Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 23 декабря 2021, 22:17
8296
13

З 1+1 медіа звільнили Андріюка, Кобелькова та інших

Зі спортивної редакції «плюсів» звільнили 30 осіб

| Обновлено 23 декабря 2021, 22:17
8296
13
З 1+1 медіа звільнили Андріюка, Кобелькова та інших
Sport.ua

За останні кілька місяців зі спортивного департаменту групи «1+1 медіа» було звільнено за угодою сторін 30 осіб, ще одна людина звільнилася за власним бажанням. Керівництво пояснює це скороченням спортивного мовлення, насамперед футболу, та реструктуризацією. Але від футболу не планує відмовлятися взагалі та продовжує переговори про трансляцію чемпіонату України.

Про звільнення «Детектору медіа» повідомили кілька колишніх співробітників спортивного департаменту. Одне з джерел надало перелік прізвищ 30 звільнених за угодою сторін осіб: Бутко, Андріюк, Щербо, Кобельков, Варламов, Свиридов, Метальников, Єременко, Кущ, Яценко, Мальчевський, Орлянкін, Богачов, Леонов, Москаленко, Доломанський, Сульдін, Бурмістров, Мартинов, Бережной, Кірієнко, Лісовий, Конон, Маркін, Ятченко, Ситник, Панченко, Космін, Кузнєцова, Яковенко.

Загалом звільнено троє журналістів (Костянтин Андріюк, В’ячеслав Щербо, Олег Ситник) та один коментатор (Володимир Кобельков). Решта 26 осіб – співробітники відділу трансляцій (режисери, звукорежисери, оператори). Де-юре їх звільнили за угодою сторін, а не у зв’язку зі скороченням штату.

Керівник управління спортивних проектів «1+1 медіа» Степан Щербачов підтвердив, що в компанії відбулися певні скорочення та пояснив це двома причинами: «По-перше, це оптимізація бізнес-процесів, з огляду на те, що ми скорочуємо спортивне мовлення, в першу чергу, футболу. На жаль в українському футболі сьогодні ми спостерігаємо певне падіння рівня, а відповідно й інтересу глядачів до багатьох матчів. Тим не менш канал 2+2 футбол транслюватиме. Ми зараз знаходимось в перемовинах з відомими і популярними клубами і, як відбудеться підписання угод, ми окремо про це повідомимо. Друга причина, яка базується на згаданому вище, реструктуризація Управління спортивних проектів».

Пан Щербачов також підтвердив, що «1+1 медіа» планує залучати колишніх працівників до співпраці на гонорарній основі: «З усіма, хто працював у нас, ми розійшлися, сподіваюся, друзями. Ми плануємо запрошувати їх на роботу на ті події, які ми будемо транслювати. Без перебільшення - ці люди найкращі професіонали в країні в спортивних трансляціях, з величезним досвідом. І ми хочемо працювати з ними аутсортс».

Джерела «Детектора медіа» пов’язують скорочення в спортивному департаменті з тим, що в каналу «2+2» зменшується кількість футбольних трансляцій. У минулому сезоні чемпіонату Української Прем’єр-ліги «2+2» транслював домашні поєдинки п’яти клубів: «Динамо», «Дніпро», «Волинь», «Карпати» і «Чорноморець». Однак у новому сезоні з Прем’єр-ліги вилетіла «Волинь», а «Дніпро» припиняє своє існування. Крім того, тривають переговори про можливі трансляції матчів Української Прем’єр-ліги телеканалом «UA: Перший» (матчів клубів, які не входять до пулу «Медіа Групи Україна») – відтак, «2+2» може залишитися взагалі без футбольних матчів. За словами джерела, скорочення з відділу трансляцій розпочалися в березні, коли стало відомо, що з Прем’єр-ліги підуть «Дніпро» і «Волинь».

Степан Щербачов наголосив, що «2+2» не відмовляється від футболу та розраховує на трансляції провідних матчів чемпіонату України. «Зараз тривають переговори і наразі ми не можемо розкривати їх зміст, але можемо сказати, що чутки що хтось с кимось вже домився значно перебільшенні і не кажи гоп, доки не перескочиш», - зауважив він.

Про закриття футбольного проекту «Профутбол» на «2+2» поки що не йдеться, каже джерело «Детектора медіа». За його словами, близько 15-17 журналістів «Профутболу» залишилися працювати на каналі «2+2». «Керівництво сказало, що Профутбол існує й далі, мова про його закриття поки не йде», - розповіло джерело. Хоча проект останній рік демонстрував низькі показники рейтингу та частки, через що його навіть пересунули в сітці недільного вечора з 21:30 на 23:00.

Степан Щербачов повідомив «Детектору медіа», що програма «Профутбол» повернеться в ефір після літньої відпустки 19 липня. «Попередньо ми плануємо її одразу після матчу «Динамо» - «Чорноморець». У нових декораціях, новому дизайні і новими креативними темами. Всі хто любить наш проект, сподіваюсь будуть задоволені змінами», - зазначив він.

Резюмуючи, пан Щербачов розповів, яким видам спорту приділятиме увагу канал «2+2»: «Ми не відмовляємось від футболу Футбол є частиною стратегії каналу “2+2”. Єдине – футбол має бути якісним, з великим інтересом глядачів до нього. Окрім цього ми розвиваємо ММА. У нас довгострокова угода по UFC (Абсолютний бійцівський чемпіонат. – ДМ). Зараз на 2+2 буде багато live трансляцій UFC. Також наша тема – бокс. Минулої суботи транслювали live чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків. 2+2 – канал орієнтований на чоловічу аудиторію, і ми будемо розвивати все, що може бути цікаво українським глядачам».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
filipini10
О Боже, зачем вам этот футбол? Просто продолжайте и дальше показывать сериалы для приматов, не мучайте нас этой отвратительной картинкой!
Канал застрял в нулевых, и абсолютно не развивается! Не мучайтесь сами, и нас не мучайте!!!
orl405
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
александр ковтун
ну уволили не профессионалов своего дела.. а нам то шо?? зачем так много букв? нам всеравно.. увольняют многих .. так зачем эта не спортивная новость здесь????
Bombardini
Без обид, но не знаю, как там журналисты, а комментаторы на плюсах очень неочень. Монотонный бубнеж. Голос на полтона выше - это не эмоции. Комментатор должен скрашивать паузы, учить людей понимать игру, быть интересным. Ничего этого у них нет. Цыганык отдал бездарям места и не хочет ничего слышать о критике.
А если о ситуации в целом, то было бы удивительно, если бы при сливе ПБ, "Днепра" и т.д "великим патриотом" Беней, его каналы процветали бы. Ждите слива плюсов
kazap.net
Уровень укр. футбола, действительно, понизился, с очищением от политики. Он должен превращаться в зрелище. Настоящее зрелище. спортивное зрелище.
Я думаю, что укр. футбол займет место европейского середняка, пока проблемы экономического плана, не уйдут в прошлое.
С появлением звезд мирового класса, будет и на нашей улице праздник!
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lasua
Очень жаль, по сути мы теряем еще один доступный народу футбольный канал. Хотя и ЧУ смотреть смысла нет.
FKTNMNTN
Почему все украинские журналисты выглядят так ужасно внешне? Безвкусица в одежде, неухоженные, как можно так себя не уважать, работая лицом?
Владимир Копяк
Хороший журналист всегда будет при делах. А приспособленцы и не чистые на руку особи, называющие себя журналистами, плохо заканчивают карьеру. Среди уволившихся есть действительно нормальные и адекватные ребята, хочу пожелать им всегда оставаться честными и писать о футболе только правду, какая бы она не была нелицеприятной.
limb-ua
Как всегда - уволили людей, имеющих действительно свою точку зрения. Всех "одобрямс" оставили, проект уверено уходит в забытье... Грустно.