Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 сентября 2017, 18:28
1506
0

Володимир ШАРАН: «Динамо є Динамо і без Ярмоленка»

Головний тренер «Олександрії» поділився очікуваннями від майбутніх матчів

| Обновлено 05 сентября 2017, 18:28
1506
0
Володимир ШАРАН: «Динамо є Динамо і без Ярмоленка»
ПФК Александрия. Владимир Шаран

- Володимире Богдановичу, наша національна збірна здобула перемогу над збірною Туреччини. Як Вам цей матч?
- Мені дуже сподобалася організація гри і взаємодія між всіма ланками. Незважаючи на те, що голи забивалися з певними порушеннями, але то вже справа суддівська. Наша збірна, на мій погляд, продемонструвала найкращу гру за останні кілька матчів.

- Сьогодні жовто-сині зустрічаються з Ісландією. Який Ваш прогноз?
- Звичайно, цей поєдинок для нашої збірної буде важким і дуже важливим. Звісно ми будемо всі за них вболівати і налаштовуватися на перемогу. Ісландці добре себе проявили в матчі з фінами. Гравці високорослі, команда міцна. Суперник небезпечний при стандартних положеннях. Як зазначив головний тренер збірної України Андрій Шевченко: «потрібно взяти м’яч під свій контроль, зіграти надійно в обороні». В Ісландії погода не така як в нас, тому не виключаю кліматичний фактор, який може вплинути на якісь газону. Якщо брати до уваги матч Україна-Туреччина, то можна відверто сказати, що наша команда фізично готова до зустрічі. Налаштовуємося тільки на позитивний результат.

- Давайте повернемося до матчів «Олександрії». Беручи до уваги єврокубки, в порівнянні з минулим сезоном, наша команда зробила суттєвий крок вперед, і лише зловісні останні 20 хвилин матчу-відповіді проти БАТЕ, не дозволили «городянам» пробитися в груповий етап Ліги Європи. Які висновки Ви зробили, особисто для себе, і що донесли своїм підопічним?
- Погоджусь з вищесказаним. Це дійсно крок вперед. Починаючи зі зборів в Нідерландах, ми дуже ретельно готувалися до цих поєдинків, насамперед до «Астри» (Джурджу, Румунія). Після закінчення минулого чемпіонату в мене відбулася розмова з президентом клубу Сергієм Кузьменко з приводу підсилення нашої команди та проведення навчально-тренувальних зборів на високому рівні. Це його велика заслуга, за що йому велика шана і подяка. Після нідерландських спарингів, наші футболісти були психологічно готові до будь-якого суперника. За великим рахунком, по грі ми не поступалися, ні «Астрі», ні БАТЕ. Не хочу образити зараз наших гравців, але для себе я зробив висновок, що нам потрібно два рівноцінні склади для того, щоб грати на кількох фронтах. Причиною слабких виступів в чемпіонаті є фізична виснаженість в матчах Ліги Європи. Звісно, в нас є гравці, які не зовсім відповідають європейському рівню.

- Футбол – гра не передбачена. Тому зараз багато забобонів у гравців, тренерів, вболівальників… Що, на Ваш погляд, відбулося на 70-й хвилині в звітному матчі проти БАТЕ, коли нічого не віщувало біди?
- В перерві зустрічі гравцям було сказано, що вони тримають досить високий темп гри і його потрібно підтримувати до кінця матчу, і ні в якому разі не сідати глибоко в оборону. Футболісти це прекрасно розуміли і віддавалися повністю на полі. До початку чемпіонату у нас було чотири центральних захисники. Так сталося, що Антон Шендрік отримав травму; Сергій Басов відіграв перший матч проти БАТЕ з травмою, а потім як виявилося, що йому потрібне тривале лікування. Андрій Запорожан також отримав травму у першій зустрічі з БАТЕ. Займався по індивідуальній програмі, працював без м’яча, а за день до поєдинку відчував дискомфорт у стегні, тому ми взяли його в запас задля підтримки колег, адже він лідер і капітан команди. Коли Андрій Гітченко отримав травму, лікар зробив все можливе, щоб зупинити кровотечу. Відразу ж травмувався Сергій Старенький – лікар побіг надавати йому медично допомогу. У Гітченка була глибока рана і технічно швидко її обробити було неможливо. Команда залишилася в дев’ятьох. Було дуже складно витримати натиск в меншості. Було прийнято рішення випустити замість Гітченка Віталія Пономаря. Перед цим Андрій Запорожан рвався на поле зі словами: «А що робити, може я вийду?». Я морально не міг випустити на поле травмованого гравця. Було прийнято рішення опустити Євгена Банаду в захист, як ми це робили в матчі з «Карпатами», але в нього немає навику гри в захисті. Другий гол – це знову тактична помилка в обороні. Також і в матчі з «Ворсклою» було видно, що Банада не гравець захисту, його місце в опорній зоні. Через деякий час, коли вже всі абстрагувалися від цього матчу, спокійно сів, переосмислив і подумав «що можливо нам ще рано грати в груповому етапі?».  Для цього нам потрібно ще 3-4 виконавці високого рівня.

- Як Вам вдалося підібрати потрібні слова для футболістів в цей непростий час, щоб вселити в них більше оптимізму?
- До гри з «Ворсклою» хлопці підходили в пригніченому стані. Мені сподобався другий тайм у їх виконанні. Футболісти змогли себе перебороти і продемонстрували хорошу гру, але фортуна була не на нашому боці. Звичайно, все забути неможливо, але в хлопців з’являється позитивний настрій і наразі ми переключилися на чемпіонат. Вчора ми колективно з родинами виїхали на природу, поспілкувалися, пограли у волейбол. Відпочили емоційно від футболу. Зараз в команді панує хороший мікроклімат.

- Ваш принцип – коней на переправі не міняють. Але в одному з останніх інтерв’ю Ви сказали, що в команді можливі зміни. Це було сказано на фоні емоцій, чи все ж таки Ви вирішили відступити від своїх принципів?
- Це було сказано дещо емоційно, після матчу з «Ворсклою». Були пропозиції, щоб віддати деяких гравців в оренду. Я про це думав і президент був не проти, але він сказав «якщо буде альтернатива». Але цього не відбулося. Нам не вдалося домовитися з гравцями, яких ми б хотіли бачити у своїй команді. Тому прийняли рішення грати цим складом до зими, а там буде видно. Єдине, що ми відзаявили Антона Шендріка, який потребує довготривалого лікування і, швидше за все не допоможе нашій команді в цьому році. Натомість, нам вдалося домовитися з досвідченим Олексієм Довгим, який сого часу вже грав за «Олександрію». Звісно, Олексій не проходив з нами навчально-тренувальні збори, але він професіонал і підтримував фізичну форму з «Арсеналом-Київщина».

- Наступного уїк-енду поєдинок проти «Динамо». Чи готова команда по-серйозному посперечатися з грандом українського футболу, враховуючи той фактор, що Ярмоленко перейшов у «Борусію», а деякі гравці після матчів збірної будуть виснажені?
- Сьогодні на ранковому тренуванні своїм футболістам я сказав, що в неділю вони будуть грати проти учасника групового етапу Ліги Європи. Наше завдання – перевірити себе, наскільки ми спроможні були б грати на такому рівні. А те, що не буде Ярмоленка… Але і без Андрія «Динамо» є «Динамо». Ми налаштовуємся по-бойовому.

- В Олександрії специфічний вболівальник… лише матчі проти топ-команд викликають ажіотаж, а на ту ж зустріч проти «Ворскли», навіть, попри сприятливої погоди прийшли неохоче…
- Ми прекрасно розуміємо, що на топ-команди вболівальники збираються з усієї області, якщо не з усієї України. Це нормальне явище. Навіть, якщо б ми були на 3-му місці в чемпіонаті України, я не думаю, що було б більше глядачів. У нас є близько двох тисяч відданих вболівальників, які приходять на стадіон незалежно від погоди, попереднього результату та суперника. Ми граємо для людей, і коли заповнені трибуни, футболісти діють з ще більшою самовіддачею.

Источник ФК Александрия
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тонали грозит еще одна дисквалификация за ставки
Футбол | 28 марта 2024, 16:42 0
Тонали грозит еще одна дисквалификация за ставки

Теперь хавбека «Ньюкасла» предъявила обвинения футбольная ассоциация Англии

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 6
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.