Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1125
0

Олег ДУЛУБ: «Молодые забивают и снова бегут вперед»

Наставник «Карпат» рассказал о проблемах команды и планах на зиму

Олег ДУЛУБ: «Молодые забивают и снова бегут вперед»
ФК Карпаты. Олег Дулуб

Наставник «Карпат» Олег Дулуб розповідає про плани на зиму, роблячи акценти на деяких проблемах команди.

— Олеже Анатолійовичу, вже вирішили, де проведете відпочинок?
— Із України поїду завтра-післязавтра в Білорусь, де й планую відсвяткувати Новий рік. А потім хочу відправитись у Західну Європу на стажування. Поки клуб не визначив, є варіанти, а вибір залежить від того, чи потрібно буде відкривати візу.

— Сьогодні, в першій половині дня, виконавці «Карпат» мали якісь процедури в медично-реабілітаційному центрі. Які саме, коли не секрет?
— Звичайні відновлювальні процедури, щоби полегшити футболістам життя. Справа в тому, що перехід між сезоном та відпочинком має бути максимально плавним і безболісним.

— Повертаючись до виступу команди восени: в листопаді-грудні ледь не в кожному матчі львів’яни дуже активно починали, проте скоро самі не витримували темп. Інколи закладалося враження, що є певні проблеми із «фізикою»…
— Я би шукав причини в іншому — у психології. Коли швидко відкриваєш рахунок, треба заспокоїти гру. Потрібні досвідчені футболісти, здатні в такий момент тримати м’яч, робити акуратні передачі не в напад. А у нас із цим — із досвідченими гравцями — труднощі, тому й такі результати: маємо у складі багато молодих, які, забивши, знову біжать уперед. Футбол, як гра, нагадує синусоїду, тут домінує рваний темп, і успіху досягають ті команди, які вміють прилаштовуватися під зміни ігрового ритму.

— Ще один парадокс нинішніх «Карпат»: це чи не єдиний колектив Ліги Парі-Матч, яка грає з трьома центрбеками, один із них — Андрій Нестеров — став справжнім відкриттям сезону, але при цьому «зелено-білі» багато пропускають і часто помиляються саме в обороні…
— Із трьома виконавцями в центрі захисту ми граємо не так уже й часто. Наприклад, із тією ж «Зіркою» починали з трьома центрбеками, проте вже під час матчу перебудувалися на двох. Я у Львові всього два місяці: за цей період зміг підтягти «фізику», а на тактику потрібно більше часу.

— Інколи виникає думка, що крайні хавбеки Володимир Костевич і Денис Мірошниченко занадто захоплюються атакою. Більше того: Ви, здається, хочете зробити їх т.зв. «латералями», до чого вони не зовсім готові.
— Справді, є у них таке: інколи бракує холоднокровності для правильних рішень. Щодо використання їх латералями: це вимагає конкретної тактичної схеми — з трьома центральними захисниками, а я планую застосовувати її нечасто.

— Ви практикуєте значну ротацію складу — значну в тому розумінні, що гравці діють на різних позиціях у різних лініях. Наскільки це корисно й чи довго триватимуть експерименти?
— Це корисно, бо дає змогу побачити істинний потенціал кожного футболіста. Проте це не може практикуватися завжди, бо вічні експерименти ні до чого хорошого не приводять. Маємо тимчасовий момент, до якого я був вимушений вдатися.

— Чи можете сказати, що дивитесь у завтрашній день — тобто в 2017 рік — із оптимізмом? Принаймні стриманим…
— Уже не раз про це казав: усе залежить від того, наскільки добре укомплектуємося під час зимової перерви. Оптимізм у мене є, головне, щоби його підкріпило життя.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Случилось недоразумение. Арендованному динамовцу не будут делать операцию
Футбол | 19 апреля 2024, 13:21 0
Случилось недоразумение. Арендованному динамовцу не будут делать операцию

Антон Боль травмирован, но восстанавливается согласно рекомендациям врачей

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 1
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.