Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 января 2018, 18:55
2776
0

Юрій ЗАПІСОЦЬКИЙ: «На футбол України чекає IT-революція»

Генеральний секретар ФФУ розповів про плани щодо розвитку українського футболу

| Обновлено 27 января 2018, 18:55
2776
0
Юрій ЗАПІСОЦЬКИЙ: «На футбол України чекає IT-революція»
ФФУ. Юрий Записоцкий

Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький розповів про запуск оновленого сайту федерації та подальші плани ФФУ з розвитку українського футболу за допомогою IT-технологій.

— На початку року ми підготували українським шанувальникам футболу подарунок — за адресою ffu.ua працює оновлений сайт Федерації футболу України, — розповів генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький прес-службі ФФУ. — Планується, що офіційний сайт не лише розповідатиме про діяльність ФФУ, а й стане основним джерелом інформації про весь український футбол, про наших футболістів, які виступають за кордоном, та змагання, в яких беруть участь українські команди.

Крім того, ми здійснили модернізацію бази даних ФФУ, яка, серед іншого, дозволяє фахівцям проводити заявку гравців, контролювати трансферну діяльність, тобто допомагає футбольним спеціалістам у їхній роботі. Тут зберігається унікальна інформація про весь український футбол. І нам видалося неправильним, що вона раніше була доступна лише дуже обмеженому колу людей. Звичайно, частина службової інформації і надалі буде використовуватися лише фахівцями. Але ми зробили так, щоб уболівальники також могли отримати доступ до цієї бази.

Для цього створений сайт footpass.ffu.ua. Упевнений, там знайдуть чимало корисної інформації не лише уболівальники, а й футбольні фахівці. Скільки голів забив Євген Коноплянка в першому матчі в ДЮФЛУ? Кого замінив Андрій Шевченко у своєму першому поєдинку в «Динамо-2»? Відповіді на ці та безліч інших питань з історії та стосовно поточних футбольних турнірів тепер можна знайти в інформаційно-статистичній базі даних ФФУ.

— Поділіться, будь ласка, планами, які заходи ФФУ реалізовуватиме із застосуванням сучасних технологій у найближчому майбутньому?
— ФФУ підтримує всі інновації, спрямовані на розвиток футболу. Уболівальники вже знають, що ми працюємо над запровадженням технології відеоповторів, оновлено сайт федерації та відкрита для загального користування інформаційно-статистична футбольна база.

У найближчих планах — введення паспортів футболістів нового зразка, що стане передумовою до застосування технології електронних протоколів. Ситуації, коли треба тиждень чекати на паперовий оригінал протоколу, щоб отримати статистичні дані, вже найближчим часом для українського футболу мають стати історією. Причому це стосується не лише змагань серед професіональних команд. Електронний протокол планується використовувати на всіх рівнях — у поєдинках і дорослих, і дитячих команд. Без перебільшення скажу, що український футбол зараз знаходиться на порозі невеличкої IT-революції.

Крім того, упорядкування та нові підходи до ведення бази даних ФФУ дозволять запровадити програму компенсацій тренерам за виховання гравців у дитячому віці. Зараз створена робоча група, яка відпрацьовує механізм компенсації дитячим футбольним школам. Це дозволить нам додатково стимулювати школи та тренерів, які готують гравців, що підписують із клубами професіональні контракти.

— Чимало дорікань менеджмент ФФУ отримує за відсутність інтернет-магазину федерації…
— Ми чудово розуміємо важливість та нагальність вирішення цього питання! Поки що не буду розкривати всі деталі, але скажу, що ми працюємо над цією проблемою. І плануємо вже весною відкрити інтернет-магазин для прихильників українського футболу.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лацио – Ювентус. Прогноз и анонс на матч 1/2 финала Кубка Италии
Футбол | 23 апреля 2024, 14:14 0
Лацио – Ювентус. Прогноз и анонс на матч 1/2 финала Кубка Италии

Поединок состоится 23 апреля в 22:00 по Киеву

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.