Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2669
2

Игорь ХУДОБЯК: «Переезд из Ивано-Франковска во Львов был случайным»

Легенда «Карпат» вспоминает, с чего начиналась его карьера

Игорь ХУДОБЯК: «Переезд из Ивано-Франковска во Львов был случайным»
ФК Карпаты

Покоління карпатівських вболівальників 60-их – 70-их, мабуть, можна назвати найщасливішими. Вони стали свідками небувалого успіху львівського і українського футболу. Ті люди мали нагоду підтримувати команду Ернеста Юста і на власні очі бачити Турпака, Герега, Данильчука, Поточняка, Булгакова, Лихачова, Габовду та інших львівських зірок.

Як відомо, кожна епоха має своїх героїв. І, на щастя, ми також не обділені видатними постатями і легендами. У суботу перед грою зі «Сталлю» на бровці поруч із резервним арбітром з’явився видатний нападник «Карпат» Степан Юрчишин. У його руках була футболка, підготовлена для особливої події. На зустріч голеадору із загальної шеренги гравців вийшов футболіст, якого стадіон відразу зустрів оплесками.

Історія його зелено-білої дороги розпочалася 12 років тому, 30 липня 2005-го. «Я дуже добре запам’ятав свій дебют у «Карпатах», – каже Худоб’як. – Ми грали проти київського ЦСКА і перемогли з рахунком 3:0, а мені вдалося віддати гольову передачу». Зараз, мабуть, важко згадати, з чого все починалося, однак переїзд Ігоря з Івано-Франківська до Львова певною мірою можна назвати випадковим.

За два місяці до цього Худоб’як завітав на «Україну» у складі івано-франківського «Спартака». 20-річний хлопчина виділявся не лише своєю зачіскою, а й діями на полі – Ігор забив, а гості здобули нічию 1:1. Відразу після тієї гри лідер «Спартака» прямо з роздягальні у супроводі Степана Юрчишина попрямував на переговори із керівництвом «Карпат».

«Не думаю, що все вирішила та одна гра, – каже Худоб’як. – Хоч наша розмова і відбулася відразу після фінального свистка, однак інтерес «Карпат», очевидно, виник трохи раніше. До речі, переговори не були тривалими – контракт з новим клубом підписав доволі швидко. Пригадую точно, що посприяв моєму трансферу румунський легіонер Августін Кіріце». Львівські вболівальники можуть і не пам’ятати цього невисокого півзахисника. До міста Лева він приїхав на початку тисячоліття, зіграв за «Карпати» два десятки матчів і поїхав до Івано-Франківська, після чого покинув український чемпіонат.

Вже в наступному матчі після свого дебюту Худоб’як відзначився забитим голом. Сталося це у Сумах, де «Карпати» здолали місцевий «Спартак» (4:1). Приблизно у той період Ігор на запитання клубного Інфоцентру про свою акліматизацію у Львові відповів доволі оригінально: «Навіть дерево не відразу приживається. Потрібно ще трохи часу і все буде гаразд». Зараз вже можна перефразувати той вислів Худоб’яка і додати – дерево не просто прижилося, а й обросло гілками і вкорінилося у «Карпатах» назавжди.

Тепер важко уявити, що Худік кілька років тому залишав Львів і у стартовому складі «левів» не знаходилося місця цифрі «16», яка стала у зелено-білому клубі сакральною. «Знаю про рекорд Броварського і його 412 матчів. Не маю на меті наздоганяти легендарного карпатівця, адже не особливо слідкую за статистикою своїх матчів. Чого на скажеш про батьків, які точно знають, коли я зіграв 100-ий чи 200-ий поєдинок за «Карпати», – розповідає Ігор.

За спиною у Худоб’яка 300 матчів у футболці «Карпат» і він став 5-м гравцем в історії клубу, якому підкорився цей рубіж. Однак Ігор має всі шанси ще до нового року перевершити показники великих карпатівців Олександра Чижевського (304) та Ігоря Кульчицького (307).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vovadocent
Легенда)
M-E-S-S-E-R
... якби не незрозумілий вояж у "Ростов" у сезоні 2013-2014 - то вже б давно перевершив...