Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 19 июня 2017, 14:48
1280
0

Сергій НАГОРНЯК: «Не вірю, що ми зможемо обійтися без легіонерів»

Чемпіонату України потрібні сильні іноземці, вважжає спеціаліст

| Обновлено 19 июня 2017, 14:48
1280
0
Сергій НАГОРНЯК: «Не вірю, що ми зможемо обійтися без легіонерів»
upl.ua. Сергей Нагорняк

Представник експертної ради УПЛ — про минулий та майбутній сезони.

— Сергію, три тижні тому завершився чемпіонат-2016/17, за три тижні стартує наступний. Давайте почнемо з того, що вже став надбанням минулого: які залишились основні враження?
— Головне відчуття (думаю, не тільки в мене) — дуже складний ігровий рік, який матиме визначальний вплив на майбутнє. Й дуже приємно усвідомлювати, що те майбутнє у нас є: ми не просто побачили появу нових яскравих імен, ми переконалися, що навіть за умови мінімальної уваги до своїх вихованців, вони — доморощені футболісти — можуть скласти 80% кадрового складу всіх клубів УПЛ. Я, звичайно, не вірю, що ми «зможемо обійтися без легіонерів», як полюбляють про це говорити. Ні: сильні іноземці нам потрібні, проте у помірній кількості. Так ось чемпіонат-2016/17 довів: потенціал у нашого футболу справді великий. Просто потрібен час, терпіння й уміло поставлена робота з людьми… Якщо конкретизувати враження від сезону, то скажу ще таке: стартові тури дещо розчаровували (або принаймні насторожували), втім, згодом «розкочегарилося», а навесні взагалі було дуже цікаво.

— Які б Ви окреслили тенденції сезону? Чи було щось таке, чого ми не бачили раніше?
— Вважаю, одне: дев’ять команди із загальних 12-ти так чи інакше намагалися грати за схемою з трьома центральними захисниками — наймоднішою в сучасному футболі.

— Щодо нової формули проведення…
— Враження неоднозначні. Якщо зосередитися на першій шістці, то тут — вище всіх похвал: я дивився всі матчі, й не побачив жодного нецікавого! Жодного! Із Групою 2 ситуація складніша. Розумієте, якщо перед футболістами й тренерами немає турнірних — спортивних — завдань… У контексті другої шістки я вперше пожалкував про те, що УЄФА скасувала Кубок Інтертото: якби цей турнір досі існував, ми би могли, наприклад, гарантувати участь у ньому сьомій команді. Так, визнаю: рішення УПЛ про запровадження Трофею престижу — сильний хід, видно було, що радість «Ворскли» від його здобуття — непідробна. Проте жоден «моральний» стимул не замінить спортивно-турнірного.

— Із огляду на все сказане — які маєте передбачення на наступний чемпіонат?
— Триватиме період очищення: наші клуби й надалі перебуватимуть у ситуації, коли треба вчитися заробляти гроші й робити ставку на доморощені кадри. Якщо конкретно — сподіваюся, не буде такого розриву між першим та другим місцями. Багато очікую від новачків. І взагалі: приклад «Чорноморця» в сезоні-2016/17 засвідчив, що можливо все! Маю на увазі те, що одесити з таким складом випередили «Ворсклу». Ту «Ворсклу», яка за добором футболістів мало чим поступалася, наприклад, «Зорі» (якщо взагалі поступалася)…

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Стали известны новые детали о восстановлении Цыганкова от травмы
Футбол | 23 апреля 2024, 20:43 0
Стали известны новые детали о восстановлении Цыганкова от травмы

Виктор провел полноценную тренировку и готовится сыграть в следующем матче

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.