Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 16 августа 2017, 23:27
1744
0

Україна та Грузія здобули стартові перемоги на турнірі Баннікова

XIV традиційний міжнародний турнір стартував в середу

| Обновлено 16 августа 2017, 23:27
1744
0
Україна та Грузія здобули стартові перемоги на турнірі Баннікова
ФФУ

У середу, 16 серпня, у Київській області стартував XIV традиційний міжнародний турнір Віктора Баннікова. У групі «А» юнацька збірна команда України серед гравців віком до 17 років розпочала свої виступи у змаганнях із вольової перемоги над командою Естонії – 3:1.

У старті прем’єрного матчу змагань наставник «синьо-жовтих» Олег Кузнецов довірився кістяку донецького «Шахтаря», одразу шість «гірників» розпочали гру з естонцями із перших хвилин. Потужний та агресивний старт у виконанні господарів турніру було змазано позиційною помилкою у захисті під час контратаки суперників – Крістофер Піхт випередив на виході Анатолія Трубіна і впевнено перекинув м’яч повз голкіпера у ворота.

У подальшому гольових моментів у команди Кузнецова вистачало, але повсякчас у вирішальні миті виникали проблеми або з останньою передачею, або із реалізацією. На 15-й хвилині захисник Алан Ауссі вирішив допомогти своїм партнерам по атаці, вдало підключившись до виконання штрафного удару – м’яч затріпотів у сітці воріт.


Найбільше небезпеки з боку української збірної виникало на лівому фланзі атаки, де над своїми суперниками постійно «знущався» Михайло Мудрик. Саме він був близьким до того, щоб вивести свою команду вперед у рахунку на 29-й хвилині, але влучив у голкіпера балтійців, а під час добивання Станіслава Біблика м’яч полетів значно вище цілі.

На перерву команди пішли за рівного рахунку, українці ще й втратили Мудрика, який отримав пошкодження перед самим свистком арбітра. Але Кузнецов кинув у бій трійку динамівців Артема Шулянського, Івана Дерогана та Ярослава Надольського, вихід яких на поле допоміг «синьо-жовтим» пожвавити гру. Буквально перша ж небезпечна атака господарів у другому тайму завершилася динамівською комбінацією та голом Вікентія Волошина. Не минуло і п’яти хвилин, як Волошин заробив право на пробиття 11-метрового удару і сам же його реалізував, розвівши м’яч і воротаря по різних кутах.

Збірна України могла і мала збільшувати різницю м’ячів на свою користь, проте голкіпер естонців Хейн кілька разів рятував свої ворота після небезпечних ударів Дерогана та Шулянського. Міг відкрити лік голам на турнірі і Надольський. Але іншої думки був страж воріт суперників, який на 61-й хвилині відбив удар півзахисника з 11-метрової позначки.

Україна U-17 – Естонія U-17 – 3:1
Голи:
Ауссі (15), Волошин (42, 47, пен) - Піхт (5)

Україна: Трубін (к) – Ауссі, Снісар, Данилюк, Біблик (Дероган, 41), Волошин (Варяник, 55), Мудрик (Надольський, 41), Якуба, Мельничук (Шулянський, 41), Желізко, Підручний (Гуров, 49)
Естонія: Хейн – Черезов, Пелт (к) (Сеппік, 51), Пукк, Кокла, Шеннінг-Ларсен (Моймерс, 62), Піхт (Крутоголов, 62), Тамм (Тіїсмаа, 62), Вялья (Тунйов, 51), Тухканен (Лаанеотс, 51), Райд

Попередження: Якуба (17), Мудрик (39), Дероган (50) – Вялья (40), Пелт (45), Пукк (50), Лаанеотс (79)

На 61-й хвилині Надольський не реалізував пенальті (воротар)

А у другому матчі квартету «А» збірна Грузії розгромно, але цілком заслужено за грою перемогла своїх білоруських однолітків.

Грузинська команда з перших хвилин зустрічі заволоділа ініціативою, провівши ряд швидких та масованих атак, одну з яких влучним ударом уже на четвертій хвилині зустрічі завершив Хвіча Кварацхелія.

Швидкий пропущений гол став справжнім шоком для білоруської збірної, оговтатися від якого команда Валентина Міхєєва так і не змогла. Білоруси нічого не змогли протиставити своїм суперникам, поступаючись як у швидкості, так і у техніці та налаштуванні на боротьбу. Як наслідок – другий пропущений м’яч, який красивим ударом зі штрафного забив Цуріко Давіташвілі.

По перерві малюнок гри та перебіг подій на полі не змінився. Грузинська збірна продовжувала володіти ініціативою, забила до середини тайму два голи та мала змогу закінчити матч із ще більш переконливим рахунком. Але вже у компенсований арбітром час за номінальних гостей зіграла поперечина, а потів від пропущеного голу своїх партнерів врятував Лецько, який вийшов на заміну на останні десять хвилин зустрічі.

Грузія U-17 – Білорусь U-17 – 4:0
Голи:
Кварацхелія (4), Давіташвілі (27), Нонікашвілі (46), Чоталішвілі (69)

Грузія: Харшиладзе – Капанадзе (Тудебі, 41), Гелашвілі (Бакрадзе, 70), Азаров (Чарквіані, 54), Меквабішвілі, Шалікашвілі (Лордкіпанідзе, 54), Давіташвілі (Ломтадзе, 63), Кварацхелія (Бендіанішвілі, 63), Гуліашвілі (Янгвеладзе, 41), Чоталішвілі, Нонікашвілі (Чарквіані, 63)
Білорусь: Малієвський (Лецько, 71)– Белашевич, Прищепа, Іванютенко (Шавель, 63), Трофимчук, Капральов (Кабишев, 63), Мілашевський (Дубров, 50), Латиш (Євтухович, 41), Давискіба (Гулецький, 63), Козел (Некрашевич, 50), Пашевич (Лузан, 35)

Попередження: Капанадзе (30), Давіташвілі (40+1), Янгвеладзе (50), Харшиладзе (53) – Євтухович (53)

Вилучення: Євтухович (80+1, друге попередження)

У четвер, 17 серпня, відбудуться матчі другого туру групи «А» Меморіалу Баннікова: Україна зіграє з Грузією на стадіоні «Ювілейний» у Бучі, а Естонія зустрінеться із Білоруссю на МСК ім. В. Мельника в Обухові. Початок матчів - о 17:00.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.