Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 ноября 2017, 22:12
2420
0

Андрій ЯКИМІВ: «Вдячний Карпатам за дорогу у футбол»

Гравець «Сталі» про матч з «Карпатами»

| Обновлено 03 ноября 2017, 22:12
2420
0
Андрій ЯКИМІВ: «Вдячний Карпатам за дорогу у футбол»
ФК Карпаты

У складі кам’янської «Сталі» виступає кілька футболістів, які мають безпосереднє відношення до Львова та «Карпат». Один з них – Андрій Якимів, який свого часу виступав за юнацькі команди «зелено-білих» разом із Гуцуляком, Шведом, Кльоцом, Сеницею та іншими. Зараз Андрій робить перші кроки у Прем’єр-лізі у складі «Сталі» і налаштовується на недільне протистояння з «Карпатами».

– Андрію, з якими думками підходите до наступного туру?
– Ми у звичайному режимі готуємося до «Карпат». Настрій у нас хороший. Вважаю, що ми вдало зіграли у минулому турі з «Шахтарем». Як на мене, нічия з чемпіоном – позитивний результат для «Сталі». Хоча тренер вказав нам на наші недоліки. Це природно, адже навіть у виграних поєдинках мають місце помилки. Тому завжди є, над чим працювати.

– З «Шахтарем» ви зіграли успішно, але востаннє «Сталь» перемагала ще у другому турі...
– Кожен хоче вигравати і «Сталь» – не виняток. На кожен матч ми виходимо з максимальним налаштуванням. Перемоги завжди покращують настрій.

– Минулий тиждень видався відповідальним не лише для «Сталі», а й для «Карпат», які грали з «Динамо».
– Я слідкував за матчем на «Україні». Думаю, що «Карпати» добре проявили себе і навіть могли перемагати. Взяти до уваги хоча б два виходи сам на сам з воротарем. Коваль виручив «Динамо» у тих епізодах.

– Про Андрія Якиміва вся Україна заговорила після дебютного матчу в Прем’єр-лізі. Вам вдалося вразити ворота «Зорі» надзвичайно красивим ударом зі штрафного. В «Карпатах» свою майстерність у цьому компоненті демонструє Сергій Мякушко. Слідкуєте за «колегою»?
– Сергій класно забивав у двох матчах поспіль. Це не випадковість... Не знаю, чи можна називати наші удари схожими (посміхається). Напевно, зі сторони краще помітно.

– Ваша кар’єра футболіста розпочалася саме в «Карпатах». Для вас недільна гра вирізнятиметься з-поміж інших?
– Я б не акцентував на цьому увагу. Виходитиму з такими ж думками, що й завжди. Я колись грав у «Карпатах», я вдячний цьому клубу за те, що дав мені дорогу у футбол. Це було раніше, а зараз я є гравцем «Сталі» і всі мої думки пов’язані виключно з нею.

– Як часто буваєте у Львові?
– Намагаюся приїжджати додому при кожній можливості. От нещодавно грали в Кубку України з ФК «Львів». Після гри залишився у Львові і зустрівся з рідними. Коли є можливість на вихідних, то їду додому. Можливо, після матчу з «Карпатами», коли матимемо невелику паузу, також навідаюся до Львова.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.