Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 августа 2017, 21:23
1258
0

Єгіше МЕЛІКЯН: «Карпати – великий клуб»

Головний тренер «Сталі» поділився очікуваннями від матчу проти львівської команди

| Обновлено 03 августа 2017, 21:23
1258
0
Єгіше МЕЛІКЯН: «Карпати – великий клуб»
ФК Карпаты. Егише Меликян

Наставник «Сталі», головної сенсації на старті сезону, зізнається, що переважно не спілкується з журналістами перед грою. Однак цього разу він залюбки робить виняток. Каже, що до міста Лева вперше приїхав на початку нового тисячоліття і добре запам’ятав атмосферу на «Україні».

За плечима у Мелікяна виступи у донецькому «Металурзі», алчевській «Сталі», «Говерлі» та збірній Вірменії. Нині він є тренером молодої і амбітної команди, що наробила фурору у перших трьох турах Прем’єр-ліги. Вже у суботу на Єгіше та його підопічних чекає двобій з «Карпатами». Власними очікуваннями та думками від майбутньої гри на «Україні» Мелікян поділився з журналістом Інформаційного центру ФК «Карпати».

– Вперше до Львова я приїхав ще років 15 тому. Я тоді перебував у статусі футболіста і познайомився з місцевими вболівальниками. Ви знаєте, пригадую той день і можу сказати, що усвідомив для себе – у Львові завжди складно грати. У вас вірний народ, який завжди підтримує свою команду. Коли бачу «Карпати», то згадую не лише про футболістів на полі, а й всю структуру клубу, в тому числі і відданих вболівальників. Якщо на стадіоні буде багато людей, то і нам, представникам «Сталі», буде приємно грати за таких умов. З «Карпатами» завжди буде важко. Якими б не були нинішні результати. Це все футбол... Одна невдала гра чи навіть кілька матчів? Всяке буває. Але «Карпати» – великий клуб, це клуб з історією.

– При підготовці до гри пояснюватимете футболістам, що не варто враховувати не зовсім вдалий старт «Карпат»?
– Ставитися до такого суперника завжди треба з повагою і з максимальною серйозністю. У Львів треба їхати тільки з бойовим духом. Ми ретельно готуємося. І в жодному разі не хочу, щоб нам завадили сторонні фактори – програли «Карпати» з таким рахунком чи ще якось невдало зіграли раніше... Це не має значення. Кожна команда може провести один-два невдалі поєдинки. Нас чекає зустріч з серйозним клубом, тому від «Сталі» варто очікувати максимальної поваги.

– Ви вже мали нагоду переглянути попередні матчі львів’ян у цьому сезоні?
– Я дивився не лише гру з «Динамо», а й інші, тому вже встиг зробити певні висновки. Розумію, які проблеми у нас можуть виникнути, тому будемо над цим працювати. Не хочу акцентувати увагу на матчі з «Динамо». Такі ігри можуть бути у кожного. «Карпати» набагато сильніші, ніж може здатися за підсумками гри у Києві.

– На що саме ви звернули увагу під час аналізу гри львівської команди?
– До матчу не можу говорити про це, адже на основі власних спостережень будуватиму план на гру. Можу тільки сказати, що буде важко. Я – не той тренер, який може зробити висновок про проблеми у суперника на основі трьох матчів. То був просто невдалий день для «Карпат». Не думаю, що у нас є перевага у зв’язку з цим.

– У попередньому турі «Карпати» і «Сталь» грали з лідерами Прем’єр-ліги: «Динамо» і «Шахтарем», отже, сил було витрачено чимало.
– Сили витрачаються максимально у кожному турі. Навіть, якщо це не зустріч з грандами. До цього ми залишили дуже багато сил з «Чорноморцем» і «Зорею». Не менше витратимо у суботу. Кожен матч триває 90 хвилин, тому фізична і емоційна робота є значною. Думаю, і ми, і тренерський штаб «Карпат» знає, як впоратися з цим і відновити сили.

– Який результат за підсумками суботнього матчу вас влаштує?
– У нас немає завдання завоювати призове місце чи путівку у єврокубки. Хочу, щоб наша команда перемагала, вдосконалювала свою гру, ставала кращою і показувала видовищний футбол. Нехай буде яскрава, цікава і класна гра у суботу. Якщо я все це побачу, то результатом у будь-якому випадку не буду розчарований.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.