Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
794
0

Володимир КОВАЛЮК: «Я молодий тренер і ще не навчився добре тренувати»

Головний тренер «Тепловика» розповів про гру команди в сезоні

Володимир Ковалюк, головний тренер ФК «Тепловик», поділився думками про гру команди цього сезону, самовіддачу футболістів, запрошення нових гравців та відрахування діючих.
 
- Враховуючи, як ми збирались на цей сезон: кого могли того і взяли. Кого не змогли запросити, будемо зимою працювати над цим. З деякими футболістами ми напевно розпрощаємось. Зробимо висновки, часу в нас багато. Майже пів-року до наступної гри, яка буде 18 березня (наступна гра відбудеться через чотири місяці, 18 березня 2017 року, проти «Енергії НК» з Нової Каховки – авт.).
 
Напевно переговоримо з кожним футболістом і оцінимо внесок в нашу команду. Наголошу, що є декілька футболістів, які не відповідають рівню Другої ліги. В деяких гравців немає характеру. А у футболі нема що робити без характеру. Є футболісти, що проявляють характер, грають «на жилах», з травмами, і це є складовою успіху команди.
 
Прізвищ гравців, які мають покинути команду, я поки що не називатиму. Але думаю, що і ви, і гравці відчувають, хто та який внесок зробив у команду «Тепловик». Відраховувати когось по гарячих слідах ми не будемо. Потрібно спершу запросити нових гравців. Розігнати і вигнати з команди – це найпростіше. Будемо шукати гравців, які хочуть грати у футбол.
 
В нас молода команда, і вони ще не навчились грати у футбол. Я молодий тренер і ще не навчився добре тренувати. Це я знаю. Але роблю висновки і хочу, щоб їх робили футболісти. Вони молоді, їм ще потрібно працювати та працювати, тренуватись - і через рік-два вони стануть футболістами, якщо сильно цього будуть хотіти.
 
Більшість футболістів молоді. Які потрапили в Другу лігу і не розуміють, де вони знаходяться. Якщо команда програє, то це катастрофа для міста і має бути для них. Але вони ще не прониклись цим духом. Вони думають: програли - добре, виграли - теж добре. Хоча виграє команда, а програє тренер. Розумію,  що в чомусь є і моя вина.
 
Хочемо готуватись до весняної частини чемпіонату так, як це має бути в професійних клубах... Виїхати три рази на збори або організувати їх тут. Повинна бути повноцінна підготовка, щоб в нас не було так, як було влітку, коли за 20 днів зібрали команду. Потрапили зразу «з корабля на бал». Повинно все бути планово. Селекційна служба буде працювати, запрошувати нових гравців. Десь в кінці січня будемо збиратись для початку підготовки. Гравці повинні бути фізично добре готові. В нас зараз травми не через переломи, а через те, що люди були фізично не готові і не витримують ритму.
 
З цих гравці тільки три, які тренувались і грали в професійних клубах та мали повноцінні тренування. А решта грали на область. Там 2-3 тренування в тиждень. Раз прийшов, раз не прийшов. Наші гравці ще не є професіоналами. Ми їх вчимо, підказуємо, наводимо приклади. Якщо ти професіонал, то повинен підходити професійно до виконання своїх обов’язків.  У них в трудових книжках записано, що вони футболісти. Вони повинні самі себе готувати. Їм за це платять кошти, хоч і не великі, але платять. Але деякі гравці цього не розуміють. Є тренування - добре, нема - «а добре, що нема».
 
В першу чергу будемо шукати крайніх півзахисників. Треба ще одного нападника. Бо в нас тільки Худоб’як і молодий Слободян, а все може статись (карточка, травма, хвороба) - і форварда нема. А ви самі бачите, що з Худоб’яком і без нього - це зовсім інша команда. Також хочеться мати сильніших, надійніших і стабільніших крайніх захисників. Мене взагалі захист розчаровує. Ніби вони гру дають, але через раз. Хочемо мати здорову конкуренцію.
 
Наша проблема в тому, що хочемо футболістів тільки з області, і я це підтримую. Але старші гравці не дуже спішать до нас, бо самі знаєте, що в чемпіонаті області є команди, які мають більше грошей, ніж ми. Я розумію гравців, бо в них сім’ї, які треба годувати. Хочеться зробити, щоб на одне місце був старший і молодший гравець. Якби ми знайшли таких 22 футболісти, то була б здорова конкуренція. А зараз, коли називаєш склад, то половина знає, що вони вже там. І вони трошки розслабились. Я це розумію. Якби я не хотів їх налаштувати, є слабинка – вони знають, що гратимуть.
 
Зараз ми розмовляємо з гравцями, які вже грали в Другій лізі і зараз є тут вдома. Але все буде залежати від фінансування. Якщо ми матимемо трохи більше коштів, ніж є зараз, то будемо говорити з ними конкретніше. Якщо залишиться фінансування таке ж, як є, то буде важкувато з ними говорити.   
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.