Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Молодежные турниры
| Обновлено 08 июня 2017, 22:36
8487
10

Збірна України U-21 поступилася у фіналі Меморіалу Лобановського

Переможцем турніру стала збірна Фінляндії

| Обновлено 08 июня 2017, 22:36
8487
10
Збірна України U-21 поступилася у фіналі Меморіалу Лобановського
ФФУ

Молодіжна збірна команда України мала ігрову перевагу над однолітками з Фінляндії у фінальному матчі XIV міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського, але «синьо-жовтим» бракувало вдачі у серії післяматчевих пенальті – скандинавська збірна здобула Кубок Лобановського у свій дебютний виступ на турнірі.

У півфінальному матчі українська збірна заслужено обіграла чорногорців – 2:1, а фіни лише у компенсований арбітром час зустрічі зуміли видряпати квиток до фіналу, залишивши за бортом вирішальної гри словенців. Саме тому, а ще й через статус господарів змагань, команда Олександра Головка вважалася фаворитом фінального поєдинку, що проходив на стадіоні «Динамо» імені легендарного наставника.

У першому таймі українці підтверджували свої претензії на здобуття Кубку Лобановського. Протягом півгодини гри господарі впевнено контролювали м’яч, небезпечно атакували флангами, де солювали Лучкевич та Швед за диспетчерської підтримки Вачіберадзе. На вістрі ж атаки постійно пропонував себе Щебетун, який на 6-й хвилині виконав «пристрілку» до фінських воріт – м’яч після удару головою форварда оминув дальню стійку.

Значно гарячіше було у володіннях Яаскелайнена на 30-й хвилині, коли Щебетун, відгукнувшись на прострільну передачу з правого флангу, потужним ударом струсонув поперечину. Наступ єдиного українського нападника у цій зустрічі підтримали Вачіберадзе та Лучкевич. Перший на 39-й хвилині трохи не влучив у рамку воріт після виконання стандарту, а другий за дві хвилини перевірив реакцію воротаря ударом з 10-ти метрів – голкіпер фінів врятував свою команду від голу.

Чотири заміни виконав наставник фінської збірної Томмі Каутонен у перерві, і це дало свої плоди одразу у таймі другому. Збірна Фінляндії щільніше зіграла у середині поля з українськими футболістами, а після заміни Вачіберадзе на Кочергіна хлопці Головка майже перестали турбувати Яаскелайнена. Кілька разів високу індивідуальну майстерність демонстрував на чужій половині поля Зубков, який змінив Щебетуна. Але українцям не вистачало як останнього пасу, так і одного-єдиного результативного удару. Друга 45-хвилинка фактично пройшла без воріт, і тому командам залишалося визначити сильнішу у серії 11-метрових ударів.

В українців з «точки» забили Зубков, Вакулко та Лук’янчук, а ось Чеберко влучив у стійку. Фінська ж збірна усі свої спроби вдало реалізувала, відсвяткувавши перемогу на XIV турнірі пам’яті Валерія Лобановського – 0:0 (5:3).

Переможці турніру отримали головний приз, а в індивідуальних номінаціях найсильнішими було визнано:

Кращий воротар: Вільям Яаскелайнен (збірна Фінляндії)

Кращий захисник: Ян Жужек (збірна Словенії)

Кращий півзахисник: Бека Вачіберадзе (збірна України)

Кращий нападник: Нікола Крстовіч (збірна Чорногорії)

Меморіал Лобановського

Україна U-21 – Фінляндія U-21 – 0:0 (3:5, пен)

Попередження: Вакулко (67), Кирюханцев (80) - Ала-Мюллюмякі (44), Кайрінен (56)

Україна: Безрук – Лук’янчук (к), Литвин, Осман, Швед (Збунь, 46), Чеберко, Вачіберадзе (Кочергін, 62), Вакулко, Тимчик, Щебетун (Зубков, 57), Лучкевич (Кирюханцев, 72)

Фінляндія: Яаскелайнен – Нурмела, Ярвенпя (к), Кар’ялайнен (Нісканен, 59), Ала-Мюллюмякі (Кайрінен, 46), Ахде (Кялльман, 46), Вахтера (Кунінгас, 83), Піккарайнен (Йєнсен, 16), Халме, Малоло (Мяєнпя, 69), Ярвінен (Дальстрьом, 46)

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Patriot  UA
пороблено, кожен рік одне й те саме...
Sasha3110
Хорошо что не Мальте!!!
SidorZalcman
если у финнов молодёжь такая крутая, то стращно подумать что будет в Тампере против основы ихней
Владимир
Главное--чтобы это поражение психологически не повлияло на первую команду! А то если проиграютт в Воскресенье--то и отмазка уже есть.--Гнетущее настроение после поражения молодежки!!!
ebumussorov
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
stiv64
Хорошая перспектива никакой сборной.Если не можете у финов выирать - приглашайте Лихтенштейн или Маль... тьфу А у кого наши смогут выиграть что бы не опозориться????????
icebeer
Уже и счёт исгры с финами известен.
ctrag-o9
За то бразилов нет.Наши хлопци.Уряяяяяя