Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 октября 2017, 17:58
3182
0

Иван СОНДЕЙ: «Сподіваюся перервати гольову тишу»

Футболіст «Олімпіка» поділився враженнями від поточного сезону

| Обновлено 19 октября 2017, 17:58
3182
0
Иван СОНДЕЙ: «Сподіваюся перервати гольову тишу»
ФК Олимпик. Иван Сондей

Півоборонець «Олімпіка» Іван Сондей розповів про свою результативність, універсальність і два наступні поєдинки донецької команди

— Іване, матч проти «Олександрії» став для Вас дев’ятим у сезоні. Поки що Ви не відзначались у складі «Олімпіка», при тому, що, виступаючи в Охтирці, забили 11 м’ячів у 70 іграх…
— Ну, Перша ліга то одне, а УПЛ — щось зовсім інше: тут вищий рівень, сильніші команди… Знаєте, коли я тільки прийшов у «Нафтовик», теж довелось якийсь час адаптовуватися, теж голи не йшли. От і зараз у мене голева «тиша»… Сподіваюся, найближчим часом заб’ю. Можливо, в наступному, ювілейному, поєдинку.

— За ті ж дев’ять матчів Ви всього тричі вдарили по воротах, що для крайнього півзахисника невисокий показник.
— Не просто невисокий — поганий показник! Я ж атакувальний футболіст… Зрозуміло, треба виправлятися. З другого боку, на особисту статистику не дуже зважаю — головне, щоби команда перемагала.

— Роман Санжар ставить Вас на правому фланзі півоборони, натомість у «Нафтовику» Ви зазвичай виступали на протилежній бровці. Наскільки складно минула така корекція амплуа?
— Скажу більше: в Охтирці я, за потреби, закривав чотири різні позиції! Правого, лівого хавів, центрального атакувального півзахисника плюс у завершальних матчах сезону-2016/17 — відтягнутого форварда (маю на увазі т.зв. «фальшиву дев’ятку»). По-моєму, наставники «Нафтовика» були задоволені. Для мене не проблема змінити позицію.

— А як же «фундаментальні відмінності між амплуа»…
— Так, є специфіка: крайній хав обов’язково має бути швидким, центрхав — уміти відкриватися, знаходити вільні зони. Значить, маю необхідні задатки. Принаймні для Першої ліги — в УПЛ я поки що суто правий півзахисник.

— Наступний тур Чемпіонату УПЛ відкриється матчем Вашої команди проти «Зірки» — суперника, багато в чому схожого за стилем і надумотивованого турнірними невдачами…
— У першому колі була дуже складна зустріч із нічийним результатом. Кропивничани, наскільки пам’ятаю, грають із трьома центральними захисниками, у них насичена центральна вісь, вони взагалі пропонують в’язку гру. Подивимося. Наші тренери під час розбору пояснять, як їх перемогти.

— Після кропивничан на «Олімпік» очікує кубковий поєдинок із «Ворсклою». Які в команди завдання на цей турнір?
— Складно поки говорити — тепер ми зосереджені тільки на «Зірці». Маємо складний календар: Чемпіонат — Кубок — Чемпіонат… Я не виключаю ротації складу на кубкову гру… Буде видно пізніше.

— Ваш партнер Іван Брікнер зізнається, що ходить на київські матчі «Сум» — свого колишнього клубу. А Ви не забуваєте період кар’єри в Охтирці?
— Якщо не помиляюся, до столиці «жовто-чорні» приїдуть пізніше, тоді, коли «Олімпік» зустрінеться із «Зорею», тому… Слідкую за цією командою, переживаю за неї, спілкуюсь із колишніми партнерами. Вірю, що вони здолають період невдач.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Стало известно, сколько получит Тухель за расторжение контракта с Баварией
Футбол | 29 марта 2024, 03:16 1
Стало известно, сколько получит Тухель за расторжение контракта с Баварией

Сообщается, что мюнхенцы будут обязаны выплатить Томасу 10–12 миллионов евро

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.