Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Испания
|
2647
3

Аргентинський українець Маріано Коник дебютував за Севілью Атлетіко

Офіційний сайт «Севільї» називає 19-річний талант аргентинцем українського походження

Аргентинський українець Маріано Коник дебютував за Севілью Атлетіко
ФК Севилья. Мариано Конык
В той час, як Мар’ян Швед намагається потрапити до основи «Севільї» з молодіжного складу, за другу команду андалусійців дебютував ще один українець — Маріано Коник. Так, 19-річний талант має аргентинський паспорт, але в питанні його національної приналежності поки що зарано ставити крапку. Офіційний сайт «Севільї» називає Маріано аргентинцем українського походження, а Transfermarkt у профайлі гравця розміщує поруч аргентинський і український прапори.
 
Батьки Коника спочатку емігрували до Буенос-Айресу (де і з’явився на світ Маріано 15 лютого 1998 року), а коли сину виповнилось п’ять років — переїхали до Барселони. З дитячих років Маріано грає за «Каталонію», «Граменет», молодь «Еспаньйолу» та «Валенсії» (у складі останньої провів 8 ігор в Юнацькій лізі УЄФА).
 
Коника помічають, про нього пишуть провідні спортивні видання і 10 травня цього року він підписує контракт з самою «Барселоною». Втім, коли стає відомо, що в каталонському гранді йому поки що не знайдеться місця навіть у другій команді («Барселоні Б», що цього року пробилась у Сегунду), Коник сам просить про розірвання контракту.
 
Того ж дня Маріано стає гравцем «Севільї Атлетико», що теж виступає в Сегунді, і тому вже найближчим часом він зможе довести каталонцям помилковість їх рішення в очному двобої. Власне, Маріано вже почав це робити, адже друга команда Севільї зі старту видала йому четвертий ігровий номер і місце в основі.
 
Дебют Маріано відбувся у Памплоні, де резервістів «Севільї» зустрічала місцева «Осасуна», що за результатами минулого сезону вилетіла з Примери. Всю небезпеку, що створювала Осасуна біля воріт гостей, успішно нейтралізували Коник і його партнер по центру захисту Алекс Муньос.
 
Останньому навіть вдалось стати героєм зустрічі, коли після пропущеного на 56-й хвилині голу від Давіда Родрігеса, він майже одразу зрівняв рахунок на 59-й. У підсумку — нічия 1:1, яку гості можуть беззаперечно занести собі в актив, і вдалий дебют Коника.
 
AS відзначила гру аргентинського дебютанта двома балами з трьох, і це — найвища оцінка у цьому матчі. Нею відзначено зовсім не багатьох — ще трьох партнерів Маріано та двох суперників, а ось два десятки усіх інших гравців обох команд  можуть похизуватися лише одиницями.
 
 
Перед домашніми трибунами Коник матиме змогу дебютувати вже за тиждень, 26 серпня, коли його команда прийматиме «Вальядолід».
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Реал после игры с Ман Сити подготовил для Лунина контракт с важной опцией
Футбол | 20 апреля 2024, 00:43 1
Реал после игры с Ман Сити подготовил для Лунина контракт с важной опцией

У украинского вратаря действует соглашение до 2025 года

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:34 50
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
zhyr
та один фіг, якщо не грав за Динамо чи Шахтар, ніхто з тренерів збірної його не побачить
Dragon9
В карпати його! на родіну!
Роман Жишкович
жаль Шведу не вдається закріпитися, а Коник має непогану перспективу