Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 июня 2017, 22:33
2163
10

Святослав СИРОТА: «Ігнорувати Маріуполь – це по-африканському»

Екс-глава ПФЛ – про бойкот Маріуполя зі сторони «Динамо» та «Карпат»

| Обновлено 15 июня 2017, 22:33
2163
10
Святослав СИРОТА: «Ігнорувати Маріуполь – це по-африканському»
Sport.ua, Святослав Сирота

Відомий у минулому футболіст та футбольний Святослав Сирота дав свою оцінку бойкоту, який влаштовують місту Маріуполь керівники «Динамо» та «Карпат».

- Святославе, ви розумієте справжні причини, чому Динамо та Карпати бойкотують Маріупіль?
- Є таке поняття – трайбалізм. Це така форма устрою суспільства, заснована на уявленні про особливе, домінуюче значення окремого етносу чи групи, її пріоритетної ролі. Вона зазвичай застосовується до африканських племен. Я розумію відмову грати в Маріуполі як проявлення внутрішнього трайболізму. При чому не з боку гравці чи тренерів, і ні в якому разі не з боку фанатів клубів. Це позиція суто керівництва, і це значить, що комусь невигідно, щоби в місті відбувалися матчі.

Я прихильник розгляду ситуації передусім формально: дозволи є, гарантії безпеки є, регламент УПЛ є. Це значить, треба їхати і грати. Разом з тим неформально я розумію, що не так комфортно їхати в автобусі, а не летіти літаком, для футболістів це втома. Проте такі зараз у нас умови. Навіть президент ФФУ готовий сісти в автобус і провести 8 чи 10 годин в дорозі. Я хочу увімкнути в липні телевізор і побачити трансляцію матчу УПЛ із Маріуполя, де на стадіоні будуть повні трибуни.

Опрос

Голосов 249
Как Вы считаете, можно ли играть в Мариуполе?

Да, конечно! Команды Первой лиги же там играли.

173 голоса 69.48 %

Нет, это опасно. Рядом линия фронта.

76 голосов 30.52 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Страна вечно зеленых помидоров... Маразм с каждым годом крепчает... ФФУ идет на поводу у людей, которые забыли по жизни, что такое есть трамвай или троллейбус, рейсовый автобус или маршрутка. Они все там особенные, эти упыри по жизни давно оторвались от реалий жизни, они давно считают что западло пожить хоть один день так, как живут миллионы украинцев, и обжираясь в пятизвездных кабаках дают указания где они не против сыграть, а куда они ни ногой ! Одно слово - убогие...
zport
Так Шахтер уже три года Мариуполь игнорируют. Они особенные, они матчи где угодно играть могут. Ради приличия, за это время могли хотя бы один матч в своей оьласти сыграть
hughes75
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
pike1
Це така форма устрою суспільства, заснована на уявленні про особливе, домінуюче значення окремого етносу чи групи, її пріоритетної ролі
а хіба це не так? Львів же важжає себе особливим, коли возить смітття, витрачаючи на це перевезення мільйони гривень чи навіть зелених, по всій Україні, тобто моїм дітям, як жителям Дніпропетровської області, яка і так досить забруднена виробництвом, гроші з якого ідуть на той же таки Львів потрібно ще й дихати Львівським сміттям? А вони особливі, вони європейське місто і там повинно бути чисто та навколо міста теж екологію бережуть, так будуйте тоді сучасні заводи по переробці свого сміття і не завалюйте ним всю країну, ми (Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська області) тех Україна
Guns
Если есть гарантии безопасности,можно ехать,и играть
vipfishman
Прекрасно...В таком случае ренатовские шавки убираются из Киева и переезжают жить в Мариуполь - так сказать ближе к "электорату ")))Могут там и играть - будут вам по "напомаженным " кАналам сплошные трансляции из Мариуполя...)))
уух
Я хочу увімкнути в липні телевізор і побачити трансляцію матчу УПЛ із Маріуполя, де на стадіоні будуть повні трибуни.(c)
----------------------------
ну а хто не хоче? ..але яка ж то спокуса для орків пальнути з "града" по повному стадіону
OLEXANDER-RAES
Там проблема, що до аеропорту далеко...
Ну а як ви хотіли, президенти, лобійовані Ахметтоп 7 групою, хочете 12команд тоді буде війна інтересів, не буде пулу на трк Україна чи трк Футбол.Де 16 команд, немає?Що за формат?Це чисто Ахмет-схема.
Ну і ще, ШД, вони там кричать, мол грати будуть...фу, чистий популізм, за 3 роки жодного мачту не зіграли в області своїй, стрьомно?А президент ШД більше 1000 днів матч своєї команди поїться відвідати...Тому я за Динамо і Карпати.
AlexDSan
Схоже у нього сирота головного африканського мозку
Ossa8860
Война - это не шутки. Хотите играть в футбол на минном поле - ваше дело, но заставлять других не имеете права.