Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 сентября 2017, 13:24
1114
1

Леонід АКУЛІНІН: «Разом з Федецьким грав у дублі Шахтаря»

Новачок «Карпат» прокоментував підписання контракту зі львівським клубом

| Обновлено 06 сентября 2017, 13:24
1114
1
Леонід АКУЛІНІН: «Разом з Федецьким грав у дублі Шахтаря»
ФК Карпаты. Леонид Акулинин

Напередодні львівські «Карпати» підписали контракт з Леонідом Акулініним. Останні два роки нападник зі зростом у 195 сантиметрів провів за межами України. Екс-гравець молодіжної збірної не приховує задоволення у зв’язку із поверненням додому і зізнається, що повністю готовий до дебюту вже у наступному турі Прем’єр-ліги.

– У мене лише найкращі відчуття, – розповідає Леонід. – Я повернувся в український футбол і хочу довести усім, а перш за все, самому собі, що я готовий до цього. Головне завдання – допомогти моїй новій команді. А також реалізувати себе.

– Протягом останніх двох років ти виступав за межами Батьківщини. За це час український футбол суттєво змінився.
– Мені важко порівнювати, адже я так і не дебютував у Прем’єр-лізі. Сподіваюся, що вже найближчим часом виправлю це. Вірю, що не просто дебютую, а зможу стати важливим гравцем для «Карпат» і принести користь.

– Варіант із продовженням кар’єри у львівському клубі виявився для тебе пріоритетним?
– Були інші пропозиції, але не хочу про них говорити. Я був налаштований на одну команду – «Карпати». Я знав цей клуб ще з часів виступів за «Шахтар».

– Ти отримав нагоду спробувати сили за кордоном. Що дав тобі цей період?
– Дуже багато досвіду. Не лише позитивного, а й негативного, у тому числі (посміхається). Впевнений, що повернувся ще сильнішим. Я готовий грати і дуже чекаю першого матчу у зелено-білій футболці.

– Ти готовий у фізичному плані дебютувати вже у матчі проти «Вереса»?
– Думаю, повністю готовий. Я підтримував форму і кожного дня наполегливо працюю. Це піде на користь і мені, і команді. Я хочу допомогти «Карпатам» виконати поставлені завдання.

– У тебе за спиною виступи у чеському «Богеміанс 1905» та литовській «Судуві». Як оціниш ці етапи кар’єри?
– У Чехії почувався краще. Все просто – я провів там більше часу. Побачив ставлення до іноземців, отримав нові знання. Але зараз радий, що повернувся додому, на Батьківщину.

– У «Богеміанс 1905» твоїм партнером по атаці був Патрік Шик, гравець, який наробив галасу у минуле трансферне вікно. Спочатку чех мав стати гравцем «Ювентуса», але підписав контракт з «Ромою».
– Коли я тільки приїхав до Чехії, то виграв у нього конкуренцію. Але з часом я її програв. Вважаю, що зможу реалізувати себе у «Карпатах» і надолужити втрачене. Патрік – дуже хороший футболіст з класною технікою. Можу навіть сказати, що Шик – приклад для мене. Крім того, він хороший хлопець і професіонал своєї справи.

– В Україні ти діяв на позиції форварда. На вістрі атаки почуваєшся найбільш комфортно?
– Так, я виконую функції наконечника атак. У Чехії мене використовували не зовсім за позицією і ставили у центр поля. Хоча це не так важливо і я готовий грати на будь-якій позиції.

– Кого знав до того, як приїхав у розташування «Карпат»?
– Був знайомий з Денисом Мірошніченком та Редваном Мемешевим ще по молодіжній збірній України. Разом з Артемом Федецьким грав у дублюючому складі «Шахтаря». В новій команді мене добре прийняли і я помітив, що у «Карпатах» хороший мікроклімат.

– «Богеміанс 1905» є одним з представників Праги у елітному чеському дивізіоні. Столиця Чехії схожа на Львів.
– Погоджуся – між цими містами справді багато спільного. І Прага, і Львів – дуже красиві. Однак Львів ближчий до серця (посміхається). Прогулятися містом ще не встиг, але обов’язково це зроблю.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alexandr Mochij
Лёшик ,друзья рады тебя видеть во Львове !