Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1894
0

ДЯЧУК: Рівень команд в групі А Другої ліги не нижче, ніж у Першій лізі

Хавбек житомирського «Полісся» розповів про своє повернення в рідний клуб

ДЯЧУК: Рівень команд в групі А Другої ліги не нижче, ніж у Першій лізі
mfc.zt.ua. Сергій Дячук
Півзахисник «Полісся» Сергій Дячук розповів про повернення додому і задачі житомирського клубу.
 
– Хто запросив  вас в рідну команду?
– Були пропозиції від різних колективів  з Першої та Другої ліги. Це були клуби з серйозними амбіціями. Зателефонував президент «Полісся» запропонував пограти в Житомирі. Поспілкувався з капітаном команди Зайнчковським Максимом та віце-президентом Дмитром Шевчуком. Також президент розповів, що тренує команду Едуард Хавров, з яким я співпрацював раніше. Працювали разом з Хавровим в «Інгульці», команда посіла третє місце в Другій лізі, виводили «Інгулець» в Першу лігу. Прийняв пропозицію, тому що це мій рідний клуб, зможу більше часу проводити зі своєю родиною.
 
– Де живете, тренуєтеся? Чи додає труднощів той акт, що домашні матчі проводите у Коростені?
– Немісцеві футболісти проживають на міні-базі «Полісся» в самому місті, на той час, поки тривають ремонтні роботи на новій базі. Мер міста та губернатор розпорядилися за короткий термін збудувати новий стадіон, будівництво триває кожного дня. В Коростені граємо свої домашні матчі, але чекаємо того моменту, коли гратимемо  на своїй власній арені та при своїх фанах. Коли тебе підтримує до 10 тисяч рідних вболівальників, то це додає додаткових сил. Хочеться подякувати наших фанам за те, що вони підтримують команду і подорожують разом з нею за сотні кілометрів від рідного міста.
 
– Вам зручно грається на фланзі? Ви починали в якості нападника, потім перейшли на фланг.
– Так, починав в «Поліссі» в центрі нападу, але мені без різниці грати атакувального хава чи центрального нападника.  Команду підсилили гравці групи атаки: Юрій Малєй, Коровіков Віктор, Колесников Віталій, тому тренер зробив деякі перестановки в нашій тактичній схемі. Головне, щоб ці зміни допомагали команді здобувати позитивний результат. Якщо не брати до уваги два останніх тури, то нам усе вдається. Такими змінами ми стаємо більш гнучкими в тактичному плані, команда грає більш варіативно.
 
– Як оціните рівень суперників в Групі «А»?
– Рівень команд не нижче, ніж у Першій лізі. Суперники досить серйозні. Цьому підтвердження змагання на Кубок України, в якому достатня кількість колективів з Другої ліги змогли пробитися далі. В змаганнях немає прохідних матчів. В кожному турі є своя інтрига, ніхто не хоче програвати.
 
– За рахунок чого «Нива» Тернопіль змогла взяти реванш у 14-му турі?
– Це футбол і в ньому може статися будь що. Ми налаштовувалися на перемогу, тренер нам говорив, що буде тяжка гра.  Наші дві помилки призвели до такого невтішного результату. Могли відігратися, але десь трішки не пощастило. Того дня фортуна була не на нашій стороні. Те ж стосується і матчу в Чернівцях у минуому турі. Намагатимемося з кожним матчем вдосконалювати свою гру і мінімізувати помилки в захисті.
 
– Як відбувалося ваше прощання з «Гірником-Спорт»?
– В мене з гравцями, тренерським складом та президентом клубу Петром Каплуном досить дружні стосунки. Прощання пройшло в приємній атмосфері.  Хочу подякувати їм за все. Ніхто не знає що буде з тобою завтра. Я радий, що знову зможу виступати за свій рідний клуб «Полісся». Сподіваюся, що зможу допомогти колективу піднятися на нові вершини.
Денис Шаховец Источник: ПФЛ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.