Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 17 января 2018, 16:16
2919
6

АНДРОНОВ: «У грі з Італією ми зіштовхнулись з психологічним ступором»

Керманич національної збірної з гандболу – про виступ у кваліфікації до чемпіонату світу-2019

| Обновлено 17 января 2018, 16:16
2919
6
АНДРОНОВ: «У грі з Італією ми зіштовхнулись з психологічним ступором»
handball.net.ua. Виталий Андронов

Головний тренер збірної України Віталій Андронов прокоментував результати відбірного турніру до чемпіонату світу-2019. Нагадаємо, в італійському Больцано українці виграли у Фарерських островів 28:20, поступились Італії 28:29 і зіграли внічию з Румунією 26:26. Посівши підсумкове третє місце, наша команда не вийшла з групи.

- Можно довго розповідати про гру і про те, як ми готувались, але головне - це результат, а його у нас знову немає. Причини? Вважаю, що все було зроблено правильно: ми провели відмінні збори, все було зроблено для того, щоб ми досягли цей результат. Гравці були підготовлені правильно і тактика була обрана правильно. Якби все повторилось знову, я нічого б не міняв.



- Україна та Румунія вважались фаворитами, але єдиної поразки наша команда зазнали ще до гри з румунами — в поєдинку з Італією. Що стало причиною такого результату?

- У грі з Італією ми зіштовхнулись з психологічним ступором, який важко пояснити. Я не пам’ятаю, як гравець чи як тренер, щоб в одній грі було не забито стільки виходів сам на сам. Ми кидали з вбивчих позицій, але не було реалізації. І до того ж настільки ненадійно зіграв воротарі. Ми пробували всіх голкіперів, але у кожного немов відрізало. Гра центру оборони також не вийшла. Цей матч став роковим для нас. Він пішов не по нашому сценарію. Був план матчі проти Фрарер та італійців відіграти повністю із захистом 6-0, але коли така схема не пішла, а воротарі пропускали, то ми перелаштувались на 5-1 і наздогнали суперників. Але не реалізація... Причому не забивали всі, це важко пояснити.

Психологія стала нашою проблемою. Ми зіштовхнулись з нефартом і не зуміли перебороти самих себе. Номінально ми були сильніше за італійців і мали цю гру вигравати.   

Наскільки складною б не була гра проти Італії, потрібно віддати хлопцям належне. Поступаючись у 5 голів, вони не опустили руки, наздогнали суперників, вийшли вперед, але все одно, на жаль, не втримали навіть нічию. Ця гра була визначальною у відборі і було зрозуміло, що з нашими кадровими проблемами, виграти у румунів 6 голів, є надскладним завданням. При цьому команда в останньому матчі показала непогану гру, витримала фізично.

Завершення матчів проти Італії та Румунії вийшло однаковим: нам забивають, а ми не забиваємо. Хоча було все розібрано, сказано,  як грати, як довести цю комбінацію до логічного кидка...

- Перевага збірною України упродовж першого тайму проти Румунії доходила до 5 голів. Наскільки визначавши  став епізод, коли єдиний розігруючи команди Олександр Тільте перед перервою отримав вилучення і вибув до кінця гри.

Судді могли оцінити це порушення як червоною карткою, так і звичайним двохвилинним штрафом. Вони дали червону. Те, що Тільте нас підвів - це не оспоримо. У нас один центральний гравець, якого ми весь турнір берегли, щоб залишати його свіжим. Южбабенко зазнав травми в грі з німцями [На зборах у Німеччині]. Ми сподівалися, що він зможе відновитися, але не стали ризикувати його здоров`ям. Залишався тільки Тільте і ми берегли його упродовж всіх матчів: у захисті його міняли максимально, щоб він був свіжіше у нападі.



Звичайно це було непотрібне порушення, зрозуміло, що це боротьба і він сам все усвідомлює. Але позначилась в матчі  проти Румунії і травма  Жукова. У другому таймі він вже не виходив. Ми опинились у вкрай складній ситуації. Довелось Онуфрієнка переводити в центр, а Акіменка - на правого півсереднього, хоча йому там дуже складно грати.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько получит Тухель за расторжение контракта с Баварией
Футбол | 29 марта 2024, 03:16 0
Стало известно, сколько получит Тухель за расторжение контракта с Баварией

Сообщается, что мюнхенцы будут обязаны выплатить Томасу 10–12 миллионов евро

Источник: Ливерпуль серьезно ведет Судакова, скауты смотрят
Футбол | 28 марта 2024, 19:32 16
Источник: Ливерпуль серьезно ведет Судакова, скауты смотрят

Клуб АПЛ смотрит за прогрессом лидера сборной Украины

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ruslan Polischuk
Просто гандбол в стране никому не нужен.
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ruslan Polischuk
В сборной 4-5 игроков хорошего уровня,остальные ноль. Защиты нет,вратаря нету.
Ruslan Polischuk
Пора уже хорошего тренера позвать.
Владимир Копяк
А может ребята на контору сыграли? Чем не вариант?