Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 16 ноября 2016, 16:56
4599
1

Мирослав СТУПАР: «Ярмоленко здорово подставился»

Экс-арбитр ФИФА прокомментировал работу рефери в поединке между Украиной и Сербией

| Обновлено 16 ноября 2016, 16:56
4599
1
Мирослав СТУПАР: «Ярмоленко здорово подставился»
dynamo.kiev.ua

Колишній рефері ФІФА Мирослав Ступар прокоментував роботу шведського арбітра Мартіна Стрембергссона в товариському матчі між збірними України та Сербії (2:0).

- Дії шведського арбітра я не можу рахувати послідовними, тому що до його роботи виникають питання не тільки у мене, а й у багатьох глядачів. Перший момент на 52-й хвилині, коли Ротань, будемо говорити відверто, чи не відверто сфолив на Катаю. Проїхався сербу по п’ятках, зрозуміло, що нападаючий завалився, а Мартін чомусь не зреагував на цей момент. З усіх моментів, що були у грі – це найбільш виражений фол який заслуговував на призначення 11-метрового удару.

Щодо потрапляння м’яча в руку Ордецю… Іван хотів зіграти головою, але не встиг потягнутися до м’яча і падаючий м’яч потрапив йому в руку. Була підстава для того, щоб призначити 11-метровий удар, але я б не сказав, що це була реальна підстава. Тому що Ордець навмисне не грав у м’яч. А для того, щоб призначити пенальті, згідно тексту правил є чітке визначення: гравець навмисно грає рукою в м’яч. А умислу в тому моменті зі сторони Ордеця, принаймні я, не побачив.

Фол проти Ярмоленка? Все-таки контакт був. Андрій здорово себе підставив і масивний захисник завалив Ярмоленка на газон. Тут були підстави для призначення пенальті. Ми звикли, що Андрій часом допомагає арбітру по призначенню 11-метрових в таких моментах, але все-таки тут я більше на стороні арбітра аніж на стороні тих опонентів які кажуть, що пенальті не було.

- Тобто шведський рефері все зробив правильно у епізоді з падінням Ярмоленка у штрафному майданчику сербів…
- Скоріш за все так, тому що Ярмоленко досвідчений гравець. Андрій на замасі прибрав суперника, прокинув м’яч в сторону, а захисник сербів банально думав, що Ярмоленко не зачепиться.

Був ще момент. Циганков здорово віддав м’яч Шахову, Євген поборовся із захисником і впав. Тут було все в рамках правил, хоча Шахов і дивився на арбітра. Свистка не було. Тут Шахов не правий, тут правий арбітр. Але ми бачимо, для одного матчу скільки було помилок. Не в усіх моментах арбітр був послідовним.

Источник Footboom
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
yomayo17
Як на мою думку,- все чітко визначено.