Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 ноября 2016, 15:21
778
0

Игорь ХУДОБЯК: «Перед ударом Любеновича было тревожное чувство»

Полузащитник «Карпат» рассказал о последних матчах львовского клуба

| Обновлено 30 ноября 2016, 15:21
778
0
Игорь ХУДОБЯК: «Перед ударом Любеновича было тревожное чувство»
ФК Карпаты

Мине трохи часу і нинішні вболівальники «Карпат» розповідатимуть своїм нащадкам із захопленням: «Я на власні очі бачив гру Худоб’яка». Так, як зараз кажуть про Лева Броварського, Ростислава Поточняка, Яноша Габовду, Івана Герега. Проте зараз ми живемо у епоху «СуперХудіка» і маємо змогу кожного уік-енду спостерігати за діями Ігоря у зелено-білій футболці. Минулої неділі Худоб’як вкотре продемонстрував, що є ключовим гравцем команди Олега Дулуба. Капітан «Карпат» провів свій 250-й матч у елітному дивізіоні і встановив нову рекордну позначку.

– Ігорю, за підсумками минулого туру ти потрапив до майже всіх можливих символічних збірних за версією провідних українських ЗМІ. Слідкуєш за таким визнанням?
– Так, я люблю читати інтернет-портали і моніторю ситуацію. Тому знаю, яких гравців відзначають за підсумками матчу і кого включають до символічних збірних. Дуже приємно було дізнатися про те, що після минулого туру журналісти оцінили гру «Карпат» і мене, а також моїх партнерів відзначили у збірних туру.

– Чи знаєш про те, що минулий матч став для тебе 250-м у вищому дивізіоні у складі «Карпат»?
– Я не надаю особливого значення цьому факту. Хоча можу сказати, що прочитав про ювілейну гру напередодні. Згодом тренер оголосив склад і я знав, що у поєдинку із «Зорею» оформлю ювілейну цифру.

– Чи знаєш, хто провів за «Карпати» найбільше матчів у історії клубу?
– Лев Броварський.

– Скільки поєдинків у активі гравця, за яким клуб навічно закріпив його номер «6»?
– Знаю, що трохи більше 400.

– Саме так, 412. Крім пам’ятної цифри, матч із луганцями запам’ятався тим, що тобі вдалося відкрити рахунок. Свідомо біг замикати на дальню штангу?
– У мене було завдання – закрити позицію під нападником. Мені потрібно було замикати дальню штангу. Фактично я опинився на позиції Костевича. Саме в той момент ми якраз помінялися. У Дениса Мірошніченка вийшов хороший простріл, тому мені залишалося лише його замкнути.

– Значну частину гри тобі доводилося взаємодіяти в атаці з Володимиром Костевичем...
– На цій позиції я полюбляю грати, мені зручно. Мабуть, найкраще почуваю себе якраз у ролі відтягнутого форварда. Що стосується Костевича, то ми давно граємо разом і взаєморозуміння у нас на високому рівні.

– Після того, як Бланко-Лещук залишив поле, команді довелося перебудовуватися...
– Стало дуже важко. В принципі, ми так і не змогли перебудуватися. Не вдалося краще взяти м’яч під свій контроль і якісно організовувати контратаки.

– Перед штрафним ударом Желько Любеновіча не було відчуття, що для серба ця позиція така ж зручна і вбивча, як удар з пенальті?
– Так, було таке. Ми вирішували чи стрибати всією стінкою. Було якесь таке тривожне відчуття, що Любеновіч може забити. Він часто вражає ворота і штрафні класно виконує.

– Зі сторони здалося, що «Карпати» помітно додають з кожним матчем і отримують насолоду від гри. А які відчуття в середині колективу?
– Поки не відчувається особливого прогресу, адже основне у нашій ситуації – це результат, а його на даний момент немає. Складно сказати, чи ми прогресуємо. Перемоги і успішні результати дадуть ствердну відповідь на це запитання.

– Що саме змінилося з приходом нового тренера? Експерти акцентують увагу на новій тактичній схемі, сам Олег Дулуб відзначав позитивні зміни у командній психології...
– Кожен тренер має свою методику тренувань і погляди на футбол. Олег Анатолійович додав щось своє. Дійсно тренер намагається покращити мікроклімат у колективі, змінити психологію. Очевидно, що коли ти знаходишся внизу турнірної таблиці, то почуваєшся пригнічено. А ще коли довго не виграєш, то причин для позитиву зовсім мало. Змінилася і тактика, загалом відбулося багато позитивних змін.

– Останнім часом у «Карпат» був дуже складний етап. Команда поступово долає труднощі. За твою більш ніж десятилітню кар’єру у зелено-білій футболці були ще складніші моменти?
– Не назву цей період найважчим в кар’єрі, але його можна охарактеризувати, як один з найскладніших. Бували часи, коли «Карпати» знаходилися у підвалі турнірної таблиці. На щастя, ми тоді рятувалися від вильоту.

– Зараз у складі команди грає багато молоді. На правах капітана, найстаршого футболіста і людини, яка бачила не одне покоління талановитих футболістів, розкажи, будь ласка, про своє враження від нинішніх молодих гравців.
– Молодь дійсно у нас дуже хороша. Хлопцям треба багато працювати і щоденно вдосконалювати свої навички. Виділяти когось, мабуть, не варто, але у нас не бракує дуже хороших футболістів з талантом. Вони просто не мають права його закопати. Сподіваюся, що вони продовжать його розвивати і працювати над собою.

– Ми зійшлися на тому, що «Карпати» набирають хід, однак до завершення календарного року залишилося лише дві гри. Прикро, що пауза настає не дуже доречно?
– Напевно, так, трохи шкода. Ще раніше, коли тривала погана серія, то хотілося якнайшвидше у відпустку. Залишилося два матчі, ми маємо достатньо сил і емоцій для того, щоб провести їх на високому рівні. Докладемо всіх зусиль, щоб на завершення року потішити наших вболівальників.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Пушич рассказал о травме Конопли и причины успеха в матче с Зарей
Футбол | 24 апреля 2024, 02:40 0
ВИДЕО. Пушич рассказал о травме Конопли и причины успеха в матче с Зарей

Главный тренер «Шахтера»​​​​​​​ рассказал о матче 25-го тура УПЛ

Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 апреля 2024, 22:36 29
Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ

Украинский вратарь летом может перейти в «Манчестер Юнайтед»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.