Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 21 августа 2017, 08:01
1064
0

Збірна Грузії U-17 перемогла на XIV турнірі пам'яті Віктора Баннікова

У фіналі грузини розбили Ізраїль

| Обновлено 21 августа 2017, 08:01
1064
0
Збірна Грузії U-17 перемогла на XIV турнірі пам'яті Віктора Баннікова
ФФУ

20 серпня у Київській області завершився XIV традиційний міжнародний турнір Віктора Баннікова, перемогу в якому другий рік поспіль відсвяткувала юнацька збірна команда Грузії серед гравців до 17 років.

Юнацькі збірні команди Грузії та Ізраїлю, які другий рік поспіль пробилися до фінального матчу турніру першого президента ФФУ Віктора Баннікова, порадували уболівальників, що прийшли на стадіон «Колос» у Борисполі, великою кількістю забитих м’ячів. Але, якщо у травні 2016 року вирішальне протистояння між цими збірними тримало у напрузі прихильників футболу аж до серії післяматчевих пенальті, то цього разу рівної боротьби не вийшло.

Збірна Грузії із перших хвилин зустрічі продемонструвала, що є найсильнішим колективом на поточному Меморіалі. Підопічні Георгі Немсадзе повторили успішний старт поєдинку із українцями у груповому турнірі, коли двічі у дебюті грі змусили капітулювати нашу команду. Ворота ізраїльтян трималися на замку усього чотири хвилини, щоправда, саме захисники команди стали антигероями епізоду, дозволивши собі обрізатися на власній половині поля та вийти Зуріко Давіташвілі на побачення із воротарем. Грузинська «десятка» впевнено переграла воротаря Матана Галанті. Ще через дві хвилини капітану збірної Грузії нічого не залишалося, як підставити ногу під час прострілу Хвічі Кварацхелії з лівого флангу та відправити «сферу» у ворота.

Інтригу фінального поєдинку було остаточно «вбито» у середині першої половини зустрічі. Гіоргі Шалікашвілі завдав удару із центральної зони у лівий нижній кут, відбити який страж воріт збірної Ізраїлю не зумів. Однак Галанті продемонстрував хорошу реакцію на 30-й хвилині, коли Гіоргі Гуліашвлі, немов стоячих, пройшов кількох суперників на шляху від кутового прапорця до штрафного майданчика і завдав авантюрного удару.

До честі команди Гаді Брумера, збірна Ізраїлю не відбувала номер на полі, незважаючи на тотальну перевагу грузинської збірної у першому таймі. Після перерви наставник ізраїльтян виконав серію замін, і це принесло результат. Вже на другій хвилині другого тайму Омрі Рам, який тільки-но з’явився на полі, скоротив відставання у рахунку. Ось тільки надії представників Землі обітованої на спасіння у цій грі були зруйновані на 65-й хвилині, поки Кварацхелія не переправив м’яч у ворота після подачі з кутового.

Офек Овадія міг підсолодити гіркоту поразки збірної Ізраїлю, на 72-й хвилині відправивши м’яч ударом з-за меж штрафного у дальню «дев’ятку». Лука Харшиладзе у неймовірному стрибку зумів нівелювати цю загрозу, а тому фінальний свисток арбітра зафіксував розгромну перемогу збірної Грузії 4:1, яка із честю захистила титул переможців турніру Баннікова.

Кубок і нагороди чемпіонам та призерам турніру вручив президент Федерації футболу України Андрій Павелко. Індивідуальні призи за підсумками змагань дісталися наступним гравцям:

Кращий воротар – Лука Харшиладзе (Грузія)

Кращий захисник – Алан Ауссі (Україна)

Кращий півзахисник: Матуш Бегала (Словаччина)

Кращий бомбардир – Зуріко Давіташвілі – 5 голів (Грузія)

Фінал

Грузія U-17 – Ізраїль U-17 – 4:1

Голи:
Давіташвілі (4, 6), Шалікашвілі (41), Кварацхелія (65) – Рам (42)

Попередження: Гуліашвілі (40+1) - Аламо (33), Б. Коен (40+1)

Грузія: Харшиладзе – Капанадзе, Гелашвілі, Нонікашвілі, Азаров, Кварацхелія, Чоталішвілі, Гуліашвілі (Чарквіані, 64), Давіташвілі (к) (Янгвеладзе, 80), Меквабішвілі, Шалікашвілі (Лордкіпанідзе, 78)

Ізраїль: Галанті – Б. Коен (Л. Коен, 69), Лугассі (к), Гадір (Хакім, 41), Шахар, Абада (Рам, 41), Шалев, Леві (Овадія, 41), Ханзіс (Ніддам, 41), Дахан (Ейнбром, 41), Аламо

У матчі за третє місце збірна України закономірно як за грою, так і за результатом переграла команду Словаччини. Підопічні Олега Кузнецова дуже впевнено провели заключний поєдинок на турнірі, і якби не примхлива пані Фортуна, яка спекотного недільного дня вирішила зіграти за словаків, рахунок матчу міг би бути непристойним.

«Синьо-жовті» зі стартових хвилин зустрічі взяли гру під свій контроль і, діючи на перший погляд неквапливо, раз по раз «вибухали» небезпечними моментами. Вже до середини першого тайму рахунок міг бути розгромним, завдяки зусиллям Дерогана, Волошина та Гурова, але господарі забили лише раз – все той же Дероган на 14-й хвилині поставив крапку у комбінації, завершивши розіграш кутового.

Забитий гол не змінив атакувальний настрій українців, котрі продовжували шукати щастя поблизу воріт Буча. І хоча до реальних загроз справа доходила зрідка, захист словацької збірної працював на повну потужність.

А ще раз забити українцям вдалося після «стандарту». Волошин виконав удар, спрямувавши м’яч під поперечину, ворота словацької збірної у стрибку зумів відбити «плямистого», але першим на добиванні опинився Ауссі, який і переправив «снаряд» у сітку.

У другому таймі після низки замін, які провели наставники обох команд, словакам вдалося якщо не вирівняти гру, то принаймні урівноважити кількість небезпечних моментів. Вже й Трубіну довелося вступати у гру, а інколи на допомогу українцям приходила і удача. «Синьо-жовті» теж не відсиджувалися у захисті, доволі часто змушуючи уболівальників хапатися за голову, але рахунок на табло так і не змінився.

Україна U-17 – Словаччина U-17 – 2:0
Голи:
Дероган (14), Ауссі (31)

Попередження: Данилюк (23), Мельничук (80) – Катунськи (28), Мали (30)

Вилучення: Надольский (77) – Бегала (77)

Україна: Трубін – Ауссі, Снісар, Біловар, Данилюк, Волошин (Варяник, 72), Мудрик, Шулянський (Мельничук, 72), Гуров (к), Желізко (Надольський, 41) Дероган (Біблік, 60).

Словаччина: Буч – Мали (Валентін, 41), Тандара, Бернат (Чано, 75), Топольськи (Бобчек, 55), Біндіч, Бур’ян(Месік, 55), Стрелец, Катанськи, Бегала, Ліхи

У матчі за п’яте місце Меморіалу Баннікова зустрічалися географічні сусіди – Естонія та Латвія. Початок зустрічі обидві команди розпочали досить нервово, було багато браку у передачах, але першими до суперника і до спеки призвичаїлись естонці, які після 10 хвилини розпочали проводити разючі атаки. І дуже швидко повели у рахунку. Спочатку на 13-й хвилині Габріелс Кіркілс після стандарту невдало підставив голову і закинув м’яч за комірець власному голкіперу, а за три хвилини Алекс Тамм у першому моменті з вбивчої позиції ледь не зламав поперечину, але за мить виправився і добив м’яч у протихід голкіперу.

Лише після такого удару латвійці зуміли прокинутись і на 24-й хвилині Райвіс Вілумсонс міг скоротити рахунок, проте з близької відстані не зумів переграти голкіпера. До перерви гості мали ще одну пристойну нагоду засмутити суперника. Робертс Магрінс з за-меж штрафного майданчика пробивав потужно низом, голкіпер естонців доклав чимало зусиль аби впоратись з цим ударом.

У перерві наставник латвійців Ігорс Степановс знайшов потрібні слова для своїх підопічні і у другому таймі вони заграли активніше, вже на 41-й хвилині скоротивши перевагу естонців. Активного Вілумсонса збили у штрафному, і арбітр вказав на «позначку», яку вдало реалізував Рейнарс Варславанс.


На 52-й хвилині поєдинку латвійці мали чудову нагоду, аби зрівняти рахунок. Голкіпер збірної Естонії Хейн неймовірним чином зумів зреагувати на добивання від Алексейса Крюковічса. В останні хвилини гри пішла справжня навала на ворота Хейна, проте естонці зуміли вистояти, і довели матч до переможного завершення.

Матч за 5 місце

Естонія U-17 – Латвія U-17 – 2:1

Голи:
Кіркілс (13, автогол), Тамм (16) – Варславанс (41)

Попередження: Черезов (37) – Ульдрікс (49), Федоровічс (70)

Естонія: Хейн – Черезов, Пелт, Тухканен (Кокла, 64), Мандріков (Пукк, 75), Тунйов (Вялья, 64), Моймерс (Раід, 75), Крутоголов (Шеннінг-Ларсен, 56), Тіїсма (Піхт, 64), Лаанеотс, Тамм

Латвія: Дубодєловс – Трусковскіс (Грігор’євс, 78), Магрінс, Вілумсонс, Ульдрікс (Сідоровс, 66), Гурєвічс (Крюковічс, 41), Ільїнс (Бамбалс, 41), Федоровічс, Кіркілс, Картішовс (Варславанс, 40+2), Лібекс

Зустріч збірних Білорусі та Словенії в рамках турніру Баннікова стала для них пробною перед кваліфікацію юнацького Євро, де обидві команди потрапили в одну групу. Кваліфікаційні матчі відбудуться лише у жовтні, а 20 серпня на «Княжа-Арені» у Щасливому сильнішими виявилися словенці.

Запорукою перемоги стала вдала позиційна гра юнаків зі Словенії: вони чітко дослухалися тактичних настанов тренера Душана Косіча та швидко залишили білорусів без м'яча. Атаки на ворота номінальних господарів здебільшого розгорталися правим флангом, саме з цього боку проходили гострі паси до штрафного майдачика Білорусі. Єдине, чого бракувало словенцям у першому таймі, так це влучних ударів, тож на перерву команди пішли з нулями на табло.

Жорстка розмова Валентина Міхєєва з гравцями та низка замін не допомогли білорусам вирівняти гру у другий половині зустрічі. Перші ж атаки господарів провалилися, а от словенці піймали білорусів на контратаці, яку вони зупинили лише ціною порушення у власних володіннях. Удар Тамара Светліна з пенальті Артем Малієвський відбив, але першим на добивання встиг Гаспер Корітнік, який й відкрив рахунок у цьому матчі.

Крапку у матчі поставив Йост Урбанчич, який самостійно обіграв чотирьох захисників та влучно пробив по воротах.

Матч за 7 місце

Білорусь U-17 – Словенія U-17 — 0:2

Голи
: Корітнік (45), Урбанчич (73)

Попередження:  Пашевич (44), Прищепа (54) - Урбанчич (34), Махер (79)

Білорусь: Малієвський — Прищепа, Іванютенко, Мілашевський (Давискіба, 61), Латиш (Кабишев, 41), Шавель, Гулецький (Трофимчук, 61), Некрашевич (Козел, 41), Пашевич (Лузан, 68), Дробиш (Дубров, 41), Євтухович (Капральов, 41)

Словенія: Гріл — Спанрінг (Гантар, 80), Урбанчич, Маковец, Светлін, Чех (Куковец, 75), Махер, Ніколовскі (Ценер, 51), Мутавчич, Корітнік, Ліпец

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

Марусяк снова переписал историю украинских прыжков. Итоги лыжной недели
Зимние виды | 18 марта 2024, 19:15 12
Марусяк снова переписал историю украинских прыжков. Итоги лыжной недели

Sport.ua подводит итоги недели в лыжных видах спорта

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.