Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 07 января 2021, 14:57
551
0

В Запорожье прошли «Открытые уроки футбола» от ФФУ

Социальный проект Федерации шагает по Украине

| Обновлено 07 января 2021, 14:57
551
0
В Запорожье прошли «Открытые уроки футбола» от ФФУ

Соціальний проект Федерації футболу України - фестиваль “Відкриті уроки футболу”, що впроваджується при підтримці Німецького уряду і компанії Streetfootballworld GmbH в рамках проекту «Психосоціальна підтримка та робота з конфліктами» пройшов в обласному центрі на стадіоні «Локомотив».

Нагадаємо, що цей проект спрямований на допомогу, у першу чергу, дітям-переселенцям із Донбасу і успішно впроваджується в трьох областях — Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській. Фестиваль “Відкриті уроки футболу” - лише одна з Ініціатив інфраструктурної програми для України Німецького уряду та виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ GmbH).

В Запорізькій області цього річ першим фестиваль прийняв Бердянськ, зараз місцем проведення обрано Запоріжжя, а днями важливий проект продовжить свою успішну ходу у Мелітополі.

На урочисте відкриття завітали перший заступник голови комітету масового футболу Федерації футболу України Олександр Каденко, віце-президент Запорізької обласної федерації футболу Петро Гончарук, представник Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) Марія Сємашко, менеджер проекту Кетрін Готфредсен (Данія), виконавчий директор Запорізької обласної федерації футболу Олексій Штаудингер та інші поважні гості.

Урочиста лінійка, підняття прапору, виконання гімну України, святковий настрій і неабияке бажання того сонячного дня учасників пограти у футбол, виконати спеціальні вправи під керівництвом досвідченої команди тренерів і волонтерів на дві години перетворили стадіон «Локомотив» щонайменше у міні-Олімпійські ігри!

Відкрив свято перший заступник голови комітету масового футболу Федерації футболу України Олександр Каденко, відзначивши важливість проведення подібних заходів. Він запевнив, що Федерація футболу України, разом з друзями і партнерами й надалі буде робити усе можливе, аби дитячо-юнацький, масовий футбол продовжив свій стрімкий розвиток і особлива увага в цій роботі приділена дітям з родин-переселенців із зони АТО.  

Нам дуже приємно вітати учасників фестивалю на Запорізькій землі! – відзначив у своїй промові віце-президент Запорізької обласної федерації футболу Петро Гончарук. Футбол об’єднує людей у всьому світі і нам дуже приємно, що таке свято, як фестиваль “Відкриті уроки футболу” проходить і в нашому славетному краї.

Близько 200 дітей із 17-и загальноосвітніх навчальних закладів Запоріжжя і прилеглих районів області прийняли участь у фестивалі. Все пройшло на дуже високому рівні ще й завдяки тому, що тренери-викладачі не просто мали бажання і досвід створити свято, а й нещодавно пройшли спеціальне навчання на спеціальному семінарі, що відбувся у Харкові.

Елеонора і Юрій Кравченко, Юлія Півненко, Ірина Руденко, Володимир Щербаков, Валентин Бакуш, Тетяна Матвіїшина, Оксана Іванова, Ольга Федоріна, Іван Ігнатенко, Василь Грюков і Сергій Філоненко підтвердили свою високу кваліфікацію викладачів-наставників. Особливо відзначимо регіонального Лідера проекту Юрія Анатолійовича Кравченка, що незважаючи на доволі прохолодну температуру провів змагання як справжній футболіст-професіонал!

Волонтерами - керівниками команд були учні запорізької ЗОШ №104 – члени збірної команди «Мегаполіс», чемпіони міста та області, бронзові призери першості України з міні футболу.

Нам дуже приємно бути частиною цього свята! – розповів учитель фізичної культури Запорізької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. №4 Сергій Філоненко. Хлопці і дівчата разом, в одній команді виконували вправи, грали у футбол, спілкувалися і що дуже важливо – вони були різних вікових груп, від другого до дев’ятого класу. Старші допомагали молодшим, малеча дивилася на більш дорослих і залюбки повторювала удари і передачі, жонглювання і дриблінг. На кожній з 12-и станцій не було сумно! Відзначу, що прийняти участь у фестивалі змогли не тільки діти-переселенці із зони АТО, а й учні спеціальної медичної групи.

Без подарунків з «Локомотиву» не пішов жоден з учасників! Кожний отримав солодкий подарунок, а всі команди – м’ячі, фішки, конуси і маніжки що стануть в нагоді на заняттях у школах.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.