Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
1655
2

Сергій СТАРЕНЬКИЙ: «Після Динамо та Шахтаря вже ніхто не страшний»

Хавбек «Олександрії» – про майбутнє протистояння із білоруським БАТЕ в Лізі Європи

Сергій СТАРЕНЬКИЙ: «Після Динамо та Шахтаря вже ніхто не страшний»
ФК Александрия. Сергей Старенький

Півзахисник «Олександрії» Сергій Старенький розповів про білоруський період у футбольній кар’єрі та поділився думками про майбутнього суперника – «БАТЕ» (Борисів):

«Я виступав за аматорську команду «ДІНАЗ», вихованцем якої являюся. На одному з любительських матчів мене помітили білоруські селекціонери і запросили мене в «Торпедо-БЕЛаз». Це була моя перша професіональна команда. Мені було близько двадцяти років, коли я переїхав у Білорусь.

По приїзду, разом з командою взяв участь в турнірі, після якого поїхав з ними на навчально-тренувальні збори в Польщу, де і підписав з ними контракт. Серед українців, окрім мене були ще Віталій Старовік та Олександр Міронов. Головний тренер Малєєв Юрій Іванович зібрав навколо себе хороший колектив, який вів боротьбу за єврокубки. Мені вже доводилося зустрічатися з майбутнім суперником. Матчі між «Торпедо-БЕЛаз» та «БАТЕ» мали характер «дербі». Поєдинки завжди проходили в цікавій та безкомпромісній боротьбі.

Згодом у моїй футбольній кар’єрі був ще один білоруський клуб – ФК «Сморгонь», який тренував легендарний футболіст – Георгій Кондратьєв. Після завершення білоруського періоду, продовжую слідкувати за футболом Білорусі. В білоруських чемпіонатах грало і грає багато українських футболістів, і ті що колись разом зі мною захищали кольори «Олександрії» - Максим Імереков (донедавна виступав за «Торпедо-БЕЛаз»), Павло Мягков (гравець ФК «Мінськ), Роман Локтіонов («Неман»).

Майбутній суперник «БАТЕ» років 3-4 тому, наводив шороху в Європі, перемагаючи «Баварію» та «Рому» і граючи на рівних з «Міланом» та «Ювентусом». Звісно, зараз команда вже не та, багато гравців того часу залишили команду, прийшли нові виконавці. Вони завжди грають в єврокубках, але останній час не досить впевнено. Проте, в чемпіонаті «БАТЕ» рівних немає. Я дивився їх матч зі «Славією». Команда грала злагоджено, але дещо не їй пощастило з реалізацією. Якщо порівнювати індивідуальні характеристики гравців «БАТЕ» та наших гравців, то все покаже гра. Можу сказати одне – в них більше досвіду виступів у Європі.

Після матчів внутрішнього чемпіонату проти «Динамо» та «Шахтаря», не боїшся ні з ким грати. В цілому, нам випав хороший жереб. Потрібно виходити і грати в свою гру, демонструвати свою майстерність і чітко виконувати настанови тренера», – сказав Старенький

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jekavayp
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Евгений Нескажу
Если есть Сергій СТАРЕНЬКИЙ, значит и Сергій МОЛОДЕНЬКИЙ тоже где-то есть?