 3 підозрілі матчі»
Трибуна. Франческо Баранка

Голова комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка розповів про стан розслідування договірних матчів за участю «Маріуполя».

– У Європі показовою стала справа дискваліфікації з єврокубків «Скендербеу». Для України такою справою є інформація навколо матчу 2-річної давності між «Гірником-Спорт» та нинішнім «Маріуполем». Тоді ви голосно говорили, що цей матч нечистий. Але поки так і не поставили крапку у цій історії...
– Це наступна справа, яку розглянуть експерти. Нам треба було займатися попередніми справами, які ми почали. За той час, як ми розглядаємо певні матчі, з’являються нові. Ви не розумієте, наскільки тяжко вибудувати таймінг на кожен окремий матч. Ми маємо аналізувати товариські матчі команд, про які ви навіть не чули. Але і їм потрібно приділяти увагу.

Як до мене поставились люди, якби я не взявся за матч «Гірника» та «Іллічівця», якщо я сам про нього говорив. Є також справа по грі «Десни» та «Арсенала».

– Вона не загублена?
– Ми чекаємо, поки у федерацію принесуть детектор брехні. Потрібно розкрити певні обставини, і потім ми пакетом все викладемо.

Зараз ми не можемо підіймати окремі матчі, які відбулись 4 роки тому, хоча до деяких матчів є багато запитань.

– Президент «Динамо» також цікавився цим матчем. Ви розумієте, що всі чекають на вирок і це своєрідний маркер вашої роботи?
– Я також можу запитати президента «Динамо», а де всі інші справи. Всі дуже емоційні з приводу того матчу. Це була  моя помилка, що я так гостро про нього говорив. Я просто не хочу щоб ставились пріоритети – це важливо, а це ні.

Хочу запевнити усіх, що ця справа не буде забута і вона буде в КДК. Ми готуємо матеріали по цій грі. Через три тижні, я думаю, передамо цю справу у КДК.

– Ходять чутки, що вас попросили загубити цей матч, адже у ньому може розкритись багато відомих футбольних людей. Чи були якісь намагання з боку людей федерації вплинути на вас у цій історії?
– Мене про таке навіть не питали, бо знають, якою будуть відповідь. Я не дурний хлопчик, щоб грати в такі справі. Я нейтральний, і у мене немає симпатій чи антипатій. Давайте подивимось інакше.

Коли я починав, говорили, що у нас лише 7 матчів за рік, ми така чиста країна. Я міг закрити очі на 66 справ. І всі журналісти погодились би зі мною, бо вони не можуть перевірити товариські матчі. І може здатись, що з дивними матчами закінчено. Я ж не можу сказати, що є 73 матчі, а потім закрити очі.

Хочу відзначити, що по «Маріуполю» у нас не один матч, а цілих три. Окрім матчу з «Гірником», є товариський поєдинок першої команди та гра U-21, яка відбулась не так давно.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Стал известен первый клуб, который вышел из Чемпионшипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 апреля 2024, 01:00 2
Стал известен первый клуб, который вышел из Чемпионшипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» вернется в элитный дивизион Англии, «лисы» гарантировали как минимум 2-е место

Комментарии 17
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jekаfunny
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Vitaliy_yatsenko
Я впевнений, що в Маріку все зачистили. Бо керівництво змінилось, гравців прибрали, навіть Севідова прибрали. Так і скажуть, що це не ми. Тому рішення буде не по клубу, а по людям. Це як 100 тисяч Палкіну. Для якого це смішні гроші і який сказав, що слів своїх не забирає, вибачатись не збирається. Тому ці слова Баранки... не в нашій корумпованій системі. У нас навіть зараз у федерації працює спорт диром людина в штабі збірної України, яку від футболу відсторонили до літа 2018 Лозаною, так мова про Краснікова. А наші рішили анулювати рішення Лозани. Бо ж закон не писаний.
Bacardi
Есть вакансии? Хочу к вам работать , получать свои nn.nnn тыс $ и ничего не делать, кроме отмазок
nikzae1972
А вот теперь посмотрим - что будет говорить руководство Мариуполя в ответ на все эти обвинения.
Накрахмаливаем уши
есть закон в природе - зло всегда возвращается .....
everesd
Це ж шухттьор2,які договорняки? ))))
zalik67
2 роки РОЗГЛЯДАЄТЕ??????????
kvlad200760
А мне непонятно что за договорняки в товарищеским играх?И вообще зачем рассматривать товарищеские матчи на счет договорняков?Что это дает?
a081757
Ринат уже давно все порешал!
zac76
Да, а по какой хрени тут товарняки? это подготовительные, технические матчи, тут не обязательно стоит задача победить... КАКОЙ ТУТ ДОГОВОРНЯК, О ЧЕМ???
acrobat2
А как можно рассматривать матч Мариуполя- если команды уже такой нет? Или ждут когда попадет в лигу чемпионов, и успупят место Динамо?
diogendog
Блокбастер "Империя наносит ответный удар."
Am-Shegar
Ну теперь всё. После "облома" в Лозанне начинают "гнобить" Мариуполь.