Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 18 мая 2017, 23:51
2017
0

ДЕМ’ЯНЕНКО: Матч України та Грузії стане видовищем для вболівальників

20-го травня на НСК «Олімпійському» відбудеться матч зірок українського та грузинського футболу

| Обновлено 18 мая 2017, 23:51
2017
0
ДЕМ’ЯНЕНКО: Матч України та Грузії стане видовищем для вболівальників
Владимир Раснер
Небагато в Україні фахівців, які б користувалися цілковитою повагою в професійному середовищі та серед уболівальників. Один із них - легендарний капітан «Динамо» (Київ) та збірної СРСР, найкращий футболіст СРСР 1985 року Анатолій Дем’яненко. Саме йому було довірено формувати склад ветеранської збірної України.
 
- Анатолію Васильовичу, враховуючи давні дружні відносини між Україною та Грузією, матч ветеранів футболу двох країн є подією непересічною?
- Дуже добре пам’ятаю матчі київського та тбіліського «Динамо», зустрічі з гравцями із Грузії у збірній СРСР. Чивадзе, Шенгелія, Сулаквелідзе... Це чудові люди, справжні наші друзі. Футбол того часу визначала наявність кількох шкіл - «Динамо» Київ, «Динамо» Тбілісі, «Спартак» Москва, команди з Прибалтики, середньої Азії... Ці команди, навіть якщо б вони передягнулися в інші футболки, ніхто між собою не сплутав би. Грузини виділялися технікою та майстерністю володіння з м’ячем.
 
- Важко було перемагати в Тбілісі?
- Дуже, на наших матчах завжди стадіон був повний, вболівали дуже палко. І в Києві з грузинами нам було непросто. Недарма той чемпіонат входив до четвірки найкращих у Європі. А з гравцями тбіліського «Динамо» у нас завжди були чудові стосунки. Разом часто зустрічалися, нам вони любили дарувати вино та молоденьких поросят. Дуже гостинні, приємні люди, з такими спілкуватися одне задоволення. У січні цього року наша збірна перебувала в Тбілісі, після матчу розговорилися з Александром Чивадзе. Почали згадувати цікаві історії з молодості, про наші матчі, спільних друзів. Непомітно навколо нас зібралося кілька десятків більш молодших футболістів, усім цікаво було таке почути. Отримали море задоволення.
 
- Символічно, що саме Грузія відкриває сторінку домашніх міжнародних матчів збірної України...
- Цікава буде гра. У січні в Тбілісі ми поступилися, а тепер спробуємо відігратися. А головне, аби глядачі отримали від футболу задоволення. Після Грузії будемо приймати збірну Угорщини (30 травня, Ужгород) та Ізраїлю (5 червня, Умань). Також заплановано багато матчів по Україні в підтримку миру та наших військових у АТО.
 
- Склад збірної України рясніє зірковими іменами, як обирали найкращих?
- Колишніх виконавців не одна сотня, і кожен не проти зодягнути «жовто-синю» футболку. За місце у складі така конкуренція, що позаздрять тренери провідних клубів світу (сміється). Наразі у розширеному списку більше 60 гравців, тож, обираючи склад на черговий матч, намагаємося враховувати всі обставини. Зараз у команди повноцінне життя, щонеділі вона тренується, проводить матчі. А найголовніше, що збірну всюди гарно зустрічають та раді бачити. Сподіваюся, це лише початок її яскравого та довгого життя.
 
Дружній матч ветеранів Україна – Грузія відбудеться 20 травня о 19:00 у Києві на НСК «Олімпійський». Вхід вільний.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена
Теннис | 19 марта 2024, 08:16 3
Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена

Константин Кольцов умер в возрасте 42 лет, причины смерти пока что неизвестны

Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»
Бокс | 18 марта 2024, 14:43 1
Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»

Джош Тейлор не считает, что Энтони способен победить Александра

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.