Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 18 января 2024, 00:47
1263
0

Олександр ГОЛОВКО: «Матч проти Північної Ірландії буде непростим»

Головний тренер української «молодіжки» - про матч проти молодіжної збірної Північної Ірландії

| Обновлено 18 января 2024, 00:47
1263
0
Олександр ГОЛОВКО: «Матч проти Північної Ірландії буде непростим»
ffu.org.ua
Наставник української «молодіжки» напередодні матчу проти молодіжної збірної Північної Ірландії поділився своїми очікування від поєдинку, розповів про можливі зміни у складі «синьо-жовтих» та перспективи команди.
- Олександре Борисовичу, які завдання ви поставили перед командою на матч проти збірної Північної Ірландії?
- На весь відбірковий цикл завдання у нас одне: кожен матч грати як найважливіший та досягати результату, незважаючи на те, проти якого суперника ми виходимо на поле. Відмінність цього збору – мало часу для підготовки. Ми зібрались у понеділок, провели тренування і вже у четвер на нас чекає матч. Але за таким графіком працюємо не лише ми, а й суперники. Тож, очікую на цікаву гру.
- Як охарактеризуєте майбутнього суперника?
- До кожного опонента ми ставимося з великою повагою. Якщо говорити про Північну Ірландію, то по грі ця збірна – точно не аутсайдер відбіркового турніру. Це одна з небагатьох команд, які не дають суперникам простору на футбольному полі, постійно шукаючи боротьбу. Очікуємо на непростий матч, тим паче, що й погодні умови сприяють тому, що в грі буде багато втрат м’яча, боротьби. Суперник дуже непростий, а до того ж, як я казав, у нас мало часу на підготовку, враховуючи можливі зміни в нашому складі. Тому цей матч не менш важливий і не менш складний, ніж ті поєдинки, що ми провели місяць тому.
- Які зміни будуть у складі вашої команди у порівнянні з матчами проти збірних Франції та Шотландії?
- Склад я оголошу у день, але він відсотків на 90 уже сформований. Питання стосуються воротарської позиції. Як ви знаєте, у Романа Підківки є в пасиві жовта картка. Щоб не виникла ситуація, за якої він отримає ще один «гірчичник» і не поїде з командою на матч проти Ісландії, а на збір ми викликали двох голкіперів, у грі проти Північної Ірландії місце в воротах займе Дмитро Безрук. Є питання стосовно флангових гравців. До того ж, відсутність Вачіберадзе теж позбавила нас особливого вибору, але, сподіваюсь, що всією командою ми ці проблеми вирішимо.
- Крім травмованих футболістів, тренерський штаб збірної отримав у розпорядження всіх тих гравців, що й планував?
- Мав прибути до збірної Богдан Михайличенко, але в нього пошкодження. Це ж саме стосується і Піхальонка, який не зможе допомогти команді U-20. Що стосується молодих гравців, то вони отримали виклик до складу другої «молодіжки». До нас приєднався лише Артем Довбик, який на минулому зборі викликався до лав національної команди, а зараз працює з нами з першого дня. Розраховували ми й на Дениса Баланюка, але він отримав запрошення до національної збірної.
Гадаю, що ті футболісти, які прибули на збір, на мій погляд, заслужили право грати у збірній Україні. Можливо, можна додати ще когось одного. Не варто забувати, що у нас є збірна U-20, до складу якої викликані 18 футболістів і яка проведе контрольний матч з командою Польщі. Два гравці з цієї збірної приєднаються до нашої команди. Планується, що в наше розпорядження прибудуть Харатін і, швидше за все, Ореховський.
Зараз у нас паралельно йдуть дві команди. Це зроблено для того, аби не тільки тримати в загальному тонусі велику групу гравців, а й щоб хлопці, які викликаються до команди U-20, відчули, пізнали та зрозуміли ті вимоги, які пред’являються в тому числі і в молодіжній збірній. Якби не співпадали матчі двох молодіжних команд, можливо, ще кількох нових гравців ви побачили б у нашій збірній.
- Для гравців 1994 року народження це два останні матчі за «молодіжну». Кого б із гравців вашої команди ви порекомендували б тренерському штабу національної збірної?
- Усіх. Що стосується хлопців 1994 року народження, то хочу їм подякувати. Маю на увазі футболістів, які після останнього офіційного матчу залишать молодіжну збірну. Непросто починати турнір з одним тренером, а завершувати з іншим. Непросто знаходити мотивацію, коли є великі сподівання, але не все складується так, як хочеться. Вони повірили в нас. Все це – дуже добрі якості.
Але якщо ця група футболістів зупиниться в рості, будуть проблеми. В першу чергу, для самих гравців. Про це я говорив хлопцям. Завдання, які були в «молодіжці», вони для себе вирішили. Тепер потрібно не зупинятися, а своєю грою в клубах доводити, що вони достойні виклику до національної збірної. Матчі за молодіжну збірну – це вітрина. Виходьте й доводьте свій рівень. Якщо він буде відповідним, вас запросять у національну збірну. Дай Бог, щоб хлопці 1996 року народження, які сьогодні запрошені до національної команди – Коваленко, Зінченко, Циганков – грали у той футбол, який потрібен. В першу чергу – це результат і ставлення уболівальників до рівня гри, який вони демонструватимуть. Якщо це станеться, буду дуже задоволений.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.