Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 13 февраля 2018, 20:10
13133
15

ДИМІНСЬКИЙ: «Мені нецікаво викидати гроші на проїдання футболістам»

Почесний президент «Карпат» поділився думками про розвиток клубу

| Обновлено 13 февраля 2018, 20:10
13133
15
ДИМІНСЬКИЙ: «Мені нецікаво викидати гроші на проїдання футболістам»
ФК Карпаты. Петр Дыминский

Почесний президент «Карпат» Петро Димінський, який зараз знаходиться у Туреччині поруч із командою поділився своїми думками про підготовку гравців та бачення розвитку клубу в майбутньому.  

– Насамперед, мене цікавить підготовка нашої команди, а не результати товариських матчів. Для того і проводяться збори, щоб тренери змогли провести низку експериментів, спробувати гравців на різних позиціях, визначити основну обойму виконавців. Протягом багатьох років у нас була одна й та ж проблема – фізична готовність гравців. Зараз, я сподіваюся, процес підготовки команди на зборах складений вірно і дасть результат в офіційних матчах. Тут потрібно відзначити планування та вклад тренера з фізичної підготовки Павла Сіренка.

– Наразі «Карпати» підсилилися трьома новачками – грузинським захисником та двома колумбійськими нападниками...
– І все ж, я б хотів, щоб лідерами у нашій команді були карпатівські вихованці. Той же Швед, Гуцуляк, Кльоц, Лобай – вони повинні зрозуміти, яка відповідальність лежить на їхніх плечах. Сучасний футбол динамічний – нема часу чекати, поки «молоді і перспективні» виростуть. Лідерами необхідно ставати негайно! Щодо наших новачків – ми підходили до кожного з них індивідуально, із розумінням ситуації та усвідомленням того, що в найближчому майбутньому вони нам допоможуть. Легіонери повинні стати серйозними конкурентами нашим вихованцям, змусити їх до швидшого прогресу.

– Один з легіонерів – Хорхе Карраскаль, схоже, стане новим лідером «Карпат». Однак, він перебуває в оренді. Чи планує клуб викупити трансфер цього гравця?
– Поки що рано про це говорити. У нас є час до кінця чемпіонату, тоді будемо приймати рішення. У «Карпат» є першочергове право викупу Карраскаля з «Севільї», що дійсне до 31 травня цього року. Необхідно підійти до цього питання максимально відповідально.

– Якщо мова зайшла за гроші, то якою є зараз фінансова ситуація в клубі?
– Тут усе залежить не лише від мене, як від єдиного інвестора. Я втомився повторювати та нагадувати нашій міській владі про те, що обіцяна територія навколо стадіону «Україна», 17 гектарів, клубу ще досі не передана. Для чого «Карпатам» ця земля? У нас є намір збудувати спортивно-розважальний центр, з елементами реабілітації, для того, щоб клуб заробляв гроші. Відповідно, таким чином, ми зможемо наповнювати бюджет, від розміру якого залежатимуть наші завдання. Якщо річний бюджет становитиме, наприклад, 20-25 мільйонів доларів – «Карпати» боротимуться за Лігу чемпіонів. Мені дивно, чому влада Львова так важко і неохоче рухається у цьому напрямку, чому вона відвертається від цього проекту? Ця земля не потрібна мені. Вона потрібна клубу, який зможе заробляти сам на себе і не залежати від інвестора. У підсумку виграють усі – «Карпати» отримають серйозні завдання, а місто – не лише гордість за свою команду, яка виступатиме в єврокубках, але й фінансову вигоду від туристів та інвестицій. А просто викидати гроші на проїдання футболістам, які борються за виживання, мені не цікаво.

– Очевидно, зараз робляться кроки для того, щоб в «Карпат» були зовсім інші пріоритети...
– Уболівальникам необхідне видовище. Вони не ходитимуть на нудний футбол і не дивитимуться на команду, яка ледве пересувається по полю. Наше основне завдання зараз – повернути глядачів на трибуни. Не штучно. Люди мають йти на стадіон із задоволенням, і в такому ж стані повертатися додому. Це стане можливим лише тоді, коли їхня улюблена команда припинить мучитися сама і мучити глядачів. Тому зараз наші тренери працюють над балансом та гармонією між власними вихованцями та легіонерами, над тим, щоб вони спілкувалися одною мовою і розуміли один одного. Це наріжний камінь, від якого залежатимуть результати «Карпат» навесні і в подальшому. 

– Що б ви побажали команді та уболівальникам перед початком офіційних матчів у новому році? 
– Літом, перед стартом сезону, на зустрічі з уболівальниками, я обіцяв, що невдовзі зустрінуся з ними ще раз і дам відповіді на усі питання, які їх цікавлять. Я не забув про це і свою обіцянку дотримаю. Наразі ж ми свідомо пішли на омолодження складу. Я б хотів попросити про підтримку команди: вона її потребує як ніколи. Ставтеся до цих молодих гравців, як до власних дітей. Так, як до них ставлюся я.

18 серпня 2017 року автомобіль відомого львівського бізнесмена і почесного президента «Карпат» Петра Димінського став учасником ДТП, у якій загинула молода жінка. Пізніше слідчі знайшли докази того, що за кермом автомобіля Mercedes, який потрапив у ДТП, точно був не 43-річний охоронець Димінського, який взяв на себе вину. Того ж дня Петро Димінський, який мав статус свідка, вилетів на приватному літаку зі Львова в Женеву. Зараз Димінський переховується від правосуддя за кордоном – прим. Sport.ua.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Пидвирный
п. Петре на саме Різдво я зустрів на пл. Ринок п. Мирона Маркевича. Я його відверто запитав чи не шкода йому рідної команди, на що він відповів - поки Ви будете власником команди його ноги там не буде. Це говорить все про те що Ви є головним болем для команди. При Кобрині команда всіх виносила у Львові, була призером, а при Вас одна ганьба. Ви нікого не поважаєте і Вас ніхто не шанує. Риба гниє з голови, так і в наших рідних Карпатах. Залишили Ви б цю колись славну команду.
shveikiozef
Мудлон,скрывается,рассмешили!Почему в международный розыск не подают?Правосудие хреново!
serge1234
О, наш политический мигрант объявился
M-E-S-S-E-R
а слідчому і прокурору на проїдання "цікаво" викидати гроші? риг - він і за кордоном риг!
Анатолій Чорнобук
Де він інтерв*ю давав? Вайбером чи скайпом?
opillia
Бандита і вбивцю до ЦЮПИ і на НАРИ!!!
Alena Ostapenko
Купи 17 га земли и зарабатывай, в чем вопрос??
Олег Карплюк-самсин
Поки в Дима є гроші влада буде його доїти....зі старою гнилою системою без зброї не розібратися...Карпати...давно перестали бути народними...хочеться повернеення хочаб трохи побачити ті Карпати за яких не стидно було Львову ...а зДимом...нереально тим більше з його ситуацією
cucumber
а вообще мне нравилась его позиция по Львов-арена, когда он требовал бабло у государства за то что будут играть на новом стадионе )) логика российская какая то
ser_nat
Дайте йому землю в оренду на 49 років, нехай будує заробляє гроші, платить орендну плату. Напевно у власність хоче скотиняка така.
korsun_skif
Прямо замкнутый круг. С одной стороны без Дыминского Карпаты превратятся в очередной Днепр или Металлист, с другой - с ним ничего хорошего Карпаты тоже не ждет. Лично мое мнение, без Дыма у Карпат появится хоть какие то шансы на приличную команду, правда ждать это нужно будет года 2-3 минимум.
kolezey2
ТВОЙ ДОМ ТЮРЬМА
PTN PNH
Брехлива падлюка..."мальчики по ночам не снятся?"