Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 16 декабря 2017, 22:23
2937
3

ДИТЯТЬЕВ: «В Карпаты пришли деятели, все развалили, всех разогнали»

Экс-игрок «Карпат» о ситуации в клубе и своем выступлении в Польше

| Обновлено 16 декабря 2017, 22:23
2937
3
ДИТЯТЬЕВ: «В Карпаты пришли деятели, все развалили, всех разогнали»
Розкажіть, як виник варіант з Краковією?
Варіант з’явився одразу, після закінчення співпраці з Карпатами, мої агенти знайшли цей варіант у Польщі. Я зрадів, миттєво приїхав сюди, підписав контракт, а тренер запевнив, що розраховує на мене.
 
Якщо порівнювати з УПЛ, який рівень у чемпіонаті Польщі?
Тут завжди напружена атмосфера. Чесно, я вважаю, що чемпіонат Польщі більш рівний, більш стабільний. У Екстракласі всі команди можуть одна одну обіграти. А по силі – я не смію оцінювати, але вважаю, що тут краще, ніж в Україні.
 
Проте, якщо брати єврокубки, то там польські команди менш успішні за українські…
Так, безумовно, у них тільки одна команда грає у Лізі чемпіонів. Але водночас футбол в Польщі дуже розвивається – щодо телетрансляцій, щодо футболістів, чемпіонат стає цікавішим. Гадаю Україні слід повчитися багатьом процесам тут.
 
Скільки плануєте залишатися у Краковії? Чи маєте вже якісь плани?
Планів немає, поки не розмовляв з тренером. У мене контракт до літа, ще є багато ігор до кінця контракту, поки не можу планувати, але хотілося б залишитися в Польщі і в Європі, вважаю, що тут можна розвиватися.
 
Багато футболістів з України зараз грають у польській Екстракласі, з ким спілкуєтеся та підтримуєте стосунки?
Коли грали з «Ягеллонією» розмовляв з Хомченовським і Романчуком. Я з хлопцями приємно поспілкувався, вони теж раді були бачити українця. Ще з Сашком Шевелюхіним говорили, дуже приємний хлопець, грає за Гурнік Забже. Я буквально з усіма земляками вже тут познайомився – колись проти них грав, але раніше ми не були знайомі.
 
Напевно, Ваш найбільший товариш у Краковії – це Сергій Зеньов?
Так, хоч є з ким нормально поговорити та повноцінно висловити свою думку. Польською я не можу хлопцям пояснити свою точку зору, тільки англійською. Водночас англійською теж не володію вільно, тому вони не завжди можуть зрозуміти, що я від них хочу. Але щомісяця прогресую та поліпшую знання польської мови.
 
Наскільки у відсотках оволоділи польською мовою?
(сміється) відсотків 15, мабуть.
 
Вистачає лише на тренувальний процес?
Ні, з цим взагалі проблем немає, я знаю всі потрібні на полі слова. Я розумію усе про що говорять, коли сиджу в компанії, але не можу свою думку висловити польською мовою. Поки що.
 
Мабуть гірше, ніж програти у дербі Краковія – Вісла, не може бути нічого?
Напевно я не можу настільки перейнятися цим дербі, як переймаються люди з Кракова, з Краковії, які довго грають за цей клуб, проте з першого ж дербі я усвідомив, що це дуже важливе протистояння, яке люди дуже серйозно сприймають.
 
За перемогу у цьому дербі можуть пробачити інші результати?
Тут не важливо як ти зіграв перше коло або друге – головне, щоб ти у першому колі переміг у дербі та повторив це у другому. Краковія – Вісла це дуже запекле протистояння, сьогодні матч переривали на півгодини через заворушення і піротехніку. Сподіваюся, наші ультрас нас зараз випустять додому (усміхається)
 
Приємніше грати за такої атмосфери, ніж за порожніх трибун, як це трапляється в Україні?
Безумовно, це один з факторів, який мене приваблює у цьому чемпіонаті. Я постійно дивлюся чемпіонат України, напівпорожні трибуни, абсолютно ніякого інтересу у людей до футболу… З іншого боку, це зрозуміло, адже у країні війна, людям не до футболу.
 
Якщо дивитеся постійно УПЛ, то як вважаєте, чемпіонат росте?
Складно сказати… Напевно всі команди пристосувалися до нинішньої ситуації у країні та кожна команда розуміє, що можна за нинішніх умов потрапити до єврокубків, тож усі намагаються це зробити. Стежу за Ворсклою, тішуся, що вони зараз пруть. Василю Вікторовичу [Сачку] – великі вітання! За Карпатами стежу – сміюся.
 
Чому смієтеся, через результати?
Сміх крізь сльози… Розламати такий колектив, я не знаю скільки треба розуму мати? Прийшли діячі, усе розвалили, усіх розігнали… Зараз Гладкий пішов, Ксьонз. Напевно, найслабших виганяють з команди? Це іронія, звичайно, але така політика цього клубу. Нехай як хочуть, так і роблять.
 
Ви критично ставитеся до іспанського вектору Карпат?
Ну а як можна не критично ставитися до людей, які замість того аби бодай спробувати, дати шанс старій команді проявити себе, просто з плеча рубають – усіх вигнали, привели своїх іноземців. Іноземець, якщо приходить у клуб, він мусить бути на голову сильніший, а поприходили люди, які не те що на голову не сильніші, а взагалі до рівня чемпіонату України не дотягують. У них завдання стоїть – бронза. Подивимося, як вони її виконають.
 
Напевно у вас є особисті образи на іспанців?
Я вам скажу чесно та відверто: я їхав до Львова грати, підписав трирічний контракт, привіз родину, дуже багато речей. Але у мене залишається ще 2,5 роки контракту, а мені кажуть: вибач, але шукай собі новий клуб. Це ж величезні труднощі! Нехай лише я, але ж у мене сім’я, у мене дитина, я приїхав за 1200 кілометрів від мого дому… Вони мені трохи накапостили, що й говорити…(посміхається)
 
Коли пішли іспанці – зв’язувалися з колишніми партнерами, обговорювали це?
Вони пішли, а керівництво, яке їх привело, залишилося. Справа не у тренері – він нормальній хлопець, він не винен, що у нього керівники керують усім процесом. Напевно, тому і пішов. Справа у політиці клубу, як вони ведуть свої справи. Протягом скількох років уже триває одне й те саме?
 
Скажіть відверто, Друді чи Смалійчук керує «Карпатами»?
Обидва.
 
Думаєте, 50 на 50?
Я не думаю, я знаю.
 
Колись думаєте повернутися до чемпіонату України?
Безсумнівно, я завжди розглядаю варіанти та хочу грати в Україні. Ситуація, яка склалася – вимушена. До Польщі мене привів випадок. Може це і на краще, зможу спробувати свої сили тут. Але мені шлях тільки до України – я люблю цю країну та хочу грати у чемпіонаті України.
 
Згадали про Ворсклу та Карпати, а Олімпік, ще один ваш колишній клуб? Стежите за ним?
Авжеж стежу. Ми з Романом Миколайовичем Санжаром постійно спілкуємося, вітаємо один одного зі святами, з перемогами. Я вважаю, що Санжар витискає максимум з команди, щороку нову створює. Успіхи Олімпіка – це велика його заслуга.
 
Що найбільше подобається у Польщі, а що найбільше не подобається?
Дуже подобається, як люди тут ставляться до футболу, як вони вболівають, як переживають. Ми програли 1:4 Віслі – уявляєте, що б з нами було в Україні, якби ми так програли дербі? Тут навпаки, вболівальники плескають, кажуть, що вони з нами до останнього, підтримують, хоча ми зараз не на високому місці. Дуже завзято вболівають тут, це мені дуже подобається. А щодо поганого – тут нічого поганого поки не бачив. Хоча з відеоповторами, які є у чемпіонаті Польщі, нам не щастить. У першій моїй грі за Краковію ми зустрічалися з Лехією Гданськ, перемогли 1:0, хоча забили тричі. Два голи арбітри скасували після перегляду повторів. Це цікаво, новизна, і у мене лише позитивні враження від повторів, хоча багато наших голів скасували і накапостили з цими повторами. Проте арбітри об’єктивні – переглядають повтор, розбирають епізод, після чого приймають рішення. Це майбутнє, за цим треба йти і Україні в тому числі. Особливо зараз, коли в останньому турі УПЛ жорстко встала проблема арбітрів – вводьте повтори і все буде нормально.
Источник FootballHub
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

Где смотреть онлайн матч отбора к Евро-2024 Босния и Герцеговина – Украина
Футбол | 19 марта 2024, 00:31 7
Где смотреть онлайн матч отбора к Евро-2024 Босния и Герцеговина – Украина

21 марта в 21:45 состоится полуфинал плей-офф квалификации Евро-2024

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
svat111111
Ще один "супер футболіст" який останнім часом плотно засів на лавці в 15 команді чемпіонату Польщі (Всього їх 16) якщо там ходить народ це не значить що чемпіонат там сильніший. Рівень чемпіонату Польщі яскраво видно в єврокубках де їх команди не пройшли в групи ЛЄ І ЛЧ. Рівень команди "Краковія" також яскраво видно набором футболістів: Зеньов якого вигнали з останньої команди Чемпіоншипу і Габала де за 32 гри забив аж 2 голи в чемпіонаті Азарбайджану . Хомченовський який не заграв в Сегунді ну і сам Дитятєв який в Карпатах грав дуже не стабільно.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dima Any
Що при ньому клуб пас останніх що зараз , були погані гравці , прийшли також ніякі , знову змінимо . В нього вже третє інтерв'ю за пів року де він говорить за Карпати , які вони ніякі , таке враження що він грав в Карпатах за часів Кононова а не Дулуба !