Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Молодежные турниры
|
1137
0

U-18: Україна та Італія голів не забили

Команда Олександра Петракова не змогла переграти італійців

U-18: Україна та Італія голів не забили
ФФУ

У середу, 12 квітня, в товариському матчі на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві зустрілися юнацькі збірні команди України та Італії віком до 18 років.

Головний тренер українців Олександр Петраков, який у березні повернувся переможцем з Кубку Федерації, продовжив впроваджувати тактичну схему з трьома нападниками, активно використовуючи при побудові гри флангових гравців. У Латвії хлопці Петракова зіграли внічию з македонцями, після чого здолали норвежців і латвійців, завоювавши перше місце на почесному міжнародному турнірі. Правда, в тій команді була відсутня низка ключових виконавців - Миколенко, Булеца, Янаков, Якимець, які поїхали разом зі збірною 19-річних на еліт-раунд ЧЄ-2017 у Нідерландах. Сьогодні ж тренер збірної U-18 міг розраховувати на більш-менш боєздатний склад, який вже наступної осені буде вирішувати завдання виходу збірної на європейську першість 2018 року.

У свою чергу, «Скуадра Адзурра» провела два товариські поєдинки в 2017 році. В обох контрольних зустрічах італійці розходилися миром зі своїми суперниками - 1:1 з Францією і 4:4 з Данією.

Перший тайм матчу українців з італійцями повністю відповідав статусу товариської гри. Жодна зі збірних не вмикала високі швидкості, віддаючи перевагу надійній грі у центральній зоні та позаду. Італійці за рахунок індивідуальної майстерності періодично навідувалися до володінь господарів, проте реальних гольових моментів біля наших воріт у представників Апеннін практично не виникало - «синьо-жовті» надійно грали у підстраховці.

Першу небезпечну ситуацію для взяття воріт у матчі створила збірна України. На 24-й хвилині Сухар відгукнувся на навісну передачу Янакова з лівого флангу, однак воротар встиг скластися, відбивши у падінні удар українського футболіста. На 37-й хвилині італійці, як на блюдечку, піднесли шанс суперникам. Бірінделлі махнув ногою повз м'яча і дозволив Янакову вирватися на побачення з воротарем. На жаль, Черофоліні гравець київського «Динамо» обіграти не зумів.

У другому таймі тренери обох команд надали ігровий час запасним футболістам. У першу половину другого тайму активними діями на половині поля запам'яталися динамівці Булеца і Янаков, ось тільки у вирішальні моменти наші виконавці зловживали індивідуальними діями, жертвуючи командною грою в атаці.

Забійну можливість розпечатати ворота італійської команди втратив Ременюк. На 69-й хвилині Мелі занадто далеко вийшов з власних своїх воріт, однак удару гравця «синьо-жовтих» з 25-ти метрів не вистачило влучності. На 73-й хвилині італійці ледь не остудили запал підопічних Петракова: Кьоссі заробив перспективний «стандарт» неподалік від лінії штрафного майданчику українців, а Маркуччі прямим ударом відправив «сферу» в сантиметрах від перекладини.

Остання десятихвилинка зустрічі пройшла в атаках збірної України, проте в більшості випадків дії наших футболістів були занадто прогнозованими для італійських захисників. Як результат - «суха» бойова нічия.

Товариський матч

Україна U-18 - Італія U-18 - 0: 0

Попередження: Попов (42), Янаков (42) - Маркуччі (33), Буонджорно (58)

Україна: Кожухар (Кучерук, 46) - Бондар (к), Попов, Миколенко, Хахльов, Корнієнко, Булеца, Янаков (Наумець, 67), Діда (Ременюк, 46), Мусолітін (Будняк 67, Веремієнко, 86), Сухар

Італія: Черофоліні (Меллі, 46) - Бірінделлі (Фработта, 72), Раньєрі, Бьянкі, Буонджорно, Маркуччі, Меріо (Кьоссі, 46), Ді Пардо (Дзербін, 72), Горі (Капоне, 46), Малламо (Бьянконе, 90), Олівьері (Ровер, 82)

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.