Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 августа 2017, 17:30
3313
4

ФЕДЕЦЬКИЙ: «Уболівальники знову відчують справжній карпатівський дух»

Гравець львівського клубу – про своє повернення в місто Лева

| Обновлено 02 августа 2017, 17:30
3313
4
ФЕДЕЦЬКИЙ: «Уболівальники знову відчують справжній карпатівський дух»
ФК Карпаты. Артем Федецкий и Дарио Друди

Артем Федецький, який вчора повернувся в «Карпати», розповів про свою кар’єру.

– Розкажи, як виник варіант продовження кар’єри в «Карпатах»?
– Насправді, думка про «Карпати» була присутня вже давно. Пропозиція надійшла кілька тижнів тому. Я постійно слідкував за «Карпатами», маю за плечима чималий досвід виступів у Львові. Моя відповідь була однозначно позитивною. Вважаю, що зможу допомогти «Карпатам», як мінімум, пробитись до зони єврокубків. Хочу подякувати президенту клубу Петру Петровичу за запрошення. Впевнений, що разом з командою виконаємо поставлені перед нами завдання.

– Тебе «сватали» у польську «Термаліку», ізраїльський «Маккабі». Стосовно цього було чимало чуток у пресі, зокрема, про недомовленість із поляками через малу зарплатню...
– Дуже добре, що ви про це запитали, хочу розвіяти всі чутки навколо цієї ситуації. Варіант із «Маккабі» виник, коли я був гравцем «Дармштадту». Мене запитали стосовно переходу в ізраїльську команду, я попросив дочекатись закінчення контракту із німцями, після чого дати відповідь. Щодо чуток пов’язаних із «Термалікою», то це повна нісенітниця. Насправді, перемовини з ними ніяк не стосувались моєї зарплатні.

– На твою думку, який стиль футболу хочуть бачити нові тренери в «Карпатах»?
– Скажу, що у кожного тренера індивідуальний підхід до роботи, від цього залежать і погляди на футбол. «Карпати» мають діяти в атакуючій, гарній манері. Вболівальникам подобається той карпатівський футбол, який демонструвала команда у Лізі Європи. Серхіо Наварро хоче бачити швидкий футбол, аби команда більша пресингувала та діяла на атаку.

– Більше року ти не грав в українському чемпіонаті. Як думаєш наскільки змінився рівень футболу в Україні за цей час?
– Будемо відвертими, сьогоднішній чемпіонат не порівняти з тим, що був 3-4 роки тому. На жаль, є фактори, котрі впливають на це: війна на Сході, економічні проблеми в країні. Незважаючи ні на що, у «Карпатах» є всі умови для підготовки та розвитку команди. Львів завжди славився неймовірною підтримкою вболівальників. Ми будемо робити все можливе, щоби підняти рівень футболу в Україні. Вважаю, у мене склалася непогана кар’єра: грав у фіналі Ліги Європи, отримав досвід виступів у топ-чемпіонаті. Якщо молоді гравці звернуться за порадою, то нікому не відмовлю, набутими вміннями хочу поділитись з майбутнім львівської команди.

– Старт нового чемпіонату показав, що прохідних команд немає та кожен колектив здатен боротись за найвищі місця...
– Повністю погоджуюсь з такою думкою, простих команд справді немає. «Динамо» та «Шахтар» залишаються незмінними грандами українського футболу. «Зоря» минулого року зайняла третє місце, але старт для луганчан поки що теж не є вдалим. Можливо, це пов’язано з тим, що грає багато молодих виконавців. Як би там не було, я вважаю, кожна команда має шанс поборотись за зону єврокубків.

– Повернемось до «Карпат». Львів’яни провели три гри в чемпіонаті, але старт «левів» важко назвати вдалим...
– Не варто судити за першими поєдинками. Потрібно розуміти, що прийшло багато новачків, а їм, так само як і тренерському штабу, потрібна адаптація. Команді необхідно більше часу, аби у майбутньому демонструвати футбол, який хочуть бачити вболівальники. Такі періоди трапляються з кожною командою. Одна перемога може все змінити, варто тільки хлопцям повірити у власні сили. Запевняю, скоро наші фани знову відчують справжній карпатівський дух.

– Наступним суперником «Карпат» виступить кам’янська «Сталь», команда, яка демонструє одні з кращих результатів у новому розіграші чемпіонату...
– Дійсно, її можна назвати відкриттям старту сезону. Дивився їхній матч з «Шахтарем», «Сталь» гідно виглядала на фоні чемпіонів України. Запевняю, вони нам під силу. Будемо доводити це на полі, «вигризати» кожен епізод та «битись» за перемогу.

– Яким для тебе є найпам’ятніший епізод за час виступів у «Карпатах»?
– Гол «Галатасараю» є одним з таких, що ніколи не забуду. Деколи, передивляюсь той матч, емоції як і кілька років тому. Тоді був справжній карпатівський дух, повний стадіон, неймовірна підтримка. Поєдинок проти «Галатасарая» – один із найважливіших у моїй кар’єрі. Згадую шалену львівську торсиду і мурашки по тілу бігають. Заради таких матчів потрібно працювати, мріяти про єврокубки.

– Ти маєш змогу звернутись до карпатівських вболівальників. Що хотів би їм сказати?
– Перш за все, бути терплячими, розуміти, що команда молода, «Карпатам» потрібен час. Від себе можу запевнити, на кожен матч ми будемо виходити із величезною мотивацією, бажанням. За рахунок шаленої самовіддачі будемо «вигризати» кожну перемогу. Ігрові, тактичні помилки можуть траплятися у футболі, та щодо бажання нам ніхто не зможе дорікнути.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
iravvik1983
ну Федя точно не испортит нынешние Карпаты!!!
Patriot  UA
удачі!
iravvik1983
я бы еще Гладкого с Зозулейро сюда и тогда был бы шанс у КАРПАТ!!
Володимир Антощак
Добре, що повернувся, можливо Артем і є цей дух команди який їм не вистачає, це дуже сильна ланка Карпат. Я радий, що Федецький повернувся.