Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 октября 2017, 18:44
9436
24

Несподіванка в Полтаві: Карпати відібрали три очки у Ворскли

Диво-гол Сергія Мякушка зі штрафного залишив фаворита гри ні з чим

| Обновлено 23 октября 2017, 18:44
9436
24
Несподіванка в Полтаві: Карпати відібрали три очки у Ворскли
Евгений Кравс
На нове «зелено-біле» дербі в Україні тренери обох команд порівняно з минулим туром знову зробили певні ротації у свої складах. У «Ворсклі» вперше з початку чемпіонату не потрапив у стартовий склад Даллку-молодший, якого замінив Пердута, що відбув дискваліфікацію. Також замість Кравченко і Сапая на поле вийшли Кулач та Матвієнко. Ще більше новацій відбулося у складі «Карпат», де вперше в стартовому складі з’явилися Акулінін та колумбієць Карраскаль. Після деякої перерви повернулися в основу Лобай та Гуцуляк, причому Олексій вперше діяв на лівому фланзі оборони «левів». Також вперше після повернення до «Карпат» залишився на лаві запасних і один з кращих українських голеадорів Гладкий. 
 
«Родзинками» матчу стало не лише те, що Кадимян, Матвієнко, Голодюк та Мякушко за останні два сезони виступали за обидва «зелено-білі» клуби, але й те, що «Карпати» вперше у своїй історії вийшли на поле у резервній, повністю жовтій формі, презентованій ще навесні у мальовничій Східниці. Перед початком гри усі присутні на стадіоні хвилиною мовчання вшанували пам’ять колишньому президента «Ворскли» Олега Бабаєва, якому в день гри виповнилося б 52 роки….
 
Гості активніше розпочали гру, і вже у дебюті матчу Акулінін знайшов у штрафному неприкритого Карраскаля, який пробив у захисника. Забракло влучності  і Гуцуляку, який після вивіреної передачі капітана команди Голодюка пробив вище рамки воріт. Небезпечним був і простріл Гуцуляка з лівого флангу до штрафного, але Ткаченко у падінні ліквідував загрозу.
 
Господарі поля також нагадували про себе і при першій нагоді завершували атаки небезпечними дальніми ударами, зокрема у виконанні Кулача. Підопічні Василя Сачка продовжували більше контролювати м’яч, проте пройти захисні редути «левів» «ворсклянам» ніяк не вдавалося. В одному з епізодів Коломоєць за інерцією зачепився за суперника і опинився на газоні в штрафному, проте арбітр Кривоносов, для якого це був ювілейний, 10-й матч у Прем’єр-лізі,  вказав, що все було в межах правил.
 
Дозволили захисники «Карпат» і пробити головою Кулачу, якому зробив хорошу передачу Матвієнко, але Підківка контролював ситуацію. Заключні хвилини тайму пройшли в атаках «Ворскли», проте змінити нулі на табло полтавського стадіону господарям поля не вдалося.
 
Після перерви Василь Сачко таки випустив на поле захисника Даллку, до речі, першого в українському футболу легіонера з Косова, який замінив капітана «Ворскли» Чеснакова. Господарі поля за підтримки своїх нечисленних вболівальників намагалися грати першим номером, проте гольових моментів біля воріт «Карпат» не виникало. 
 
Львівська команда не грала на нічийний результат також, і, враховуючи своє турнірне становище, намагалася вирвати перемогу. Небезпечно пробивав здалеку Мякушко, але м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт господарів. Перше у другому таймі пожвавлення на трибунах викликав удар у падінні Ребенка, який після пасу Шарпара з декількох метрів не влучив у ворота. Гра і надалі проходила в рівній боротьбі і не відчувалося, що на полі перебували команди з різних полюсів турнірною таблиці.

«Карпатам» перемога була вкрай потрібна, і за іронією долі переможний гол «левів» забив екс-півзахисник «Ворскли» Мякушко, який зі штрафного повз «стінку» красиво пробив під поперечину воріт Ткаченко, провівши свій перший гол у складі «Карпат» (у 6-й грі).
 
У підсумку «Ворскла» завершила свою безпрограшну домашню серію в матчах з «Карпатами», яка з 30 жовтня 2010 року тривала 8 (!) ігор: 3 перемоги та 5 нічиїх. При цьому львівський клуб нарешті перервав свій безвиграшний серіал у Прем’єр-лізі, який з 13 серпня тривав 8 ігор: 5 нічиїх та 3 поразки. «Леви» також завершили і свою гостьову безгольову смугу, яка тривала 674 (!) хвилини. 
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ 
 
«Ворскла» – «Карпаты» – 0:1 (0:0)
 
«Ворскла»: Александр Ткаченко, Александр Чижов, Владимир Чеснаков (Ардин Даллку, 46), Николай Матвиенко, Александр Скляр, Гегам Кадымян (Артур Загорулько, 79), Владислав Кулач (Владимир Одарюк, 63), Вячеслав Шарпар, Игорь Пердута, Павел Ребенок, Юрий Коломоец
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Андрей Нестеров, Артем Федецкий, Денис Мирошниченко, Иван Лобай, Олег Голодюк, Фернандо Тиссоне, Карраскаль (Франсиско Ди Франко, 63), Леонид Акулинин (Александр Гладкий, 45), Алексей Гуцуляк, Сергей Мякушко (Марьян Швед, 91)
 
Арбитр: Николай Кривоносов (Киев)
 
 Сергей Мякушко, 83.
 Вячеслав Шарпар, 78. Александр Скляр, 82.
 
Удары (в створ): 6 (2) – 3 (1).
Угловые: 3 – 2.
Офсайды: 0 – 4.

Зрителей: 2.010.
 
 
Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 24
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
karron
Справді несподівано Молодці
Владимир Пидвирный
Тих долбодятлів послухати на футболі 2 то більше нічого не треба. Це не експерти, а де,,ли. І Карпатам мали поставити пенальті, і в сторону Карпат не дали штрафного, і Карпати не заслужили штрафного. Жах, жах від тих горе експертів. Карпати молодці.
mavast
Наступна жертва Карпат - Динамо Київ!!!
BekXan
Про лидерство смешно читать.Оно номинальное.
И никаких неожиданностей.Когда одна команда пытается работать на мяч показывает всё что может ну хоть как то,а вторая просто все пасы и удары на отбой и гуляет по полю и даже не пытается показать характер или навязать игру получаем то что мы видим.Может это связано с долгами может ещё что то.Но Ворскла сегодня не играла полностью и даже не пытались.
С победой Карпаты.!
Скажу так это было дно,а не игра в исполении обоих команд.
Deadman
Ворскла просто дно, карпати такі самі, я ідіот що пішов на стадіон дивитись футбол, його там у нас немає, ті хто заперечують це ще більші ідіоти
axel22
Очень показателен последний угловой у Ворсклы.При проигрыше,на 90й минуте всего 4 игрока в штрафной.
ram-le
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Владимир Копяк
Комментарий этого матча - полная бретятина, стыдно... Какой украинский футбол-такие и комментаторы.
Orest_2213
У підсумку «Ворскла» завершила свою безпрограшну домашню серію в матчах з «Карпатами», яка з 30 жовтня 2010 року тривала 8 (!) ігор.
Виправте помилку в році!
Rostik Karpa
Вуйка (ніс) звільнили і Карпати почали грати...співпадіння, не думаю ))
LembergWestUkraine
В Карпатах гівняні гравці, команда бездар і без серйозних задач! Шо я неправду кажу? Який трофей ці вівці виграли?! А пантів цілі калісони! Ура, ми виграли від Ворскли! ))))))))
samoxa1987
не говорите что во львове нет футбола парни ходите на зорьку она уважает болельщиков и отблагодарит зрелищем за хорошую поддержку эх завидую я вам далековато ехать чтобы чудненько поболеть
SeM077
Інваліди, що тут скажеш. якщо гравець не може нормально мяч прийняти і відлітає як від дерева. Ворскла, яка перша шістка, ото ваша максимум виграти другу. Сачко на вихід.
LembergWestUkraine
Вівці були ніякі! Сенсація, м'ч якось закотився! )))))))))))
fiorentina10
Карпати відібрали три очки у Ворскли. А вони в них вже були?