Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 09 августа 2017, 19:27
691
0

Сергій НАГОРНЯК: «Всі команди мають сили боротися за першу шістку»

Спеціаліст вважає, що сьогоднішня епоха в українському футболі — це епоха шансів

| Обновлено 09 августа 2017, 19:27
691
0
Сергій НАГОРНЯК: «Всі команди мають сили боротися за першу шістку»
УПЛ. Сергей Нагорняк

Представник експертної ради УПЛ Сергій Нагорняк аналізує найсвіжіші тенденції сезону.

— Сергію, чотири тури — одна восьма частина Чемпіонату. Зрозуміло, робити далекоглядні висновки ранувато, та все ж… Отже, що нового Ви побачили за ці 24 матчі?
— Насамперед — нові команди й нових футболістів. І якщо один дебютант — «Маріуполь» — відносно прогнозований, адже має приблизно такий вигляд, який був у Першій лізі, то про «Верес» такого не скажеш. Ми вже стали свідками відкриття незнаних (або малознаних) імен — Біленький, Якимів, Михайличенко, Вакуленко, Пасіч змусили про себе говорити.

— Які ще тенденції («тренди») поточного сезону можете окреслити?
— Ну, наприклад, таку: порівняно з весною у нас стало менше команд, які практикують «іспанку» (їх, по суті, дві: «Шахтар» і «Карпати») — умовно кажучи, європейську манеру побудови гри, де ключовий аспект — контроль м’яча. Й це зрозуміло: по-перше, світові тенденції, по-друге, така модель вимагає дуже технічних і висококласних футболістів. Сьогодні вітчизняні команди віддають перевагу традиційній для нас манері зі ставкою на атлетизм, пресинг, довгі передачі…

— Чи погоджуєтеся з думкою, що в Чемпіонаті-2017/18 рівність усіх учасників (окрім «Шахтаря» та «Динамо») стала, вибачте за тавтологію, ще рівнішою?
— Погоджуюся. Можу сказати таке: як сьогодні в турнірній таблиці не видно явного аутсайдера, так і, переконаний, його не буде в подальшому. Багато хто пророкував відповідну роль «Сталі», зате от що ми отримали в реальності (інше питання, наскільки вистачить хлопців Мелікяна…)!

— На Вашу думку, чому настільки різні результати показують команди, які влітку зазнали дуже відчутних кадрових змін? Перерахуємо: «Верес» і «Олімпік» у фаворі; «Сталь» яскраво стартувала, потім, однак, пригальмувавши; «Зоря» поки без перемог…
— Я би не говорив про тенденції, а окремо розглядав кожен випадок. «Олімпік»: це суто тренерська команда — Санжар там вибудував модель, під яку шукає виконавців; виконавці змінюються — модель ні. «Верес»: ключовий «плюс» Вірта — досвідчені футболісти, маючи яких можна здобувати позитивний результат. «Сталь»: ну, колектив-сюрприз, приємний сюрприз; знову-таки, побачимо, наскільки їх вистачить (там юні футболісти, котрі, як кажуть, «грають серцем»). «Зоря»: на перший погляд, складно все пояснити, та копнеш глибше й зрозумієш, що все логічно, оскільки під орудою Вернидуба — виконавці перспективні, втім, поки не готові до серйозних звершень… І т.д.

— Що цікавого й несподіваного можуть подарувати наступні тури Чемпіонату УПЛ?
— Вважаю, що стан клубного футболу України останніх трьох років — це стан відкритих можливостей. Подумайте: ще пів десятиліття тому чи можна було уявити, що «Олександрія» долатиме раунди єврокубків? Сьогоднішня епоха — епоха шансів, епоха нових команд і нових імен. Припустімо, нинішній сезон: я переконаний, що всі команди мають сили боротися за першу шістку, однак прогнозувати, хто за підсумком І етапу посяде третє-шосте місяця, не наважився би…

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.