Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1029
0

В Дергачах состоялся детский футбольный праздник

Фестиваль «Открытые уроки футбола» является спецпроектом ФФУ

В Дергачах состоялся детский футбольный праздник
ФФУ

В п’ятницю, 21 жовтня, в Дергачах, райцентрі Харківської області, відбулося відкриття дитячого фестивалю «Відкриті уроки футболу», що є спеціальним проектом Федерації футболу України. На місцевому стадіоні зібралося біля 200 дітей, більшість з яких є вимушеними переселенцями.

Цей захід став вже другою масштабною подією в рамках розвитку масового футболу у поточному регіоні, і це не випадковість, адже соціальна діяльність є одним із пріоритетних напрямків діяльності Федерації футболу України. За словами першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка, подібні прояви є надзвичайно важливими для головної футбольної організації країни: «Соціальні проекти ФФУ «Відкриті уроки футболу» та «Play Away, Play Everywhere» («Грай в гостях, грай всюди») за сприяння Благодійного фонду «Розвиток футболу України», які спрямовані на допомогу дітям-переселенцям та їх інтеграцію в місцеві громади, набувають нової потужності на Сході України. На початку жовтня семінар ФФУ у Харкові на стадіоні ОСК «Металіст» значно розширив мережу волонтерів масового футболу, а сьогодні у Дергачах стартували «Відкриті уроки футболу» для східних регіонів, які охоплять більше 2000 дітей у Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях».

Варто відзначити, що нинішній рік став одним із найбільш плідних в історії цього проекту, на цьому у своїй промові наголосив його координатор в Україні Євген Столітенко: «Цьогорічний сезон «Відкритих уроків футболу» охопив вже 56 районів і міст України, залучено 12000 дітей, половина з яких - переселенці, та 1500 дорослих – волонтерів».

Також спортивний директор збірної Євген Красніков запросив всіх присутніх на відкрите тренування збірної та автограф сесію з гравцями на стадіоні ОСК «Металіст», що передуватиме матчу України-Сербія та відбудеться 14 листопада.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.