Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 августа 2017, 12:20
3623
2

Мирон МАРКЕВИЧ: «У Динамо багато давніх проблем в середині команди»

Спеціаліст поділився враженнями від старту УПЛ

| Обновлено 08 августа 2017, 12:20
3623
2
Мирон МАРКЕВИЧ: «У Динамо багато давніх проблем в середині команди»
ФК Карпаты. Мирон Маркевич

Голова комітету національних збірних Мирон Маркевич в інтерв’ю Інформаційному центру ФК «Карпати» розповів про власне бачення ситуації в українському футболі, поділився враженнями від старту УПЛ, а також детально проаналізував перші кроки нового тренерського штабу «Карпат».

– Мироне Богдановичу, як оціните рівень нинішньої Прем’єр-ліги?
– Звичайно, хочеться, щоб вона була більш ефективною. Якщо порівнювати її з тим чемпіонатом, який ми мали три роки тому... Я вже навіть не кажу про лігу п’ятирічної давнини. Це не до порівняння.

– Доволі часто можна почути, що наш футбол досягнув свого дна. Ви теж так вважаєте чи ситуація може бути ще гіршою?
– Та не хотілося б гіршого. Дійсно вже далі нема куди. Потрібно підіймати потрохи голову. Розумію, що у нас непроста ситуація. Це, зокрема, війна у державі. Але потрібно хоча б проявляти себе у Європі. Тому що так бездарно програвати при тому ще й другорядним командам – нам не личить.

– Відкриттям перших турів УПЛ стала кам’янська «Сталь», однак на вихідних команда Єгіше Мелікяна програла у Львові.
– Поки рано про це говорити. Так, там є непогані виконавці. Вони на емоціях провели три гри. Помітно, що хочуть грати у футбол. Тренер намагається привити їм комбінаційний стиль. Команда старається це роботи і діяти саме так. Але це зовсім молоді хлопці. Якби їм у кожну лінію по досвідченому футболісту, який би заодно ще й навчав їх... У всякому разі я бачу там 3-4 футболістів, які з часом можуть вирости у серйозних гравців.

– Якщо вести мову про нові імена для збірної України, то ви бачите таких у нашому чемпіонаті?
– Відверто скажу, не густо. Я відслідковую всі матчі. Тренери збірної також. За великим рахунком зараз немає гравця, якого можна відразу взяти і поставити в основу головної команди країни.

– У «Динамо» в літнє міжсезоння відбулися серйозні зміни.
– Я б хотів, щоб у Хацкевича все вийшло. Я з ним працював і добре знаю його можливості. Мало того, що він був класним футболістом, він ще й толковий тренер. У «Динамо» ж багато проблем в середині команди. Ці проблеми вже давно. Тому я бажаю йому терпіння і вирішити все це. «Динамо» – це бренд і улюблена команда всієї України. У нього іншого виходу немає. Як він це розрулить? Я йому лише бажаю успіху.

– Фактично у новому сезоні в УПЛ відсутня третя сила у зв’язку з проблемами «Зорі».
– «Шахтар» і «Динамо» попереду, а всі решта команди – рівні. У них однакові можливості і шанси для того, щоб зайняти третє місце.

– Як оціните гру «Карпат» у новому сезоні?
– Цього слідувало чекати. Минулого року команда себе нічим не проявила. Гра була на невисокому рівні. Зараз прийшли нові тренери, приїхало багато нових футболістів. Зіграності немає, у них різний ступінь підготовки. Тому все саме так... Тренерський штаб старається, я бачу, чого вони хочуть. Повторюсь, поки не все вдається через головну причину – відсутність зіграності і різний ступінь готовності. Ці новачки, мабуть, непогані, але вони точно ще не готові. На все потрібен час. Вистачить терпіння? Можливо, щось і вийде.

– Перед початком сезону у клубі озвучили завдання – потрапляння у Лігу Європи.
– Та тренер повинен так говорити. Він повинен ставити максимальні завдання, щоб футболісти розуміли, що треба боротися за найвищі позиції. Скаже він: «Не вилетіти» і так будуть плентатися. А коли стоїть завдання потрапити у єврокубки, то команда до цього прагне.

– Беззаперечним лідером команди є Ігор Худоб’як. Йому вже 32 і шансу на виклик до збірної у нього практично немає?
– Свого часу я викликав його до збірної України і під моїм керівництвом кілька матчів він провів. То був його зірковий час. Враховуючи рівень чемпіонату і рівень футболістів, то нині він є одним з кращих. Але це вже справа тренерів збірної.

– «Карпати» зараз обрали іспанський вектор. Ви підтримуєте таке спрямування розвитку клубу?
– Ці люди принесуть щось нове, у них нові ідеї. Іспанія – найсильніша країна у світовому футболі. Це чемпіони світу і Європи. Ці тренери – не новачки у футболі. Треба дати можливість їм попрацювати. Час покаже, як воно буде.

– Іспанський стиль футболу передбачає високу інтенсивність і перевагу технічного футболу над силовим. В наших умовах такі ідеї приживуться?
– Під такий стиль треба мати серйозних гравців. Їх не так вже й багато у «Карпатах», якщо говорити відверто. Місцями є проблиски позитиву, але цілісної картини немає.

– Повернення Артема Федецького у «Карпати» – позитив для обох сторін?
– Я думаю, що він намагатиметься згуртувати молодь і досвідчених гравців. Досвід у нього серйозний. Тим більше, він повернувся у свою команду. Дай Боже, щоб у нього все вийшло.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Patriot  UA
об'єктивно
Cortazar
«Динамо» – це бренд і улюблена команда всієї України.
________________________________________________________
Молодец, Мирон! Все-таки в душе тебе ближе Динамо, чем углекопы!