Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 августа 2017, 18:36
1060
0

Антон КРАВЧЕНКО: «В Греції мурашки по спині побігли»

Захисник «Олімпіка» - про старт сезону та враження від єврокубків

| Обновлено 12 августа 2017, 18:36
1060
0
Антон КРАВЧЕНКО: «В Греції мурашки по спині побігли»
ФК Олимпик. Антон Кравченко

Центральний захисник «Олімпіка» — про специфіку своєї команди, різні методи брати три очки та враження від єврокубків

— Антоне, вісім очок у чотирьох матчах, жодної поразки — фахівці очікували успішного старту від донеччан, але навряд чи такого. Як можна це поясни (ще й пам’ятаючи про значні кадрові втрати влітку)?
— Почну з кінця: справді, багато людей пішло, але так само багато прийшло. У нас — тренерська команда, наш наставник сформував модель гри, під яку підбирає футболістів. Як бачите, підбирає успішно, результати не страждають.

— Два найкращі поєдинки в сезоні — проти «Олександрії» та «Зорі» — Ваша команда виграла з однаковим рахунком 2:0. Причому щоразу здобуття трьох очок було впевненим, а експерти говорили, мовляв, «Роман Санжар тактично переграв візаві»…
— Ну, як сказати (сміється). Треба багато працювати й слухати тренера. Треба детально «розбирати» кожного наступного суперника. Треба бути уважним на передматчевих установках і потім виходити на поле сконцентрованим.

— У згаданих матчах «синьо-біло-чорні» застосовували різну тактику: в першому доволі швидко відкрили рахунок і потім подвоїли, в другому спочатку «виморили» опонента, відтак дотиснули його в другій половині другого тайму. Зазвичай така варіативність є ознакою високого класу…
— Виходили з того, як складалася ситуація. Наприклад, виїзд в Олександрію: найперший матч сезону, ми були свіжі, суперник свіжий. Зіграли на тому, що вони, мабуть, не чекали від нас такої впевненості з перших же хвилин. А із «Зорею» все було інакше: ми були втомлені, бо мали більше ігор — через єврокубки. Тому на передматчевій установці Роман Миколайович сказав: «Терпіть, а «свій» гол обов’язково заб’єте». Забили.

— У чотирьох зустрічах наставник «Олімпіка» пробував різні ігрові схеми — 4+5+1, 4+4+2. Що це — пошук оптимального варіанту чи дії «під суперника»?
— Я вважаю, що використовуємо одну схему, яка може варіюватися в ході гри. Проте загалом не хотів би багато говорити з цього приводу: перед нами довгий сезон, і просто так викладати карти на стіл… — це неправильно.

— Сьогодні донеччани — єдина команда, котра не пропускала в Чемпіонаті УПЛ. Чи вважаєте це компліментом як усій оборонній лінії, так і Вам особисто?
— Це комплімент усій команді. Оборонна фаза гри коли починається? Коли гравці нападу намагаються заблокувати атаку суперника. Тобто підсумковий результат і підсумкові показники залежать від усіх ліній.

— Ви взяли участь у трьох поєдинках і встигли отримати дві жовті картки. Чи не забагато?
— На мою думку, друга була зайвою — там можна було обійтися й усним. А перша… Знаєте, ми ж не в балеті, футбол — контактний вид спорту.

— Зустріч із «Чорноморцем» у наступному турі Чемпіонату УПЛ розглядається під ракурсом «у команд однакові завдання, проте різний старт у сезоні».
— Так і є: тепер вони на останньому місці, тому будуть дуже мотивовані. Наше завдання — скористатися цим.

— Дебютувавши в єврокубках, «Олімпік» там недовго затримався. Проте, вочевидь, їхній «смак» мав запам’ятатись і спонукати до повторення наступного року…
— (Після паузи). Дещо розповім… Кілька років тому, коли я був запасним у «Дніпрі», мене внесли в заявку на один поєдинок головної команди. І що я побачив? Болільники дніпрян, які вважаються найкращими в Україні, найвідданішими, мовчали цілий матч, бо образилися на команду (чи на клуб — уже не пам’ятаю). Й от цього літа ми приїжджаємо в Грецію, де болільники… Чесне слово, в мене мурашки по спині побігли, щойно ми вийшли на розминку! Там фани не ображаються на своїх футболістів, не мовчать… Словом, хочу ще раз таке пережити і… побачити щось схоже в Україні…

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Коуч Эвертона оценил матч с Ливерпулем и прокомментировал травму Миколенко
Футбол | 25 апреля 2024, 03:55 2
Коуч Эвертона оценил матч с Ливерпулем и прокомментировал травму Миколенко

Шон Дайч и «Эвертон» обыграли подопечных Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.