Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 06 октября 2017, 18:31
1342
1

Сергій НАГОРНЯК: «Чемпіонат України, слава Богу, живий»

Спеціаліст поділився враженнями від першої частини сезону

| Обновлено 06 октября 2017, 18:31
1342
1
Сергій НАГОРНЯК: «Чемпіонат України, слава Богу, живий»
Sport.ua. Сергей Нагорняк

Авторитетний експерт стисло окреслює тенденції першого кола Чемпіонату УПЛ сезону 2017/18 років

— Сергію, 11 турів — це завершення першого кола або, кажучи інакше, — третини чемпіонату. Які маєте враження (емоційні й аналітичні) від XXVII Чемпіонату України?
— Головне емоційне відчуття — думка, що наш Чемпіонат, слава Богу, живий, хоч би що з цього приводу говорили недоброзичливці! Матчі цікаві, половину результатів нереально передбачити. Основна думка, котра виникає під час аналітичного погляду на речі, така: кожна команда може забрати очки в кожної; три нічиї «Динамо» або результат 0:0 у матчі «Чорноморця» та «Шахтаря» підтверджують це. Зрештою, як і неймовірний камбек «Зорі» в Запоріжжі.

— Які ще тенденції вирізняють поточний сезон від усіх попередніх?
— Чогось глобально нового не можу виокремити. Є, скажімо так, цікаві нюанси. Наприклад, такий: майже всіма відкинута «модна» минулого сезону схема з трьома центральними захисниками; її іноді використовує тільки «Зірка». Або такий нюанс: у поточному Чемпіонаті нагорі турнірної таблиці команди, котрі мають у складі принаймні кількох досвідчених футболістів. Давайте порахуємо: у третьої «Ворскли» є Чеснаков, Коломоєць, Ребенок; у четвертого «Вереса» — Федорчук, Кобін, Бандура; у шостого «Маріуполя» — Худжамов, Кожанов, Фомін і т.д. Із другого боку, бачимо «Сталь»: дуже перспективна команда з чудовими молодими виконавцями, проте видала тривалу програшну серію; чому? А тому, що кам’янчани не мають досвідчених гравців, без яких надзвичайно складно давати результат. Хоча тут треба розуміти, що при комплектації складу футболістами з досвідом та віком, головне — не переборщувати: така команда забезпечує результат сьогодні, проте надовго її може не вистачити; промовистий приклад — виступ у сезоні «Олександрії».

— На Вашу думку, які команди сформують першу шістку на ІІ етапі сезону?
— Крім «Шахтаря» й «Динамо», назву ще шість клубів, які поборються за місця з третього по шосте: «Ворскла», «Верес», «Олімпік», «Маріуполь», «Зоря» і, попри все, «Олександрія».

— Кому прогнозуєте перемогу в змаганні бомбардирів?
— Факундо Феррейрі. Він має все для цього: снайперські здібності плюс класних партнерів, які забезпечують його передачами. Головним конкурентом аргентинця, вважаю, стане Дьємерсі Мбокані.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
hijacking
сразу напрашивается: "То что мертво умереть не может"