Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 18 августа 2017, 15:51
814
1

Відбулися навчання із забезпечення безпеки на грі Україна — Туреччина

У навчаннях в Харкові взяли участь майже 1250 правоохоронців

| Обновлено 18 августа 2017, 15:51
814
1
Відбулися навчання із забезпечення безпеки на грі Україна — Туреччина
ФФУ

У Харкові пройшли командно-штабні і тактико-спеціальні навчання правоохоронних органів із забезпечення безпеки під час матчу кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2018 року між національними збірними командами України та Туреччини, який відбудеться 2 вересня на стадіоні «Металіст».

Працівники Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Держслужби надзвичайних ситуацій узгодили і відпрацювали дії всіх підрозділів для оперативного реагування на ситуацію, зважаючи на негативний досвід поведінки вболівальників у попередніх зустрічах футбольних команд України та Туреччини.

У масштабних навчаннях взяли участь майже 500 поліцейських, 280 гвардійців, 100 рятувальників, 350 курсантів та офіцерів ХНУВС, які відпрацьовували взаємодію у забезпеченні безпеки і порядку на трьох локаціях - міжнародному аеропорті «Харків», залізничній станції «Харків-Балашовський», а також у місці проведення майбутньої футбольної зустрічі - стадіоні «Металіст». На харківській арені, зокрема, було проведено комплекс заходів: від реагування на хуліганські дії уболівальників до евакуації глядачів у випадку виникнення пожежі та її ліквідації.

«Харків вже має позитивний досвід проведення міжнародних масових заходів. Але є необхідність акцентувати особливу увагу на більш чіткій взаємодії усіх задіяних структур для якісного виконання поставлених задач. Відпрацювання спільних дій повинно сприяти організації найвищого рівня безпеки усіх учасників спортивного заходу», – зазначив виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, підкресливши, що під час підготовки до заходу правоохоронці враховували ситуацію на сході країни і ймовірні спроби дестабілізації ситуації.

Разом з керівництвом стадіону за перебігом навчань спостерігали перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко та віце-президент ФФУ Андрій Мацола. «У 2014-2015 роках УЄФА взагалі заборонив міжнародні матчі у місті через наближеність до зони активних бойових дій. Тому дуже важливо, щоб цей матч пройшов на найвищому рівні, – наголосив перший віце-президент національної асоціації Вадим Костюченко. – ФФУ вдячна МВС, поліції Харківської області та міста, а особисто голові Харківської ОДА Юлії Світличній за ту увагу, яку вони приділяють організації цього матчу та забезпеченню безпеки під час його проведення».

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Footballboy
А че, заверения Павелко и К не достаточно?