Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 августа 2017, 12:35
1686
2

Фернандо ТІССОНЕ: «Український футбол чимось нагадує англійський»

Новачок «Карпат» поділився своїми першими враженнями від України

| Обновлено 22 августа 2017, 12:35
1686
2
Фернандо ТІССОНЕ: «Український футбол чимось нагадує англійський»
ФК Карпаты. Фернандо Тиссоне

Львівські «Карпати» підсилили центр поля екс-гравцем «Удінезе», «Аталанти», «Малаги» Фернандо Тіссоне. Італієць аргентинського походження, який до того ж, лев за знаком зодіаку, відтепер виступатиме за львівську команду. Дебют Фернандо карпатівські фани оцінили дуже позитивно, назвавши опорника «професором».

– Як потрапив в «Карпати»? На мене вийшло керівництво львівських «Карпат». Іспанський тренерський штаб цієї команди вже знав про мене протягом деякого часу. Мене зацікавив такий варіант, адже це клуб з великою історією.

– Все ж, незнайома країна та новий чемпіонат, який зовсім не схожий на італійський та іспанський...
– Про український чемпіонат знаю достатньо, тут виступало багато аргентинських гравців, чимало моїх знайомих. Наприклад, знаю Себастьяна Бланко, він у свій час виступав за «Металіст»; підтримую дружні стосунки з Яковенком, з ним грали разом в «Малазі». З побаченого по телевізору, можу сказати, що український футбол чимось нагадує англійський стиль, тут присутньо багато саме фізичної праці. Щодо команди, то для мене це новий проект з подвійною мотивацією. Приїхав сюди аби допомогти «Карпатам» досягти хороших результатів, щоб ми знаходились у верхній частині турнірної таблиці. Я не боюсь нового чемпіонату, навпаки, сприймаю це як випробування. Я аргентинець, який чимало часу прожив в Італії та Іспанії. Україна – черговий виклик для мене.

– У тебе за плечима величезний досвід: італійські «Удінезе», «Аталанта» та «Сампдорія», іспанська «Мальорка» та «Малага», команда з якою ти дебютував у Ла-Лізі...
– По приїзді в Італію моя позиція на полі була вищою, аніж я того очікував; футбол там більш тактичний, у цьому плані багато чого навчився граючи за Серію А. Перебравшись в іспанський чемпіонат, я зміг використати всі свої знання: італійську систему захисту та атакуючий аргентинський футбол.

– Яка позиція на полі є найбільш комфортною для тебе?
– Зручно грати у центрі поля як півзахисник. Також можу діяти як опорник над лінією захисту і не є проблемою грати інсайдом, більше на атаку. Чітку позицію буде обирати тренер, він і вирішить як мені діяти: глибше чи, навпаки, вище. Серхіо Наварро знайомий з моїми характеристиками.

– До Львова ти прилетів зовсім нещодавно, проте, вже мав змогу познайомитись з клубною інфраструктурою...
– На базі є все найкраще аби футболіст себе почував добре та зміг викладатись на максимум. «Карпати» – це цілісний, позитивний колектив. Помітив, що є така суміш між молодими гравцями та більш досвідченими футболістами. Думаю, що це допоможе отримати нам позитивний результат.

– У тебе є можливість звернутись до фанатів львівського клубу. Що би хотів їм сказати?
– Знаю, що фани тут дуже пристрасні. Намагаються завжди бути поруч з командою та забезпечувати їх найкращою підтримкою. Саме тому їх називають дванадцятим гравцем. Я впевнений, що вони побачать у мені футболіста, який виконує великий об’єм роботи на полі та завжди викладається на повну. Хочу, щоби вболівальники отримали задоволення від моєї гри. Я перебуваю у хорошому фізичному стані, тому готовий допомагати команді.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 04:39 5
«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами

Даниэль Коллинс в двух сетах разгромила Екатерину Александрову в полуфинале соревнований

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.