Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 31 марта 2017, 16:36
5568
16

Василь РАЦ: «Україні варто відмовитись від участі в ЧМ-2018»

Збірна не може грати в країні, з якою ми воюємо, вважає спеціаліст

| Обновлено 31 марта 2017, 16:36
5568
16
Василь РАЦ: «Україні варто відмовитись від участі в ЧМ-2018»
dynamo.kiev.ua. Василий Рац

Екс-гравець «Карпат» та «Динамо» Василь Рац про бойкот чемпіонату світу з футболу 2018-го року в Росії.

- Збірна України зараз в такому стані, що у нас дуже мало шансів потрапити на чемпіонат світу. І в цій ситуації, це навіть добре, оскільки Мундіаль проходитиме в Росії, з якою ми воюємо. Якби в іншій країні, то було би дуже сумно, що не потрапимо на таке свято. А так, суперники по групі сильніші за нас і кваліфікуватися буде важко.

- Не здається, що вже зараз треба визначитися із чіткою позицією стосовно участі чи бойкоту Мундіалю? Таке враження, що ми вкотре від усього світу чекаємо жорсткішої реакції на безчинства Росії, ніж готові самі застосувати…
- Взагалі, здивований, що в Україні ще офіційно не визначилися із цим питанням. Потрібно награвати у відбірних іграх перспективних гравців, які невдовзі будуть обличчям українського футболу. Й не запрошувати тих, хто колись багато зробив для збірної. 90 відсотків тих, хто грає за кордоном, не можна запрошувати в національну команду, вони без ігрової практики і не приносять «синьо-жовтим» користь.

- Які можуть бути наслідки для Федерації футболу України у разі відмови від участі в чемпіонаті світу?
- Про це говорити немає сенсу. Якщо збірна України все-таки потрапить на чемпіонат світу, тоді варто аргументовано відмовитися від участі. Але спершу потрібно кваліфікуватися, а це буде зробити дуже непросто. 

- Як вважаєте, ФІФА не робитиме спроб нас туди не пустити? Упереджене суддівство чи жеребкування стикових ігор…
- Не думаю, що ФІФА щось таке робитиме. Вони усе розуміють і не будуть втручатися в такий спосіб.

- У разі таки участі «синьо-жовтих» в чемпіонаті світу в Росії, як стосовно безпеки уболівальників і офіційної делегації із України в Росії?
- Знаєте, зараз важко оцінити ступінь небезпеки, оскільки це динамічний процес. Судячи зі всього, ситуація в Росії не втихомирюється, а навпаки, загострюється. І ми не знаємо, що буде через півроку. Не варто виключати, що ситуація настільки погіршиться, що в Росію на чемпіонат світу не поїде багато інших команд. Тоді в терміновому порядку ФІФА може перенести в іншу країну Мундіаль. Є ж багато країн, які мають готову інфраструктуру і не потребують багато часу на підготовку до Мундіалю.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Diego Souza
Туда попасть для начала надо
Bogdan Bogdan
Рац правий! робити там нема чого УКРАЇНІ. футбол це тільки банальна гра а УКРАЇНА дорожче і її честь.... так і касапів не треба пустити на Євробачення і взагалі зачинити для орди кордони
Maradona
Вон парни из Шахтера вообще не слышали о войне, они за спорт, а это уже пол команды за!
А если серьезно, присоединяюсь - нужно сначала туда попасть, а потом уже отказываться, и тут уже с гордостью или глупостью, кому как.
A-68
100 % - Вася Рац абсолютно правий !!!
Germesus
,,І в цій ситуації, це навіть добре, оскільки Мундіаль проходитиме в Росії, з якою ми воюємо,, - а чому тоді обранці котрі ,,обісцяли,, звільнити Україну від ворога тепер вчепилася в мінський туалетний папір і намагаються мирним планом ,,вигнати,, ворога нічого не роблять, навіть плану дій не мають сподіваючись що ворог здохне від замирювання? І чому громадяни країни мовчать? Що подобається такий стан речей? Подобається що на вас випробовують зброю та тренують своїх бійців, а в відповідь у нас мир і режим ,,тиші,, ? По кайфу таке безхребетне й сцикливе існування? Тому не дивуються що ц досі не має рішення їхати в цапію чи ні й чи не образиться ,,наші партнери,,.
Serhiy (Миколаїв)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Pavel Yakimovich
"- Не думаю, що ФІФА щось таке робитиме. Вони усе розуміють і не будуть втручатися в такий спосіб."
ну да, с такой игрой - вполне и без помощи судей можно пролететь мимо...
Flunya
от байкота буде хуже исключительно сборной украины больше никому
Дьявол
А я уверен, что мы играет ровно так, чтобы по спортивному принципу не выйти на чемпионат мира. Тогда и никаких проблем не будет автоматически. И в этом поддерживаю позицию функционеров. Нечего нам на таком ЧМ делать!
Amil Aliev
Во-первых, туда надо попасть, во-вторых, мы были на ЧМ последний раз когда? В 2006 году, как бы 11 лет назад. Пора бы уже. А то, что это Россия - да хоть Камбоджа, слишком высока цена вопроса, чтобы просто так отказываться.
Grusin_Gori
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил