Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 октября 2017, 15:08
6686
28

Ультрас Дніпра: «Якщо ти чоловік, то будь готовий стояти за своє»

Фанати «Дніпра» прокоментували інцидент з бійкою під час дербі

| Обновлено 12 октября 2017, 15:08
6686
28
Ультрас Дніпра: «Якщо ти чоловік, то будь готовий стояти за своє»
Facebook

Ультрас «Дніпра» на своїй сторінці у Facebook прокоментували інцидент, що стався під час дербі з СК «Дніпро-1»:

«Всі українські ЗМІ вже облетіло повідомлення про, здавалось би, далеко не першу і не дивну для футболу подію – бійку вболівальників на стадіоні. Але великий резонанс ситуації в перерві матчу «Дніпро» - СК «Дніпро – 1» викликала участь в ній «почесного президента» і народного депутата Юрія Берези.

Рух фанатів футбольного клубу «Дніпро» має величезну історію. Ми переживали різні часи: злети і падіння, але, не дивлячись на фінансовий стан команди і місце в турнірній таблиці завжди залишались вірними рідному «Дніпру», підтримуючи команду в найскрутніші часи і їздили за нею в усі куточки Європи. Останні події: виліт у другу лігу, межа банкрутства, штрафи і санкції, можливість взагалі втратити команду стали величезним викликом для всього Дніпровського Руху. Але фанати залишились вірними своєму місту, клубу та історії. Наступною неприємною новиною було створення нової команди СК «Дніпро-1» в «кращих» тенденціях сучасного футболу: клуб-іграшка багатія і народного депутата. Нічого б страшного, але місто, яке майже сто років пишалося і вболівало тільки за один клуб, засіяли бігборди, реклама і листівки. Зайнята база «Дніпра» в Придніпровську. Зайнятий стадіон «Дніпро-Арена», де вже намагались змінити напис на секторі з «Дніпро» на «Дніпро-1». Походи представників новоствореного клубу в університети та стягування студентів на матчі… Все це в той час, коли на справжній «Дніпро» всім ставало байдуже.

Фанати «Дніпра» із самого початку намагались знайти компроміс. Були розмови із представниками «вболівальників» нового клубу, в яких стало чітко зрозуміло, що це не фанатський рух, а фікція, що складається перебіжчиків з 9-го сектору (чим же їх так заохотили?) і людей, близьких силовій структурі «Дніпро-1». Аргументи про те, що поки існує «Дніпро» із столітньою історією, пріоритет в цьому місті можливий тільки на нього, не були почуті. Ви хочете бути фанатами? Хочете грати в цю гру? Давайте грати.

На вчорашньому матчі сталася не найприємніша, але звичайна для фанатів футболу ситуація – конфлікт двох фанатських секторів. Пересічній людини, напевно, тяжко зрозуміти, що таке відстоювати честь своєї команди, за яку ти готовий їхати в будь-яку частину світу. Але цей конфлікт почався не на пустому місці, а після нахабного намагання забрати у нас своє і рідне. А ми звикли боротися за своє.

По-перше, заявляємо, що спекулювання іменем полку «Дніпра-1» тут зайве. Людям, якщо вони мають не коротку пам’ять, варто згадати 2014-й рік, коли саме фанати, «Дніпра» зокрема, стали авангардом Революції, створили перший в Дніпрі волонтерський центр, створили власними руками новий символ міста – тризуб на готелі «Парус», який ви, чиновники і можновладці, так любите приписувати собі. Кожен третій фанат «Дніпра» поїхав на фронт, взявши в руки зброю. Дехто і досі відстоює Україну на сході. Найкращі з нас віддали свої життя. Тому про те, в якому фанатському русі військові і волонтери, а в якому молодики і хулігани, ми ще посперечаємось і дамо фору будь-кому. Також хочемо нагадати, як Юрій Береза розпочав свою політичну кар’єру – рекламуючи себе на імені фанатів, розказуючи всім, які фанати «Дніпра» молодці, який внесок вони зробили в боротьбу за Україну і пов’язуючи себе саме із нашим Рухом. Тепер же, як прийнято класичному політику, Береза повністю перефарбувався, створивши свій клуб, адже справжній «Дніпро» без фінансування Коломойського вже не потрібен. Після вчорашнього Дніпряни вже не друзі, а головні вороги. Смішно.

По-друге. Роз’яснення стосунків в ЗМІ, інтернет-балачки та даремні конфлікти – це не справа фанатів «Дніпра». Справа фанатів «Дніпра» - підтримка рідної команди, якій ми були і будемо вірними. Ми не будемо розтягувати ситуацію. Для нас вчорашній матч був звичайним і пересічним. Конфлікт вболівальників? Байдуже, студент або народний депутат – якщо ти чоловік, то будь готовий стояти за своє, не прикриваючись поліцією, дітьми чи ким-небудь іще.

А на футбольному полі «Дніпро», до речі, розтрощив супротивника. Тільки Дніпро!», - йдеться у дописі на Facebook.

Побитий депутат Береза вже заявив, що буде намагатися повернути на стадіони поліцію.

Источник Facebook
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 1
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

Хавбек сборной Исландии назвал причину поражения от Украины
Футбол | 27 марта 2024, 10:14 0
Хавбек сборной Исландии назвал причину поражения от Украины

Хаукон-Арнар Харальдссон – о неудаче команды во Вроцлаве

Они! Это! Сделали!
Футбол | 27.03.2024, 11:23
Они! Это! Сделали!
Комментарии 28
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Христина Соломко
ВИ НЕ БОЛІЛЬНИКИ А КУПКА ДЕБІЛІВ
Gena, Chicago
Как вообще мордобой можно оправдывать и называть нормальным явлением.. За честь клуба они стояли. Чего так мелко, давайте за честь страны постойте... Пока за вот такой беспредел не будет уголовной ответственности, Украинский футбол не выздоровеет. Нормальных болельщиков то в разы больше, только не хочется им с детьми в этот зверинец соваться...
ManUtd
Завтра моему тезке придет пи#дец, ибо не потерплю, чтобы в моем офисе еще кого-то называли моим именем!!!
Gibiskus1
Звичайна стичка фанатів... Тільки один момент: не вони прийшли до вас на сектор, а ви до них.
Когось аж кірче від того, що я маю змогу в 2 рази частіше ходити на стадіон і вболівати аж за 2 команди.
Час покаже яка команда лишиться, а яка зникне з часом. Згоден, на самотік пускати не можна. Але ж є цивілізовані методи. Хіба не за це ми боролися і боремося?!?
А то написали купу гарних слів, а на ділі ведете себе як гопота...
Aratt
"На вчорашньому матчі сталася не найприємніша, але звичайна для фанатів футболу ситуація – конфлікт двох фанатських секторів"
_________________________________________
У мене питання: а до чого тут футбол?
pepik70
Присоединяюсь к адэкватным. Не ради брошенной петарды смотрел футбол. И да я тоже хочу видеть оба Днепра в первой. И еще не хочу обижать болельщиков Харькова ибо не враги они мне.
titanovec
Довые..ся что бросит тот береза и будет Днепр без команд вообще.
titanovec
звонил друзьям в Днепр все как один назвали тех дибилов идиотами а не ульТРУСАМИ
viktorovich2
ФК Днепр тоже игрушка олигарха, но только заброшенные в угол.
airwolf77
да какой бы он не был,а хуле иудею не бьете морду,за то что команду спустил на донное дно....а сколько он бабок аферами подмутил,Берёза и рядом не стоял
titanovec
звонил друзьям в Днепр все как один назвали тех дибилов идиотами а не ульТРУСАМИ
Ramzes-KS
Почитав прессу и комментарии всех приближенных к клубам Днепр и Днепр-1, оценив факты (переход большинства игроков, тренерского штаба, перераспределение между собой тренировочной базы, детской базы, стадиона и т.д.) и помыслив логически, можно сделать вывод, что оба клуба финансируются с одного кармана. Новый клуб создали, чтобы уйти от долгов. Какое-то время нужно видимо Коломойскому еще использовать старую фирму и клуб. Может ждут бонусов за Коноплянку или что-то другое.
А потом объединят оба клуба опять в один, под старым названием "Днепр", но с новой фирмой, на которой не будет долгов и старых обязательств. Думаю - это схема Коломойского.
valenok.21
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
solova63
Дебилы какие-то!
" якщо ти чоловік, то будь готовий стояти за своє...", Выходи на честный бой защищать свои убеждения ... один против разбушевавшейся толпы, ворвавшейся на трибуны, так что ли?!!! Хороши, герои!
На самого Березу мне, откровенно говоря, пофиг! Но ультра реально не в адеквате!...
Ramzes-KS
А фанаты в этой ситуации или что-то не понимают или наоборот играют свою "роль" в этом спектакле...