Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 декабря 2016, 17:10
1663
1

Евгений ЗАПОРОЖЕЦ: «У команд Первой лиги лучше реализация моментов»

Капитан «Ингульца» подвел итог выступления команды в первой части сезона

| Обновлено 04 декабря 2016, 17:10
1663
1
Евгений ЗАПОРОЖЕЦ: «У команд Первой лиги лучше реализация моментов»

Капітан «Інгульця» Євгеній Запорожець у спілкуванні з клубною прес-службою поділився враженнями від виступу команди у першій частині першої ліги.

Почали чемпіонат не дуже добре. Однією з причин, на мою думку, був складний календар. Потім зуміли втягнутися й покращити результати. Були матчі, у яких провалили гру. У деяких матчах, наприклад, вдома з «Оболонь-Бровар», домінували і демонстрували цікавий футбол, але єдина помилка дорого нам коштувала – пропустили м’яч.

Для тебе це дебютний виступ у першій лізі. Відчутна різниця між першою та другою лігами чемпіонату України?
Відчутної різниці немає. Шість кращих команд другої ліги минулого сезону на рівних грають з командами першої ліги. Про це свідчать їх результати у нинішньому чемпіонаті. На фоні інших команд у першій лізі сезону 2016/2017 років виділяється маріупольський «Іллічівець». Також можу виділити хорошу гру ФК «Полтава». Загалом же у першій лізі чимало боротьби. Головною різницею ліг є реалізація моментів. Якщо припустився помилки, то можуть відразу покарати забитим м’ячем. Так сталося у матчі з харківським «Геліосом».

Як вплинули зміни на тренерському містку на гру команди?
Позитивно вплинули. Сергій Дмитрович хороший психолог, хороша людина. Сергій Лавриненко, Валерій Шаповалов та Сергій Таран у тренерському штабі добре один одного доповнюють. Всім футболістам подобаються тренування. Нам багато проводять тактичні пояснення гри. Сергій Дмитрович з нами спілкується по всіх питаннях. Він бажає завжди бути з нами у діалозі.

Євгеній, ти сезон починав на позиції опорного півзахисника, але згодом у кількох матчах грав центрального захисника. На скільки було складно пристосуватися до нової позиції на футбольному полі?
У обороні у нас були проблеми. Сергій Дмитрович шукав варіанти їх вирішення. Він спробував мене на позиції центрального захисника. Тож в кількох матчах зіграв центрального захисника. Мені більше подобається грати в опорній зоні; позаду мене хтось є і можуть підстрахувати, а у центрі захисту більша відповідальність.

У першій лізі цього сезону тобі вдалося забити один м’яч.
Так, це сталося у матчі проти «Нафтовика-Укрнафта»: після вкидання м’яча з ауту Келвін Нвамора зумів у штрафному майданчику суперника зачепитися за м’яч і виконати передачу, а я в один дотик пробив у ближній кут воріт господарів. Той м’яч мені великої радості не приніс після матчу. Ми той матч програли з рахунком 1:3. Для мене головне перемога команди.

Після відпустки чекає підготовка до другої частини чемпіонату. Які твої очікування від весняних матчів?
Останні осінні матчі продемонстрували, що нам буде до снаги боротися з сильними суперниками та є шанси покращити турнірне становище. Також користуючись нагодою, хочу подякувати вболівальникам за палку та віддану підтримку не лише на домашніх матчах, а й на кількох виїзних. Приємно відчувати їх підтримку. Також дякую президенту клубу Олександру Григоровичу Поворознюку за те, що є шанс грати на рівні першої ліги, що є професійний футбол на Петрівщині, для розвитку якого він докладає чимало зусиль.

Источник ФК Ингулец
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sergiy Kibkalo
"Головною різницею ліг є реалізація моментів."
особливо в договорняках!