Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 30 октября 2017, 13:35
2487
0

Волонтерська місія футбольних ветеранів

Національна команда України серед ветеранів вчергове відвідала зону АТО, де зіграла два матчі

| Обновлено 30 октября 2017, 13:35
2487
0
Волонтерська місія футбольних ветеранів
Цього разу команда під керівництвом Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського поїхала на Луганщину, провівши ігри в Старобільську та Новоайдарі. Цей візит став продовженням турне ветеранської збірної України на підтримку Миру та Української Армії. До речі, раніше ветерани неодноразово грали у футбол біля лінії фронту – у Попасній, Білокуракиному, Сєвєродонецьку, Маріуполі, Волновасі. Світовий тур збірної ветеранів України відбувається під егідою Федерації футболу України, Асоціації ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес». 
 

 
Видовищний футзал у Старобільську 
У Старобільську футбольні ветерани відвідали одну з військових частин, на запрошення вояків скуштувавши солдатський обід. Після цього відомі футболісти зіграли у футзал з об’єднаною командою Луганського Національного Університету імені Тараса Шевченка та 8-го окремого полку спеціального призначення. Матч вийшов доволі видовищним: іменитим ветеранам часами було непросто вправлятися зі спритними  вояками та студентами на  швидкому паркеті. Врешті-решт,  майстерність взяла гору над молодечим завзяттям, але з невеликою перевагою – 7:5. Хет-трик у складі збірної України зробив Олег Собуцький, дубль на рахунку В’ячеслава Свідерського, ще по м’ячу провели Едуард Цихмейструк та Віталій Самойлов. Те, що головне не результат, а підтримка бойового духу й гарного настрою, наші ветерани вкотре підтвердили, подарувавши після матчу футбольні подарунки своїм «опонентам», а також два національних прапори з автографами зірок українського футболу.
 





 
Після казарм – на велике поле 
Переночувавши у військових казармах, ветерани вирушили до Новоайдара, де селищним головою – колишній професійний футболіст Ігор Шопін, котрий свого часу захищав кольори «Зорі», «Металіста», ФК «Харкова», «Закарпаття». Як зізнався сам Ігор, місцеві мешканці до останнього не вірили, що збірна України приїде у прифронтове місто. 
 
 
 
Але свято футболу відбулося. Місцева команда, що виступає у першості області, намагалася створювати гольові моменти і вряди-годи це їй вдавалося, а коли за рахунку 0:2 місцева команда таки зуміла взяти ворота Святослава Сироти, вболівальники на стадіоні «Колос» вволю пораділи.  Однак клас є клас: збірна України перемогла із рахунком 3:1 (забили – Юрій Грицина, Богдан Шершун та Сергій Нагорняк) і майстерність іменитих гравців не залишила байдужою шанувальників футболу. До речі, новачок команди ветеранів, за яку можна грати після настання 35 років, Богдан Шершун забиває вже у другому поспіль матчі на великому полі. З усього видно, що 36-річний володар Кубка УЕФА підсилив команду. 
 


 
 
Волонтерська місія ветеранів 
Але футбол - це лише частина місії команди ветеранів у зоні АТО. До гри збірна України привітала військових 14-ї окремої механізованої бригади, які прийшли на стадіон подивитися матч. Ветерани добре знайомі з вояками, адже вже навідувалися раніше в гості до цієї бригади, що дислокується у Володимир-Волинському. І цього разу не обійшлося без подарунків та спільного фото. У самій же грі на стадіоні «Колос» ветерани дали можливість виступити у складі збірної військовому Ігорю Самонову, який відіграв на правому фланзі  півзахисту доволі впевнено. 
 

 
Вшанували пам’ять
Також віддали гравці данину пам'яті і армійцям, котрі пішли від нас. 3 вересня 2014 року відбулась трагічна подія в історії України, коли було обстріляне селище Побєда, загинули 18 військових. Тепер на цьому місці каплиця і пам'ятний знак, вінок до якого від збірної і всієї футбольної сім'ї країни поклали Анатолій Дем'яненко і Вадим Цимбалюк, молодий хлопець, який нині мешкає у Волочиську і дивом врятувався того страшного дня.
 



 
Слова подяки від військових та місцевих мешканців, яким збірна України серед ветеранів подарувала призабуті відчуття свята, найкраща оцінка чергової місії українських футбольних зірок на Схід України. Не сумнівайтеся, вони приїдуть туди знову, і ще не раз – їх там чекають.
 

 
Склад збірної України серед ветеранів 
Воротар: Святослав Сирота;
Захисники: Богдан Шершун, Віталій Самойлов, В’ячеслав Свідерський, Олександр Венглинський;
Півзахисники: Іван Яремчук, Едуард Цихмейструк, Юрій Максимов, Віктор Уляницький, Володимир Бондаренко;
Нападники: Олег Собуцький, Сергій Нагорняк, Юрій Грицина.








 
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, фото – Володимир РАСНЕР
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.