Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1387
0

ШАРАН: «Вирішили провести 4 товариські зустрічі на другому зборі»

Керманич «Олександрії» – про зимові збори команди

ШАРАН: «Вирішили провести 4 товариські зустрічі на другому зборі»
ФК Александрия.

Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран підвів підсумки першого навчально-тренувального збору, що проходив в Туреччині:

- Як проходив перший навчально-тренувальний збір в Туреччині?
- Тренерським штабом було вирішено додати один спаринг, на відміну від попереднього року для того, щоб була можливість переглянути всіх потенційних новачків та молодих гравців.

- Як показали себе дублери, яких Ви запросили на навчально- тренувальні збори з головною командою?
- В перші дні по них було видно, що їм важкувато у фізичному плані, тому що навантаження більші, аніж в U-21. Знаючи як готує гравців старший тренер «молодіжки» Андрій Купцов, не скажу, що молоді виконавці не були до цього готові, тому доволі швидко влились в колію. В цілому, ці футболісти справили на мене хороше враження.



- Хотілося б поговорити про потенційних новачків, які були на перегляді під час перших  навчально-тренувальних зборів.
- Окрім сербів, на оглядинах були виконавці з інших країн, та й українці. На жаль, ми не побачили в закордонних футболістах підсилення. Особисто мені, навіть, більше сподобалися українці, які прибули на оглядини з команд другої ліги України – Гліб Бухал та Дмитро Шастал, тому візьмемо їх і на другий збір для подальшого перегляду, а потім будемо вирішувати.

- В якому психо-фізичному стані зараз команда?
- Дякувати Богу, у нас майже всі здорові, лише в останньому матчі отримав травму Євген Банада – у нього зламаний ніс. А так, ми підготували правильний цикл підготовки, тренувалися на полях високої якості, тому нарікань у гравців на здоров’я немає.

- Який з 5-ти спарингів можна занести в актив, а який був не зовсім вдалим з тих, чи інших причин?
- Я б не сказав, що в нас були невдалі матчі. Кожна зустріч була по своєму інформативною. Головним завданням було переглянути молодь і потенційних новачків команди, тому з кимось ми вже попрощались, а за іншими продовжуємо спостерігати. А найбільше запам’ятався останній матч з клубом «Ботєв» - також  минулорічним учасником Ліги Європи. Це один з найсильніших суперників на цих зборах. В команді підібрані гравці хорошого рівня, індивідуально сильні. Хоч ми і програли, але це матч хотілося б виділити. Слід також враховувати той факт, що ми проводили другий матч за два дні – сили то не безмежні. Навіть, те, що це був кінець зборів, ніхто себе не жалів, всі йшли в боротьбу. Повторюсь, що Банаді, навіть, зламали ніс. Самовіддача у футболістів була на високому рівні.



- Хто з гравців, які відправилися з командою на збори, полетить на другі збори? Є ще хтось «на олівці»?
- Ми продовжуємо пошук гравців для підсилення. Є кілька пропозицій, більш за все ці футболісти приєднаються до нас безпосередньо в Белєку. З тих, хто був на перегляді, з нами полетять,  як я вже говорив Гліб Бухал та Дмитро Шастал. З тренерським штабом порадимося стосовно нашої молоді, можливо відбудуться деякі зміни по виконавцях.  Також на другому зборі до табору приднається Антон Шендрік.

- Розкажіть, будь ласка, про контрольні поєдинки на другому навчально-тренувальному зборі.
- Раніше, разом з тренерським штабом планували провести 5 спарингів, але після того як дізналися, що будемо грати зі «Сталлю» 17-го лютого, вирішили провести 4 товариські зустрічі. Є попередня домовленість з двома командами – «Марібор» (Словенія) та «Торпедо» (Кутаїсі, Грузія), інші – уточняються.



- Знаючи дату і час проведення матчу зі «Сталлю», тримаєте в тренерській голові плани на гру?
- Ми слідкуємо за новинами пов’язаних з суперником. І чим ближче до матчів чемпіонату, тим більше тренерський штаб опрацьовує інформації, щоб винести якомога більше корисного. У нас залишилося 3 матчі, шанси на потрапляння в першу чергу, хоч і мінімальні, але вони є. Футболісти знають, що ці 3 поєдинки нам  потрібно вигравати. Підготовку до матчу зі «Сталлю» ми будемо проводити в Туреччині, а за два дні до зустрічі полетимо в Київ.

- Під час першого навчально-тренувального збору було багато дощів. Як цей фактор вплинув на якість підготовки?
- Не зважаючи на дощі, ми проводили тренування і все, що було заплановано – виконали.

- Перед зборами в ЗМІ було багато інформації, що команду залишить достатня кількість провідних гравців. Яка зараз ситуація з Василем Грицуком та Олексієм Довгим?
-  Наразі можна сказати, що Олексій Довгий, залишиться в команді до    кінця чемпіонату. У всіх інших–діючі контракти.                   

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер Жироны: «Был на матче Барселоны в ЛЧ. Мы тоже туда хотим, это мечта»
Футбол | 20 апреля 2024, 14:37 0
Тренер Жироны: «Был на матче Барселоны в ЛЧ. Мы тоже туда хотим, это мечта»

Мичел надеется, что команда финиширует в Лиге чемпионов

БИДНЫЙ: «Мудрик в списке? Это не означает, что он что-то нарушил»
Футбол | 20 апреля 2024, 13:34 6
БИДНЫЙ: «Мудрик в списке? Это не означает, что он что-то нарушил»

И. о. министра молодежи и спорта – о скандальном списке нарушителей

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.